Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

+ Válasz a Témára
14. oldal, összesen 69 ElsőElső ... 41011121314151617182464 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 131-tól/től 140-ig összesen 687
    DG logója
    DG
    DG jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal
    12 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Függetlenül attól, hogy a nehezen emészthető (vagy nem is emészthető) gabonafélék nem annyira jók a babának, (később majd) szép alaposan ki kell tapasztalni az egyénre szabott hatását, amit viszont akkor lehet érdemben végrehajtani, ha stabilabbak a cukik. Ilyen ingadozásnál már tényleg nagyon nehéz kibogozni, mi mitől van. Sejtünk egy csokorravaló okot, de konkrétat nehéz megnevezni.
    Hanna nem is szereti ezeket, de ha mégis eszünk, hypo veszély van, és a kenyértől biztosan nem emelkedik meg a cukra, legfeljebb jóval később, a somogyitól.

A somogyi effektus hatása a hypo utáni 48 órában is bekövetkezhet -- írják a könyvek. A saját tapasztalatunk az, hogy míg tartottak a "mézes hetek", Hannát egyáltalán nem jellemezte a kifejezett somogyi, sőt, a nem kifejezett somogyi sem. Aztán mikor gyakoribb vendég lett nálunk ez a jelenség, akkor átlagban a hypo után kb. 12 óra múlva jelentkezett, jellemzően éjjel, de inkább hajnalban.
    Azonban még most sem feltétlenül alakul ki, bár többször igen, mint nem.
    Grácia

umbra08 logója
    umbra08 jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    530
    Köszönet
    33
    21 alkalommal

Alapértelmezett

Köszönöm a tanácsokat, már 12,6-nál tartunk, ezt leírtam az inzulinpumpa topikban is. Kicsit kiakadtam, köszi a segítséget és gyors hozzászólást mindenkitől!

...pedig olyan klassz volt a tegnap!!!

Ildikó logója
    Ildikó jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Kom.-Eszt. Megye-Tárkány
    Üzenet
    169
    Köszönet
    0
    2 alkalommal
    2 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző umbra08 Üzenet megjelenítése
    Segítsetek légyszi!!!

Ébredéskor 1,6 -ot !!!!!!!! mértem kisfiamnak.
    Gyorsan cicire tettem, kapott kevéske Hipp (baba) őszilevet és adtam neki kenyeret (barna vagy teljeskiőrlésű, nem tudom) kis sonkával. Bólust nem adtam.

Kivédhető, vagy ENNYHÍTHETŐ EGY KICSIT A SOMOGYI???????

Köszi
    umbra
    SZIA!

Ezt ki kell tapasztalni. Ha Péter hypózik, akkor 10 gr ch mehet bólus nélkül, ha többet eszik, akkor 5 gr ch-ra nem kap bólust, de a többire igen. Ált. be szokott jönni.

Érzitek a havazást? Péternek 2.éjjel 18 a cukra, én a hóra fogom.
    Ildikó

moncsi logója
    moncsi jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2007
    Hol
    Dimbes-dombos Salgótarján
    Üzenet
    106
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

...pedig olyan klassz volt a tegnap!!![/QUOTE]

Ilyen van! Én két és fél éve nem bírom ezt megszokni... Ma mi is folyton 10 fölött mértünk, hiába a séta, meg hógolyózás, meg alacsony GI-s kaja. Valami van a levegőben... Majd holnap jobb lesz.
    Moncsi

umbra08 logója
    Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    530
    Köszönet
    33
    21 alkalommal

Alapértelmezett

Sziasztok!

Szerintetek mennyinek kellene lennie a VC értéknek az esti szopizás kisbaba) után 2 órával, hogy "kitartson" egész éjszaka, ne legyen hipó és magas érték sem éjjel és reggel 6:00 körül, amikor szopizni kell elsőnek, 4,0-7,0 között legyen a VC???

Köszi
    umbra

inerimot jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Nov 2008
    Üzenet
    1
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok!

A kisfiam 23hónaposan 2008 nyarán lett cukorbeteg, azóta olvasom a fórumokat és tanulok belőle Visszatérnék egy kicsit a tesztcsíkos beszélgetésetekhez. Mi is optimum tesztcsíkot használunk 3dobozt kapunk közgyógyra. Novemberben megigényeltem még havi szinten +2dobozzal, szerencsére jóváhagyták, így kapunk minden hónapban. Sajna csak egy évig, de utána lehet újra igényelni.Az Egészségbiztosítási Pénztáraknál kell kérni hozzá formanyomtatványt. Meg kell indokolni + szakorvosi véleményt kell csatolni hozzá.Remélem tudtam segíteni.

umbra08 logója
    Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    530
    Köszönet
    33
    21 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző inerimot Üzenet megjelenítése
    Sziasztok!

A kisfiam 23hónaposan 2008 nyarán lett cukorbeteg, azóta olvasom a fórumokat és tanulok belőle Visszatérnék egy kicsit a tesztcsíkos beszélgetésetekhez. Mi is optimum tesztcsíkot használunk 3dobozt kapunk közgyógyra. Novemberben megigényeltem még havi szinten +2dobozzal, szerencsére jóváhagyták, így kapunk minden hónapban. Sajna csak egy évig, de utána lehet újra igényelni.Az Egészségbiztosítási Pénztáraknál kell kérni hozzá formanyomtatványt. Meg kell indokolni + szakorvosi véleményt kell csatolni hozzá.Remélem tudtam segíteni.
    Szia!
    Köszi az infót!

Üdv
    umbra

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,785
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    77 alkalommal
    63 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző umbra08 Üzenet megjelenítése
    Szia!
    Köszi az infót!

Üdv
    umbra
    Szeretnék annyit hozzáfűzni, hogy elvileg megszigorodott ez a rendszer. Én évekig igényeltem így plusz csíkot, de már nem tudom pontosan, mikor, keresethez kötötték és a kezelőorvosom szerint minimálbéres keresetre adják csak meg. (azt hiszem, itt fontos, az 1 főre jutó kereset a családban). Meg kell próbálni, de jó tudni, hogy most már sajnos egyáltalán nem biztos, hogy pusztán azért, mert valaki sokat mér és ezt orvosi indoklás is alátámasztja, megadják a csíkokat. Már terhesek sem kapnak pluszt, csak akkor, ha minimálbéresek. De persze lehet szerencséje az embernek, ezt mindenképpen meg kell próbálni!

umbra08 logója
    Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    530
    Köszönet
    33
    21 alkalommal

Alapértelmezett

Sziasztok,

A köv. kérdésemet a "Cukorbeteg gyermek" című témában is:

Elsősorban kisgyermekes anyukáktól szeretnék segítséget kérni, bár a kérdésemre valószínűleg más ( a cukorbetegségben "járatos") anyukák is tudnak válaszolni.

Kisfiam betöltötte a 10 hónapot. Még szopik. Ha úgy alakul és még lesz tejem, akkor 1 éves koráig szoptatnám, utána feleslegesnek gondolom (bár erről a szoptatási tanácsadóknak más a véleményük).
    A kérdésem az lenne, szerintetek milyen folyadékot adjak neki 1 éves kora után lefekvés előtt ?
    Már úgy megszokta ezt az esti szertartást, fürcsi, szopi, majd alvás. Ha kis drágám nem lenne cukorbeteg, akkor természetesen szoptatnám, ameddig van tejem, de ebben a helyzetben szerintem majd lassan abba kell hagynom. Dobja a cukorját, majd hajnalban beesik, úgyhogy elég nehezek az éjszakák, nagy odafigyelést és sűrű mérést igényel. Persze van, hogy összejön és végig jó értékek vannak éjszaka, de inkább az jellemző, hogy 1-2:00 körül vagy felmegy magasra vagy beesik neki.
    Amikor én kisgyermek voltam, este tejet vagy kakaót kaptam lefekvés előtt.
    Neki mit adhatok szerintetek? Ti mit adtok? Iszik valamit cukorbeteg gyermeketek lefekvés előtt? És ha igen, mit?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv:
    umbra

(Ui: Arra gondoltam, a reggeli szopit meghagynám, mert a reggelek nem vészesek, nagyjából tudom, hogy adott VC érték esetén mennyi inzulint adjak.)

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,785
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    77 alkalommal
    63 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Umbra, tápot adjál neki! HA-s tápot (hipoallergén). Doki írja fel. Ha nem issza meg,akkor érdemes tejpépet adni neki, ha volt allergiás a családban, akkor a Sinlac nevűt, ezt is doki írja fel. Mi így váltottuk ki az esti szopit 10-12 hós kora körül. Megetettem Sinlac-kal, utána cicire tettem és egy idő után nem szopott már semmit, mert teli volt, aztán nem raktam cicire és minden működött úgy, ahogy előtte, elaludt rendesen.
    A tápok, tejpépet kevesebb cukrot és több lassú Cht tartalmaznak, sokkal könnyebb lesz vele nektek számolni és inzulint adni is. Válaszolok a leveledre is, de borzasztóan nem érek rá, megint mindkét gyerek lázas és beteg és nem látokhallok már a sok ápolástól.

Hasonló témák

1. Cukorbetegség és terhesség
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2009-06-08, 07:31
  2. Idegbántalom és cukorbetegség
    Utolsó üzenet: 2009-05-23, 01:03
  3. II.tip.cukorbetegség és inzulin
    Zsu77 által, fórum: Általános kérdések, hozzászólások
    Válasz: 5
    Utolsó üzenet: 2009-04-02, 09:56
  4. Már csecsemőkorban kiderül elhízunk-e
    Utolsó üzenet: 2009-04-02, 01:00
  5. A cukorbetegség és a fogbetegségek
    Utolsó üzenet: 2009-02-01, 03:50

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!