+ Válasz a Témára
Eredmények 111-tól/től 120-ig összesen 687
-
2010-02-08 #111
Szia Kmolli!
Nem jó neki a teljes kiőrlésű, barna és roszos dolgok??? 2 év alatt nem?, Nem tudtam! Én ezeket adom neki már egy ideje vacsira!!!
Párszor (3x kb.) már volt hatalmas éjszakai ordítás, valószínű a hasa fájhatott nagyon, iszonyú volt. Feszített, kapkodta a kis lábait, iszonyúan fájhatott a hasa, borzasztó volt!!!!!!! Ettől lehetett esetleg?? Nem tudom. A francba!
-
2010-02-08 #112
Pulykahusiban, csirkében, marhában 0 a CH.
Ez azt jelenti, hogy valóban nem emeli a VC-t? Tehát ezeket a husikat nyugodtan tehetem a főzelékébe? Legalábbis eddig nekem úgy tűnik.
A bébikajákat szoktam feljavítani husival ebédre.
-
2010-02-08 #113
Én úgy tudom, hogy valóban 0 CH van a husikban, de pl önmagában nem ajánlatos csak CH mentes fehérjéket adni, mert abból is tud cukrot "gyártani" a szervezet. Nekem ezt a dietetikus mondta, nemtom igaza van-e..? Mindenesetre a főzelékek szerintem nagyon hasznosak, és lassan a husik is belevegyíthetők. Nagyon ügyes vagy, ha mindennek ilyen alaposan utána jársz, hamar "kitanulod" a cucubetegség minden csínját-bínját, és akkor már sokkal könnyebb lesz. Kitartás!
Moncsi
-
2010-02-09 #114
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,785
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 77 alkalommal
63 üzenetét köszönték meg
Sajnálom a hasfájást, azt nem tudom, hogy a graham kenyértől volt-e, de gondolom, nagyon sokat még nem eszik belőle. Én azt mondom, ne foglalkozz ezzel, menj tovább előre
Én nem adnék ilyen emészthetetlen tartalmú gabonát (ugye ezeket nem tudja megemészteni a szervezetünk, kiürül, a babáé meg még kevésbé tud megbírkózni ezekkel az anyagokkal). Nem ezt jelenti, hogy nem ehet ilyesmit, hanem azt, hogy ezek nem túl jók nekik, van aki sehogysem tolerálja, van aki megbírkózik vele,de összességében, mivel nem szívódik fel annyi tápanyag, mint a fehérlisztből, a babáknak ez semmiképpen sem jó (nekik még a dús tápanyag kell, a nagy kalória és CH tartalmú ételek, de persze nem csoki meg sültdisznó
).
Sajnálom, hogy ennyire nincsen időm, de keress rá a neten erre a témára, biztosan találni fogsz erről sok infot.
Megkérdeztem apukámat arról a családról, ahol újszülöttként volt cukros a baba és fél éves korára kinőtte. Hát ez egy anyagcsere probléma volt, nem cukorbetegség, alig kapott valami kevéske inzulint. Újszülött korban nem szokott előfordulni cukorbetegség az éretlen immunrendszer miatt, ami fél éves korra már jelentős érésen megy keresztül (ugye autoimmun betegség ez, tehát az immunrendszer érettsége kell hozzá), bár még így is pontosan ezért olyan ritka a félés korban diagnosztizált cukorbetegség.
-
2010-02-09 #115
Igen, azt jelenti. Nyugodtan adj a babádnak, szüksége is van a fehérjére, hiszen rohamosan fejlődik! Azt se hanyagoljuk el, hogy finom!
A húsokban, húskészítményekben, sajtokban vagy nincs, vagy elhanyagolhatóan kevés CH lakozik!
Egyébként , még régebben, az orvosunk és dietetikusunk azt mondta, hogy gyerekeknél nemigen kell figyelni arra az elfogyasztott szénhidrát-fehérje-zsír arányra, amit a szakirodalom felnőttek esetében ajánl. (Ettől persze, még lehet törekedni az egészségesre.
) Az összképet kell nézni: a gyermek jól fejlődjön, ne legyen sovány vagy kövér, elégedett legyen az elfogyasztott étel mennyiségével, azaz ne éhezzen és ne érezze úgy, hogy tömik.
A fehérje és zsír, ami a húsokban/sajtokban van, inkább annyiban számítanak, hogy befolyásolhatják a CH felszívódását. Mindkettő lassítja.
Még ez is inkább csak teoretikusnak tűnik számomra, mert nem tapasztaltam különösebb, látható hatást, ami nem csoda, hiszen egy kisgyerek nem sok húst vagy sajtot fogyaszt el egyszerre.
Inkább eszembe jut az a példa, ami felnőtt ismerősömmel történt, hogy vadhús fogyasztása után, hiába evett köretet (CH-ot), hypozott egy óriásit. Valószínűleg a vadhusi nem hagyta érvényesülni a szénhidrátokat, meg ha jól emlékszem, Gabibaba is mesélt valami hasonlót Gáborral kapcsolatban, csak Gábor marhahús után járt így. (Erről a G.I-s topikon beszélgettünk anno.)
Nyilvánvaló, hogy nem a falatnyi, baba-adag fog ilyen hatást kiváltani, egyetek nyugodtan husit, de majd mikor serdülőkorában a fiadnak kedve lesz megenni egyszerre két nagy tányér marhapörköltet, akkor azért jusson eszetekbe ez az eshetőség!
Grácia
-
2010-02-09 #116
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,785
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 77 alkalommal
Jelentem, velem ez megtörtént
A vadhusis dolog... de valóban, sok marhahússal is átéltem már, de akkor már számoltam ezzel és nem lett durva hipóm. A vadhusis sztori volt a legdurvább.
