Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

+ Válasz a Témára
18. oldal, összesen 69 ElsőElső ... 81415161718192021222868 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 171-tól/től 180-ig összesen 687
    somcsika jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Jan 2010
    Hol
    Békés megye
    Üzenet
    813
    Blog bejegyzés
    4
    Köszönet
    48
    15 alkalommal
    12 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Azt nekünk is mondta, hogy ha gyümölcsöt eszik a gyerek akkor egyen hozzá valami mást is. A korházban az almához mindig hamlettet kaptunk.
    A gyümölcssalátát is úgy szoktam neki csinálni, vagy már most ő csinálja, hogy kb. 15-16 g ch számolok a gyümölcsből és zabpehellyel kiegészítem 20 g cg-ra. Általában uzsonára vagy pótvacsira kap ilyet, persze nem mindig és mostanában csak akkor ha belefér.
    Tegnap pl. uzsonna előtt 12,7-et mért, nem uzsonnázott és vacsorára is még 12,4 volt a cukra. Az ilyeneket nem értem, mert véleményem szerint vacsorára már azért sokkal lejjebb kellett volna, hogy menjen, hiszen az inzulin hatása egyik étkezéstől a másikig szinte kitart, hiszen az actrapidnál azért van szükség a köztes étkezésre, mert akkor még tart az inzulin hatása, és máskülönben nagyon leesne a cukor.
    Molli tanácsoltam az inzulinpumba topicban valakinek, hogy próbáljon másik ampulla inzulin-t cserélni, ha úgy látja, hogy nem reagál a szervezete az inzulinra.
    Gonoltam egy próbát megér, én is kibontottam egy másik original csomagolásút és azt tettük bele a pen-be. Lehet, hogy nem az inzulin minőséggel van a baj, de azért ezt is megpróbáltuk.
    Zsuzsi
    Szandi: Medtronic Paradigm Veo (Novorapid)

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,584
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    128
    211 alkalommal
    140 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Somcsika Üzenet megjelenítése
    kb. 15-16 g ch számolok a gyümölcsből és zabpehellyel kiegészítem 20 g cg-ra.
    Zsuzsi, biztos, hogy zabpehely? Mert a zabpehelynek majd duplája a CH és GI-je a zabkorpához képest.
    Ez minden gabona pelyhére és korpájára igaz. Ha van módod, cseréld le korpára. A korpában olyan oldhatatlan rostok (cellulóz) vannak, amik nem váltanak ki enzim választ.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

Regisztrált
    Jan 2010
    Hol
    Békés megye
    Üzenet
    813
    Blog bejegyzés
    4
    Köszönet
    48
    15 alkalommal

Alapértelmezett

Van otthon korpa is, majd kipróbálom akkor azzal. De nekem ami van otthon az olyan apró darabos, mint a gríz, másba szoktam használni, gyümölccsel is próbáltam már de azért nem volt annyira lelkes a gyerekem.
    Húsvétra timaisut csináltam és ahhoz babapiskota helyett 5 tojásból és 270 g zabkorpából 10 kanál víz hozzáadásával sütöttem piskotát. Elsőre nagyon kemény volt, alig birtam csíkokra felvágni, de amikor a kávéba márottam és rákerült a sajtos krém szépen megszívta magát. És nagyon finom lett, és nagyon kevés ch-t tartalmazott.
    Viszont búzakorpából készült konflit vettem már a Mü...r-ben, azt viszont szeretti, joghurtal. Jut eszembe akkor azt adom neki gyümölcs mellé. Az úgy akkor tök jó.
    Köszi Kata, hogy eszembe juttattad.
    Zsuzsi

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,584
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    128
    211 alkalommal

Alapértelmezett

Viszont búzakorpából készült konflit vettem már a Mü...r-ben, azt viszont szeretti, joghurtal.
    Segíts léccike, mi az a konfli?

A tiramisud isteni lehetett, imádom.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,584
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    128
    211 alkalommal

Alapértelmezett

babapiskota helyett 5 tojásból és 270 g zabkorpából 10 kanál víz hozzáadásával sütöttem piskotát.
    Nem is kellett hozzá más? csak a tojás, zabkorpa és víz?
    Ezt én is kipróbálom, csak én nem vagyok süti tündér .
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

Regisztrált
    Jan 2010
    Hol
    Békés megye
    Üzenet
    813
    Blog bejegyzés
    4
    Köszönet
    48
    15 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző vighkata Üzenet megjelenítése
    Nem is kellett hozzá más? csak a tojás, zabkorpa és víz?
    Ezt én is kipróbálom, csak én nem vagyok süti tündér .
    5 tojást (fehérjét felverni, folyékony édesítőt tettem bele kb. 1 evőkanállal, ettől a hab is kemény lett), aztán beleraktam a sárgáját és 270 g zabkorpát, 10 evőkanál vizet és egy fél sütőport (bár ezt az eredeti recept nem irta, de én tettem bele). Nekem egy elég nagy tepsim van, Kb 35*35-ös. Amikor kisült a vastagsága 5-7 mm körül van. De amikor megszívja magát nedvességel, tiramisú esetében kávéval és a sajtos krémmel akkor szépen megduzzad és kb. akkora lesz mint a babpiskóta csak egy kicsit barnább.
    A receptek közzé tettem fel még húsvét előtt sütés nélkül készíthető süti recepteket, amik babapiskótával és kekszel készülnek, készülök egy párat kipróbálni úgy hogy a babapiskotát ezzel helyettesítem.
    Majd a végeredményt a megfelelő topicba leírom.
    Zsuzsi

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,584
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    128
    211 alkalommal

Alapértelmezett

5 tojást (fehérjét felverni, folyékony édesítőt tettem bele kb. 1 evőkanállal, ettől a hab is kemény lett), aztán beleraktam a sárgáját és 270 g zabkorpát, 10 evőkanál vizet és egy fél sütőport (bár ezt az eredeti recept nem irta, de én tettem bele). Nekem egy elég nagy tepsim van, Kb 35*35-ös. Amikor kisült a vastagsága 5-7 mm körül van. De amikor megszívja magát nedvességel, tiramisú esetében kávéval és a sajtos krémmel akkor szépen megduzzad és kb. akkora lesz mint a babpiskóta csak egy kicsit barnább.
    A receptek közzé tettem fel még húsvét előtt sütés nélkül készíthető süti recepteket, amik babapiskótával és kekszel készülnek, készülök egy párat kipróbálni úgy hogy a babapiskotát ezzel helyettesítem.
    Majd a végeredményt a megfelelő topicba leírom.
    Köszike, kinyomtattam, aztán sütögetek.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

umbra08 logója
    umbra08 jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    530
    Köszönet
    33
    21 alkalommal

Alapértelmezett

Húúúú, ez egy tudomány! Mikor fogom én ezt megtanulni??
    Mondhatni külön szakma, amit ti itt már "műveltek"!
    lyenkor jövök rá, hogy semmit, de semmit nem tudok!
    Az én babám még csak 10-12 ételféleséget kap, azokat variálom, nagyjából tudom, mikor mennyi bólust adjak és ennyi. Merészebbnek kellene lennem - tudom - és elkezdeni kísérletezni, hisz lassan már mindent ehet, hónap végén 1 éves lesz!

Köszi a tippeket!! Nagyon bele kellene húznom!

üdv:
    umbra

Regisztrált
    Jan 2010
    Hol
    Békés megye
    Üzenet
    813
    Blog bejegyzés
    4
    Köszönet
    48
    15 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző umbra08 Üzenet megjelenítése
    Húúúú, ez egy tudomány! Mikor fogom én ezt megtanulni??
    Mondhatni külön szakma, amit ti itt már "műveltek"!
    lyenkor jövök rá, hogy semmit, de semmit nem tudok!
    Az én babám még csak 10-12 ételféleséget kap, azokat variálom, nagyjából tudom, mikor mennyi bólust adjak és ennyi. Merészebbnek kellene lennem - tudom - és elkezdeni kísérletezni, hisz lassan már mindent ehet, hónap végén 1 éves lesz!

Köszi a tippeket!! Nagyon bele kellene húznom!

üdv:
    umbra
    Csepet sem akarom elbagatelizálni a dolgot, mert nem az és megjegyzem tisztelllek, becsüllek azért amit csinálsz és még fogsz is. Nem vagy "általában" könnyű helyzetben. Viszont vannak szempontok ami igenis előnyös a számodra (minden rosszban van valami jó), hiszen a te még otthon vagy a babáddal és szerintem minden időt vele töltöd.
    Gondolom, hogy azt a 10-12 éltelféleséget már kitapasztaltad, így könnyebb a helyzeted egy újjal. A kicsi babáknak egyébként sem kell még túl variálni az ételeket, tehát te többször is oda tudod adni neki ugyanazt az ételt és így méginkább ki tudod tapasztalni, hogy a kis szervezete, hogyan reagál. Hétről-hétre újjabbakat tudsz bevezetni és megfigyelni.
    Így a babóddal együtt nő a tudásod is. Én az első hónapban igyekeztem minél többet olvasni a betegségről. Itt is és külföldi oldalakon is. Sok tanulmány van fönt a netten, amit érdemes elolvasni. Megvettem szinte az összes könyvet ami a cukorbetegséggel foglalkozik. Na jó volt aminek nem láttam értelmét, azt nem.
    Alapvetően amit én mint veled együtt "kezdő" tudok mondani, hogy nekem a legkisebb gondom az, hogy így főzzek. Szerintem egy ilyen kisbabának sem kell máshogy főzni mint egy nagynak, (az én kicsit 1 évesen már vegyes koszton volt, nem körömpörköltön, de vegyes koszton)természetesen nem annyira füszeresen meg hasonló, de egy idő után ugyis eljönn annak az ideje, hogy teljesen vegyes koszton legyen. És ehhez feltétlenül tudnod kell egy csomó mindent.
    Ne vedd zokon kérlek amit irtam, nem rosszándékból tettem, csak azt szerettem volna veled tudatni, hogy úgy tudtok előrébb lépni, ha próbálkozol egyre több és több étellel, mert tényleg csak ez a járható út és ez vissz előrébb benneteket.
    Aztán majd idővel meglásd, ha egy receptre ránézel, egy pillanat alatt át tudod variálni úgy az ételt, hogy az a cukorbeteg babódnak és nektek is jó legyen. Ha így szokja meg az ízeket és azt ételeket és azt látja, hogy anyag és apa is azt eszi, akkor hidd el szerintem később sem lesz belőle baj.
    Én sem tudok még mindent, sőtt... és szerintem a "régi motorosoknál" - bocs mindenkitől - is vannak mindig új információk vagy új megoldásra váró problémák, de csak a folyamatos tanulással tudunk tovább lépni, az egyhelyben topogásnak nincs értelme és eredménye sem.
    Zsuzsi

Regisztrált
    Jan 2010
    Hol
    Békés megye
    Üzenet
    813
    Blog bejegyzés
    4
    Köszönet
    48
    15 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző vighkata Üzenet megjelenítése
    Segíts léccike, mi az a konfli?
    KONFLI = CORNFLAKES
    Zsuzsi

Hasonló témák

1. Cukorbetegség és terhesség
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2009-06-08, 07:31
  2. Idegbántalom és cukorbetegség
    Utolsó üzenet: 2009-05-23, 01:03
  3. II.tip.cukorbetegség és inzulin
    Zsu77 által, fórum: Általános kérdések, hozzászólások
    Válasz: 5
    Utolsó üzenet: 2009-04-02, 09:56
  4. Már csecsemőkorban kiderül elhízunk-e
    Utolsó üzenet: 2009-04-02, 01:00
  5. A cukorbetegség és a fogbetegségek
    Utolsó üzenet: 2009-02-01, 03:50

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!