+ Válasz a Témára
Eredmények 151-tól/től 160-ig összesen 687
-
2010-03-13 #151
- Regisztrált
- Sep 2008
- Hol
- Budapest,
- Üzenet
- 4,598
- Blog bejegyzés
- 2
- Köszönet
- 118
- 156 alkalommal
116 üzenetét köszönték meg
-
2010-03-28 #152
ez-az
Sziasztok,ffice
ffice" />>>
>>
Én mint mindig, most is csak segítséget kérek tőletek, de ígérem, ha majd halad az idő és lesznek tapasztalataim nekem is, megosztom veletek.>>
>>
Szóval, az a helyzet, hogy még mindig nagyon sok a homályos folt a cukorbetegséggel kapcsolatban, azaz minden nap rájövök, hogy semmit nem tudok a diabetesről és csak a megérzés szerint kezelem a gyerekem!>>
Ez nagyon rossz és elkeserítő, teljesen ki vagyok akadva.>>
>>
1. CH számolás: "Számolod a CH-kat?" Kérdezte tőlem valaki a minap is.>>
Ugyan minek, hisz úgysem tudom, hogy adott CH mennyiséghez mennyi inzulint adjak! Legtöbbször "eltalálom", de sokszor van, hogy valamire számítok és nem jön be, felmegy neki a cukra. Mostanában azt tapasztaltam, hogy 3 CH-hoz kell neki 0,1 bólus, a déli ebéd ma mégis megcáfolta ezt!! Nem hiszem el, hogy meg lehet pontosan állapítani, be lehet lőni, hogy mennyi CH-hoz mennyi inzulin kell.>>
> >
2. Pumpánál akkor bármit és bármennyit ehet babóca? (ok, cukrosat nem).>>
Csak jól el kell találni az inzulin adagot?? Nem lesz „inzulin túladagolása”??? J>>
Nem ártok a kis szervezetének a sok inzulinnal?>>
> >
3. Szerintetek mennyi CH-t ehet egy 11 hónapos, jól fejlett, szép nagy baba egy nap?>>
Vagy ez pumpánál nem számít??!!>>
> >
4. Glikémiás index:>>
Találtam egy táblázatot valahol, de abban csak pár ételféleség van.>>
Hol találhatnék egy nagyon részletes gyűjteményt? Valaki pár szóban el tudná nekem mondani, hogy mire ügyeljek a glikémiás i-el kapcsolatban? Gyakorlatban tudtok példát mondani?>>
> >
Annyira elegem van, szegénykém most is beteg volt a héten.>>
> >
Előre is köszönök minden segítséget!!>>
> >
Üdv:>>
umbra>>
> >
> >
-
2010-03-28 #153
Word-ből másoltam be, szép lett....
-
2010-03-28 #154
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,584
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 128
- 211 alkalommal
140 üzenetét köszönték meg
-
2010-03-29 #155
-
2010-03-29 #156
- Regisztrált
- Dec 2007
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 852
- Blog bejegyzés
- 10
- Köszönet
- 50
- 52 alkalommal
31 üzenetét köszönték meg
Nekem ez a táblázat van, hátha tudod használni. De 'saját' tapasztalat, hogy ez csak tájékoztató jellegű. Van egyébként egy GI topik.
Gábor: AC SPIRIT - Novorapid
-
2010-03-29 #157
- Regisztrált
- Jan 2010
- Hol
- Békés megye
- Üzenet
- 813
- Blog bejegyzés
- 4
- Köszönet
- 48
- 15 alkalommal
12 üzenetét köszönték meg
-
2010-03-29 #158
-
2010-03-29 #159
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,785
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 77 alkalommal
63 üzenetét köszönték meg
Kedves Umbra!
Ird meg léccí priviben a számodat,mert nem találom.... béna vagyok.... Most van az, hogy jól vagyunk!!!!! Tehát akármikor várunk titeket. AKár szerdán (holnap kardiológiára megyünk). Csütörtök, péntek, mindegy. Most hétvége húsvét, úgyhogy nem leszünk itthon. De addig is a kérdéseidre telefonon válaszolok, felhívlak, ha megírod még egyszer a számodat
Köszi!
-
2010-03-29 #160
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,584
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 128
- 211 alkalommal
140 üzenetét köszönték meg
Én is köszi, hogy feltetted, de nekem bajom van vele. Nem találom pontosnak. Persze pontosat vagy jót még én sem találtam. Ezzel leginkább az a baj, hogy az egymásnak ellentmondó táblicskuknál nehéz eldönteni, hogy melyik áll közelebb a valósághoz.
Itt az a bajom, hogy a pelyheket az alacsony/közepes kategóriába tette, ráadásul a táblázat még önmagával is ellentmondásos.
Valamely gabonának a korpája alacsony/közepes GI-be tartozik, ugyanennek a gabonának a pelyhe a közepes/magas GI-be.
A zabpehely pedig a két táblázatban is ellentmondásos, más értéket ír le. Az alacsony (00-55) kategórába sorolja, a másik táblázatban pedig 60%-t ír, ami viszont már a közepesbe (55-69) tartozna.
Na akkor itt melyiknek higgyek?
Találtam még, de nem kötözködni akarok, és tényleg nem találtam még olyan táblicsut, aminek maradéktalanul hihetnék.
Sok-sok táblázat alapján én inkább az élelmiszer csoport, és feldolgozottság alapján határolom be alacsony, közepes, magas csoportba.Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
Inzulin: Humalog
Hasonló témák
-
Cukorbetegség és terhesség
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-06-08, 07:31 -
Idegbántalom és cukorbetegség
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-05-23, 01:03 -
II.tip.cukorbetegség és inzulin
Zsu77 által, fórum: Általános kérdések, hozzászólásokVálasz: 5Utolsó üzenet: 2009-04-02, 09:56 -
Már csecsemőkorban kiderül elhízunk-e
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-04-02, 01:00 -
A cukorbetegség és a fogbetegségek
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-02-01, 03:50

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Borka
Válasz idézettel