Az van, hogy a vadhús (és a vörös húsok is kisebb mértékben) jól elidőznek a belekben, ahonnan csak nagyon sokára szívódik fel, így ha a vadhús után eszünk valamit, az "sorban fog állni", ezért míg a vadhús a belekben csücsül hosszan, nem tud CH felszívódni, de mi már valszeg beadtuk az inzulint a kajánkhoz, így hipózni fogunk (és hiába eszünk hipóra, mivel az is "sorban áll", ezért semmi nem szívódik fel rendesen, így igen veszélyes helyzetet tudunk előteremteni), aztán mire felszívódik a vadhús, akár 6-7 óra múlva is, akkor utána jön minden, amit megettünk utána és így pedig (plussz a somogyi...) valami rettenetesen magas cukrot lehet elérni.
Mostmár azt csinálom, hogy ha marhahús van, akkor csak később adom be az inzulint, de eszem-iszom hozzá gyorsan felszívódó Cht mindenképpen (inkább inni célszerű) és nagyon kevés inzulint adok be. 3-4 óra múlva, amikor a marha felszívódik, akkor adok be még sok inzulint. Vadhúst pedig egyáltalán nem eszem, én nem bírom ezek szerint (biztos nem mindenkinek pont ilyen az emésztése, de nagyjából igaz ez mindenkire, hogy sokáig ül a belekben a vad és a nehéz husi).
-
2010-02-09 #117
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,785
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 77 alkalommal
Jaj, akartam még valamit írni. A cukros italokkal kapcsolatban. Az első fiamnál csak víz volt, merthogy nehogymár cukros italhoz szokjon hozzá és lógjon a cumisüveg a szájából másfél évesen. És amint lehetett pohárból adtam neki inni. Szépen elértem, hogy egyszerűen nem tanulta meg, hogy inni kell - konkrétan napi 2dl folyadékon van el most is (3.5 éves lesz), mert nem okozott igazán élvezetet neki sosem az ivás. 1 éves koráig ivott szépen, de miután megismerte igazán az ízeket (1 éves kora után), akkor nyilván minden más finomabb volt, mint a víz. És ezért az lett a vége, hogy minden betegségnél a kiszáradás veszélye fenyeget, 2x emiatt volt is kórházban, mert ha lázas, egyszerűen nem hajlandó inni és kész. Ezért mostmár tisztán kapja a gyümölcsleveleket, a sima cukros sió almalevet pl, mert ebből legalább képes meginni néhány decit egy nap!!!! És nem szárad ki rögtön, ha beteg... Szóval nálunk a visszájára fordult ez a nem adok neki cukros lötyit dolog. Aztán jött a következő fiam és nála nem akartam ezt a hibát elkövetni, ezért azt adtam neki, amiből szívesebben ivott - erre írtam,hogy jól elrontottam a gyereket,mert sima vizet nem iszik most. De azt kell, hogy mondjam, nem érdekel, mert a gyerek ISZIK, napi 2 litert is simán,magától és ha beteg, akkor nem lesz egyből 40fokos láza, mint annak, aki nem iszik betegen. Szóval én ezt nem bánom egy csöppet sem, mert tudom, micsoda hatalmas probléma, ha nem iszik rendesen egy gyerek (ja, és a másodiknál nem adtam poharat, még most is cumiüvegből iszik - 19 hós, pohárból ugye nehezebb inni és kevesebbet is isznak meg az ilyen kicsik általában).
Lényeg a lényeg, hogy szerintem nem lehet minden gyerekre általánosítani az ilyen ajánlásokat, elméleteket, elveket, mert van, akinél fordítva sül el és sosem lehet tudni, hogy melyik gyerek az. De természetesen az a legjobb,ha vizet iszik egy gyerek és abból is jó sokat
Hát nekem nem ilyen gyerekeket adott a sors, de már megbarátkoztam a tudattal
-
2010-02-09 #118
Nekem se! Méz és szirup...

Betegség idején pláne így vagyok vele! Mindegy, csak igyon!!! Teljesen lényegtelenné zsugorodik az a kérdés ilyenkor, hogy van-e cukor az italban vagy nem, édes-e vagy sem. Mi ugyan cumisüveget meg cumit sosem használtunk, de így 3 és 5 évesen is sokkal szívesebben isznak a kis biztonsági kupakos palackokból, mint pohárból (végül is, az olyan, mint a cumisüveg, csak a technika más ).
S biza' a vizet én se szerettem soha. Ezt a "mire van szoktatva a gyerek" szöveget én is rendszeresen kapom. Már nem zavar, megszoktam!
Grácia
-
2010-02-09 #119
Sziasztok!
Húúú, mindig, minden egyes hozzászólásotokkal valami újat mondtok nekem! Ez a vadhusis és marhahusis dolog érdekes!
üvd
umbra
-
2010-02-09 #120
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,785
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 77 alkalommal
kezet foghatunk
Én sem ittam vizet soha... akkor inkább nem ittam semmit. Éééés, nem romlottak el a fogaim. Bár tény és való, hogy 12 éves korom óta cukormentes cuccokkal tömtem magam, de mivel napi szinten van nálam hipó és volt mindig is, cukros lötyit is bőven fogyasztok naponta. Még éjjel is és utána nincs mindig erőm fogat mosni...
Hasonló témák
-
Cukorbetegség és terhesség
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-06-08, 07:31 -
Idegbántalom és cukorbetegség
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-05-23, 01:03 -
II.tip.cukorbetegség és inzulin
Zsu77 által, fórum: Általános kérdések, hozzászólásokVálasz: 5Utolsó üzenet: 2009-04-02, 09:56 -
Már csecsemőkorban kiderül elhízunk-e
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-04-02, 01:00 -
A cukorbetegség és a fogbetegségek
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-02-01, 03:50

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel