+ Válasz a Témára
Eredmények 201-tól/től 210-ig összesen 687
-
2010-04-08 #201
-
2010-04-08 #202
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,584
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 128
- 211 alkalommal
140 üzenetét köszönték meg
Umbra, ha mentek diab kontrollra, akkor kérd meg a nővérkét, hogy szedje össze neked a rendelőben lévő oktató és tájékoztató anyagokat, mert van nekik, csak nem osztogatják maguktól.
Amit Misamaci belinkelt, az nyomtatott formában meg van a diab rendeléseken, így kis füzet formában sokkal praktikusabb, mint kinyomtatva.
Ha nem tudnak adni neked, akkor priviben írd meg a címedet, és küldök neked.Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
Inzulin: Humalog
-
2010-04-08 #203
-
2010-04-08 #204
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,584
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 128
- 211 alkalommal
140 üzenetét köszönték meg
-
2010-04-08 #205
-
2010-04-10 #206
Megint volt egy durva hipónk. Ma reggel: 1,8
Annyira félek, hogy baja lesz a hipók miatt...
-
2010-04-10 #207
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,785
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 77 alkalommal
63 üzenetét köszönték meg
Ne félj, a hipók miatt nem lesz baja! Ha nem hipózik egy fél napon át kómában, akkor nem lesz semmi baja (márpedig ennyi ideig nem hagyod egyedül, tehát nem lesz baja!).
Ha ez megnyugtat: az elmúlt 10 évben elég aktvív cukros-társadalmi életet éltem és ezért tényleg rengeteg cukrost ismerek (neten és személyesen) és mindössze 1 szegény lányról tudok (nem is ismertem személyesen), aki meghalt. Ő nagyon sokáig feküdt otthon kómában, egyedül volt otthon, ha jól rémlik, elmentek reggel dolgozni a szülei és ő bekómált és senki nem vette észre. Tini lány volt. Ezt leszámítva egyetlen egy esetet sem hallottam, amikor valakinek, aki amúgy normálisan figyel magára baja esett volna a hipótól (kórházba persze kerültek vele, főleg, ha kóma lett belőle és a hipók után vannak durva somogyik is, de károsodást nem szenvedett senki, akiről tudnék). Azoknál lehet probléma, akik elhanyagolják magukat, nem figyelnek eleget a cukrukra, ritkán mérik és bekómálnak és későn veszik észre őket. Nekik lehet maradandó károsodásuk is, de ha méred rendszeresen a cukrát, nem hagyod magára fél napra, akkor nincs mitől tartanod.
-
2010-04-10 #208
- Regisztrált
- May 2007
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 1,241
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 33
- 68 alkalommal
38 üzenetét köszönték meg
A napokban beszélgettem valakivel, akinek a fia azzal küzd három éves kora óta, hogy állandóan leesik a vércukra. Túl sok inzulint termel a szervezete, és örökké hipózik. Volt, hogy két-három napig kómában volt. Most viszont egyetemista, sportol, együttesben zenél. Ezt csak azért írtam, hogy neki sem lett a hipóktól semmi baja.
-
2010-04-11 #209
Kmolli, Napocska bízok benne, hogy igazatok van!
Viszont amit írtatok (főleg te Kmolli) az angyon borzasztó! Jajj...
-
2010-04-11 #210
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,785
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 77 alkalommal
63 üzenetét köszönték meg
Azért írtam le, mert akármennyire is nyugtatunk téged, elbagatellizálni nem szabad a hipót. Igen, lehet halálos is, de mint látszik, ez valami rettenetesen ritka dolog és nagyon nagy adag pechszéria kell mellé.
Azt még hozzáteszem, hogy a statisztika azt mutatja, hogy akik veszélyben lehetnek a hipókkal kapcsolatban, azoknál gyakoriak az ájulásos, bekómálós hipók. Vannak cukrosok, akiknél sajnos ezek sokszor előfordulnak, de a legtöbbnél vagy nincs is egyáltalán vagy egész életükben talán 1-2x van. Ha jól látom, nálatok nem ez a gyakori, még nem is történt ilyen veletek, tehát nagy valószínűséggel a babád nem lesz ilyen ájulós típus. Amúgy is, pumpával tudomásom szerint nem is nagyon fordulnak elő ájulásos hipók, tehát plussz előny nektek. Én azt gondolom, akármilyen szörnyű, ami elviekben megtörténhet, ma már, a pumpás kezeléssel, jó betegoktatással nem kell félnetek ettől!
Hasonló témák
-
Cukorbetegség és terhesség
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-06-08, 07:31 -
Idegbántalom és cukorbetegség
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-05-23, 01:03 -
II.tip.cukorbetegség és inzulin
Zsu77 által, fórum: Általános kérdések, hozzászólásokVálasz: 5Utolsó üzenet: 2009-04-02, 09:56 -
Már csecsemőkorban kiderül elhízunk-e
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-04-02, 01:00 -
A cukorbetegség és a fogbetegségek
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-02-01, 03:50

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel