Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

19. oldal, összesen 77 ElsőElső ... 91516171819202122232969 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 181-tól/től 190-ig összesen 761
    vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Somcsika Üzenet megjelenítése
    Én sem tudok még mindent, sőtt... és szerintem a "régi motorosoknál" - bocs mindenkitől - is vannak mindig új információk vagy új megoldásra váró problémák, de csak a folyamatos tanulással tudunk tovább lépni, az egyhelyben topogásnak nincs értelme és eredménye sem.
    De még mennyire így van. Ha nem így lenne, akkor a doktoroknak sem kéne továbbképezniük magukat. Folyamatosan tanulunk, tapasztalunk, és bármilyen hihetetlen, tőletek is nagyon sokat tanulunk.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal

Alapértelmezett

KONFLI = CORNFLAKES
    Jahh, hát ilyet már láttam bocsi, magamon rötyögök, szerintem rajtam kívül mindenki tudta.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

umbra08 logója
    umbra08 jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    579
    Köszönet
    56
    45 alkalommal
    27 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Csepet sem akarom elbagatelizálni a dolgot, mert nem az és megjegyzem tisztelllek, becsüllek azért amit csinálsz és még fogsz is. Nem vagy "általában" könnyű helyzetben. Viszont vannak szempontok ami igenis előnyös a számodra (minden rosszban van valami jó), hiszen a te még otthon vagy a babáddal és szerintem minden időt vele töltöd.
    Gondolom, hogy azt a 10-12 éltelféleséget már kitapasztaltad, így könnyebb a helyzeted egy újjal. A kicsi babáknak egyébként sem kell még túl variálni az ételeket, tehát te többször is oda tudod adni neki ugyanazt az ételt és így méginkább ki tudod tapasztalni, hogy a kis szervezete, hogyan reagál. Hétről-hétre újjabbakat tudsz bevezetni és megfigyelni.
    Így a babóddal együtt nő a tudásod is. Én az első hónapban igyekeztem minél többet olvasni a betegségről. Itt is és külföldi oldalakon is. Sok tanulmány van fönt a netten, amit érdemes elolvasni. Megvettem szinte az összes könyvet ami a cukorbetegséggel foglalkozik. Na jó volt aminek nem láttam értelmét, azt nem.
    Alapvetően amit én mint veled együtt "kezdő" tudok mondani, hogy nekem a legkisebb gondom az, hogy így főzzek. Szerintem egy ilyen kisbabának sem kell máshogy főzni mint egy nagynak, (az én kicsit 1 évesen már vegyes koszton volt, nem körömpörköltön, de vegyes koszton)természetesen nem annyira füszeresen meg hasonló, de egy idő után ugyis eljönn annak az ideje, hogy teljesen vegyes koszton legyen. És ehhez feltétlenül tudnod kell egy csomó mindent.
    Ne vedd zokon kérlek amit irtam, nem rosszándékból tettem, csak azt szerettem volna veled tudatni, hogy úgy tudtok előrébb lépni, ha próbálkozol egyre több és több étellel, mert tényleg csak ez a járható út és ez vissz előrébb benneteket.
    Aztán majd idővel meglásd, ha egy receptre ránézel, egy pillanat alatt át tudod variálni úgy az ételt, hogy az a cukorbeteg babódnak és nektek is jó legyen. Ha így szokja meg az ízeket és azt ételeket és azt látja, hogy anyag és apa is azt eszi, akkor hidd el szerintem később sem lesz belőle baj.
    Én sem tudok még mindent, sőtt... és szerintem a "régi motorosoknál" - bocs mindenkitől - is vannak mindig új információk vagy új megoldásra váró problémák, de csak a folyamatos tanulással tudunk tovább lépni, az egyhelyben topogásnak nincs értelme és eredménye sem.

Somcsika!

Nem vettem zokon, amit írtál, egyáltalán nem, mindent elfogadok, amit írtok, mert nektek nagyobb és több a tapasztalatotok! Sőt köszönöm mindenkinek, aki ír és segíteni próbál!!!

Most tartunk ott (így 4 hónap után), hogy kezdjük "megszokni", "felfogni" a helyzetet és nem azzal töltöm minden éjszakámat, hogy a neten a megoldást keressem a betegség gyógyítására.
    Éjjel netezés, VC mérés sűrűn,
    nappal alig látok a fáradtságtól, elkeseredettségtől, idegességtől....
    Már pszichológuson is gondolkoztam....
    Még egy tisztábatétel vagy etetés is kiborít néha... (megrángatja szereléket, elmászik, ordít, stb...)
    Sokszor gondolkodom, hogy jobb lenne a pen és akkor nem lógna az oldalán a pumpa, még pizsiben sem tud egy jót hancúrozni fürcsi után, de akkor rájövök, hogy akkor meg szúrni nem lenne szívem.
    Szóval, először magamban kell helyre rakni a dolgokat és testileg-lelkileg koncetrálni.
    DE: én nem lehetek néha fáradt? Nem tud mindig az agyam toppon lenni és állandóan azon agyalni, hogy mennyi bólust adjak. Mire a cukimérő kimutatja az értéket, az egy végtelenségnek tűnik és teljesen beleőszülök és gyomorideget kapok, hogy most milyen értéket fog mutatni!

Szóval eddig így teltek a napjaim, mostanában kezd "letisztulni" a dolog és most kell hozzáfognom az igazi "MUNKÁHOZ", mert eddig minden nap csak egy tűzoltás és kapkodás volt.
    (Tudom, közben halad az idő és a gyerekem egészségével játszok!)
    Továbbá egybe esik azzal is, hogy 1 éves lesz és lassan mindent ehet, ahogy már korábban írtam.

Jajj, az evésről volt szó, én meg elkezdek itt lelkizni, bocsi érte.

Na megyek, mert elcsúsztunk a fürcsivel, mert "anyuka a neten lelkizik".

Üdv.
    umbra

linus logója
    linus jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Feb 2010
    Hol
    Balatonfüred
    Üzenet
    217
    Köszönet
    0
    15 alkalommal
    9 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző umbra08 Üzenet megjelenítése
    Somcsika!

Nem vettem zokon, amit írtál, egyáltalán nem, mindent elfogadok, amit írtok, mert nektek nagyobb és több a tapasztalatotok! Sőt köszönöm mindenkinek, aki ír és segíteni próbál!!!

Most tartunk ott (így 4 hónap után), hogy kezdjük "megszokni", "felfogni" a helyzetet és nem azzal töltöm minden éjszakámat, hogy a neten a megoldást keressem a betegség gyógyítására.
    Éjjel netezés, VC mérés sűrűn,
    nappal alig látok a fáradtságtól, elkeseredettségtől, idegességtől....
    Már pszichológuson is gondolkoztam....
    Még egy tisztábatétel vagy etetés is kiborít néha... (megrángatja szereléket, elmászik, ordít, stb...)
    Sokszor gondolkodom, hogy jobb lenne a pen és akkor nem lógna az oldalán a pumpa, még pizsiben sem tud egy jót hancúrozni fürcsi után, de akkor rájövök, hogy akkor meg szúrni nem lenne szívem.
    Szóval, először magamban kell helyre rakni a dolgokat és testileg-lelkileg koncetrálni.
    DE: én nem lehetek néha fáradt? Nem tud mindig az agyam toppon lenni és állandóan azon agyalni, hogy mennyi bólust adjak. Mire a cukimérő kimutatja az értéket, az egy végtelenségnek tűnik és teljesen beleőszülök és gyomorideget kapok, hogy most milyen értéket fog mutatni!

Szóval eddig így teltek a napjaim, mostanában kezd "letisztulni" a dolog és most kell hozzáfognom az igazi "MUNKÁHOZ", mert eddig minden nap csak egy tűzoltás és kapkodás volt.
    (Tudom, közben halad az idő és a gyerekem egészségével játszok!)
    Továbbá egybe esik azzal is, hogy 1 éves lesz és lassan mindent ehet, ahogy már korábban írtam.

Jajj, az evésről volt szó, én meg elkezdek itt lelkizni, bocsi érte.

Na megyek, mert elcsúsztunk a fürcsivel, mert "anyuka a neten lelkizik".

Üdv.
    umbra

Ne keseredj el!!!!!
    Mikor engem a kórházban oktattak, azt hallgattam mit nem ehet a gyerek, semmi cukrosat, csak cukormentesen, blabla
    És próbáltam tartani a dolgot, igaz, fogalmam sem volt mit fog akkor enni????
    Bőszen olvastuk percekig minden étel ch tartalmát, osztottunk, szoroztunk...
    Sok mindennek még most sem tudom a ch tartalmát, nem is eszik meg mindent. De ha mgeszi, megtanulom.
    Állandóan hipozott a Nóra és nem értettem, mit csinálok rosszul, ha egyszer betartom amit tanítottak.
    Jött az olvasgatás, és próbálkoztam.
    Úgy voltam vele amúgy se sikerül, mit veszthetek??? Inkább legyen párszor magas neki, nem ettől lesz szövődmény. Szerintem új dolognál ebbe vagy a hipoban belefutott mindenki!!
    Pl: bolti dobozod kakaó ezerrel megnyomja a Nóra cukrát, de felesben tejjel jól tart, nem emel. Pilóta piskótatallér: hipo, Dörmi kismackó, Kinder pingui jól tart, minden ok. (Ezeket tiltották a kórházban)
    Ki se mertem próbálni mikor megláttam mennyi a cukor benne, és úgy voltam, ez nem mehet így!!!!
    Szóval ne félj, fuss bele, ha megnyugtat mérj utánna többször!!
    Ne legyél elmószerolva, mert én is ilyen voltam, és rossz volt rám nézni, mindenki azt figyelte melyik pillanatban omlok össze!!
    Legyél bátor, ha nem vagy biztos kérdezz rá, és bátran próbálkozz (szerintem )!!!!
    Lina.

Medtronic Veo

umbra08 logója
    Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    579
    Köszönet
    56
    45 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Lina. Üzenet megjelenítése
    Ne keseredj el!!!!!
    Mikor engem a kórházban oktattak, azt hallgattam mit nem ehet a gyerek, semmi cukrosat, csak cukormentesen, blabla
    És próbáltam tartani a dolgot, igaz, fogalmam sem volt mit fog akkor enni????
    Bőszen olvastuk percekig minden étel ch tartalmát, osztottunk, szoroztunk...
    Sok mindennek még most sem tudom a ch tartalmát, nem is eszik meg mindent. De ha mgeszi, megtanulom.
    Állandóan hipozott a Nóra és nem értettem, mit csinálok rosszul, ha egyszer betartom amit tanítottak.
    Jött az olvasgatás, és próbálkoztam.
    Úgy voltam vele amúgy se sikerül, mit veszthetek??? Inkább legyen párszor magas neki, nem ettől lesz szövődmény. Szerintem új dolognál ebbe vagy a hipoban belefutott mindenki!!
    Pl: bolti dobozod kakaó ezerrel megnyomja a Nóra cukrát, de felesben tejjel jól tart, nem emel. Pilóta piskótatallér: hipo, Dörmi kismackó, Kinder pingui jól tart, minden ok. (Ezeket tiltották a kórházban)
    Ki se mertem próbálni mikor megláttam mennyi a cukor benne, és úgy voltam, ez nem mehet így!!!!
    Szóval ne félj, fuss bele, ha megnyugtat mérj utánna többször!!
    Ne legyél elmószerolva, mert én is ilyen voltam, és rossz volt rám nézni, mindenki azt figyelte melyik pillanatban omlok össze!!
    Legyél bátor, ha nem vagy biztos kérdezz rá, és bátran próbálkozz (szerintem )!!!!
    Lina,

Nórának a pici ujjai nem pirosak? Biztosan fájhatnak neki!
    Nem sajnálod, amikor szúrod? Én is sokat mérek, inkáb többször, hogy lássam hogyan alakul a VC érték, de én még mindig nem tettem túl magam ezen. Annyira sajnálom, amikor a pici ujjait meg kell szúrnom!!!
    Te ápolod valamivel a kisujjait?

umbra08 logója
    Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    579
    Köszönet
    56
    45 alkalommal

Alapértelmezett

Hogy ne csak búslakodjak és panaszkodjak, örömömet is megosztom veletek. A mai napunk azon ritka napok egyike volt, amikor nem mentek 10 fölé kisfiam VC értékei. Persze tudni kell, hogy ezek nem kajcsi utáni 1-1,5 órával mért értékek, hanem étkezés előttiek, illetve köztes ellenőrzések. Szóval lehettek ennél magasabb értékek, de ez már így is nagyon szép volt azt hiszem:

2:00 6,3
    6:10 6,8
    9:15 4,0
    10:50 6,2
    12:00 5,4
    15:05 5,6
    17:35 7,5
    20:45 4,1
    23:30 4,7

Ui: Tegnap előtt volt egy 2,2-es hipo, na még mindig a hatása alatt vagyok, ennek a napnak viszont örülök!
    Igaz, lakáshoz kötötten (na jó egy kis séta) tudunk csak ilyet produkálni, de majdcsak könnyebb lesz az idő előrehaladtával.

Jó éjt mindenkinek!

christina logója
    christina jelenleg nem elérhető Veterán
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,140
    Blog bejegyzés
    2
    Köszönet
    254
    82 alkalommal
    54 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző vighkata Üzenet megjelenítése
    Jahh, hát ilyet már láttam bocsi, magamon rötyögök, szerintem rajtam kívül mindenki tudta.
    Én ebben nem vagyok olyan biztos!
    Üdv. Christina
    (Medtronic Minimed Paradigm inzulinpumpa)

christina logója
    christina jelenleg nem elérhető Veterán
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,140
    Blog bejegyzés
    2
    Köszönet
    254
    82 alkalommal
    54 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző umbra08 Üzenet megjelenítése
    Hogy ne csak búslakodjak és panaszkodjak, örömömet is megosztom veletek. A mai napunk azon ritka napok egyike volt, amikor nem mentek 10 fölé kisfiam VC értékei. Persze tudni kell, hogy ezek nem kajcsi utáni 1-1,5 órával mért értékek, hanem étkezés előttiek, illetve köztes ellenőrzések. Szóval lehettek ennél magasabb értékek, de ez már így is nagyon szép volt azt hiszem:

2:00 6,3
    6:10 6,8
    9:15 4,0
    10:50 6,2
    12:00 5,4
    15:05 5,6
    17:35 7,5
    20:45 4,1
    23:30 4,7

Ui: Tegnap előtt volt egy 2,2-es hipo, na még mindig a hatása alatt vagyok, ennek a napnak viszont örülök!
    Igaz, lakáshoz kötötten (na jó egy kis séta) tudunk csak ilyet produkálni, de majdcsak könnyebb lesz az idő előrehaladtával.

Jó éjt mindenkinek!
    Nagyon szép eredmények! Csak így tovább, és ne keseredj el! Nekünk is csak ritkán van egy-egy ilyen tökéletes nap -pedig 3,5 éve dolgozunk rajta.

(nem felejtettelek el, csak még keresgélem az irományaimat! )
    Üdv. Christina
    (Medtronic Minimed Paradigm inzulinpumpa)

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal

Alapértelmezett

Kedves Anyukák!

Itt van egy kis "kezdőcsomag" tájékoztató: http://www.dietetikamindenkinek.hu/s...cukorbeteg.php

Ebben a legjobb, hogy leírja -és ezzel megnyugtat-, hogy a legtöbb "pepecses" mérést csak egyszer kell elvégezni.
    Ezzel a módszerrel azt a biztonság érzetet kapja az ember, hogy tudja mit csinál.
    Ezután a nehezebb, inkább több figyelmet igényló feladat, amit Molli írt, hogy a babánál tapasztalati úton kell eldönteni, hogy mely összetételű étkek milyen hatással vannak. Higgyétek el, hamar kialakul a rutin.

Volt már szó többször, hogy mi "öreg rókák" hogyan oldunk meg bizonyos helyzeteket. Akkor megnyugtatásul elmondom, hogy mi is mérünk. Én pl gyakran csinálom azt, hogy megsaccolom pl. a nyersanyag (kenyér, tészta, rizs) súlyát, aztán ráteszem a mérlegre.
    Dietetikus is azt ajánlja, hogy időnként teszteljük le a saccoló képességünket.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Christina Üzenet megjelenítése
    Én ebben nem vagyok olyan biztos!
    Tudtam, hogy rád számíthatok
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

Hasonló témák

1. Cukorbetegség és terhesség
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2009-06-08, 06:31
  2. Idegbántalom és cukorbetegség
    Utolsó üzenet: 2009-05-23, 12:03
  3. II.tip.cukorbetegség és inzulin
    Zsu77 által, fórum: Általános kérdések, hozzászólások
    Válasz: 5
    Utolsó üzenet: 2009-04-02, 08:56
  4. Már csecsemőkorban kiderül elhízunk-e
    Utolsó üzenet: 2009-04-02, 12:00
  5. A cukorbetegség és a fogbetegségek
    Utolsó üzenet: 2009-02-01, 02:50

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!