+ Válasz a Témára
Eredmények 91-tól/től 100-ig összesen 687
-
2010-02-05 #91
Gólya
- Regisztrált
- Jun 2008
- Hol
- Atom városban pakson
- Üzenet
- 58
- Blog bejegyzés
- 1
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Sziasztok !
Én személy szerint nagyon csodálkozom azon hogy nem kaptok konkrét idöpontot minimum,3 havi kontrolra .Mi mikor kiderült a diab már 3 honap mulva mentünk kontrolra és azota is pont most voltunk mult hét pénteken és már meg is jött a kiskönyve az eredménnyel és benne a következö idöponttal ami 5ho 3 dika meg mikor mi haza mentünk a doktornö oda adta az összes elérhetöségét bármi baj volt akár éjjszaka is lehetett hivni nálunk ez volt. Az izzadáshoz meg annyit hogy a bálint is nagyon -nagyon izzados be sem takarozik éjjszaka ugy is izzad egy pizsibe is.Szerintem ez nem a diab miatt van.Meg még a mai napig is ha valami van bár mikor elérhetö szeretjük is nagyon aranyos ,kedves tényleg szivvel lélekkel dolgozik a gyerekekért.
-
2010-02-05 #92
- Regisztrált
- Oct 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,094
- Blog bejegyzés
- 2
- Köszönet
- 206
- 62 alkalommal
39 üzenetét köszönték meg
Szia Umbra!
Mi az első kontrollra talán 2-3 hét múlva mentünk, aztán 3 havonta. Én is keveseltem az elején, meg voltunk ijedve. Azóta sokallom.
(van aki ezt érti...
)
Üdv. Christina
(Medtronic Minimed Paradigm inzulinpumpa)
-
2010-02-05 #93
Mi az elején kéthetente mentünk kontrollra. Később ritkult, most már csak 3 havonta.
Grácia
-
2010-02-05 #94
- Regisztrált
- Dec 2007
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 852
- Blog bejegyzés
- 10
- Köszönet
- 50
- 52 alkalommal
31 üzenetét köszönték meg
Mi most, 2,5 év után is hat hetente járunk
Gábor: AC SPIRIT - Novorapid
-
2010-02-05 #95
- Regisztrált
- Oct 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,094
- Blog bejegyzés
- 2
- Köszönet
- 206
- 62 alkalommal
39 üzenetét köszönték meg
-
2010-02-06 #96
Sziasztok,
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy azért nem mentünk/megyünk sűrűn a dokihoz, mert jött ez az infulenza időszak (h1n1), a kórházakat bezárták, látogatási tilalom volt (van még?) és jobbnak láttuk közös megegyezéssel, hogy nem megyünk be a kórházba, hogy ott kapjuk el a nyavaját.
Egyébként az orvosunkat bármikor lehet hívni (fel is hívta rá a figyelmünket, hogy nyugodtan hívjuk), "telefonos segítséget nyújt".
Amit én hiányolok és azt hittem, hogy így lesz, az az, hogy a füzetünkön végigmegyünk a dokival (legalább pár napon), KÖZÖSEN kielemezzük az értékeket és megbeszéljük mit csináltunk jól vagy rosszul.
Bár már látom, hogy valószínűleg erre egyik orvosnak sincs ideje.
Szóval a dokit nem hibáztatom semmiben, nekem voltak túl nagyok az elvárásaim, de szerintem ez minden anyukánál megérthető.
Üdv
umbra
-
2010-02-06 #97
Szia!
Egyáltalán nem nagyok az elvárásaid, egy orvosnak az a DOLGA, hogy átnézze az értékeiteket, és megbeszéljétek. Pláne egy friss diabosnál!!!!! A mienk végig megy a nem tudom hány oldaon, és tüzetesen megnézi, és közösen megbeszéljük, hogy mit változtassunk esetleg. Jah, nem is 10 perc! Különben minek mész a dokihoz? Inzulinért? Mert már csíkot sem ő ír.
Ildikó
-
2010-02-06 #98
...ahogy Ildikó írja. Az orvosnak (elvileg) muszáj megnéznie a legutóbbi időszak eredményeit, máskülönben hogyan is tudná megállapítani, hogy jó-e a terápia vagy valahol módosítani kell!
Azt semmiképp nem szabad elfogadni, hogy a kontrollok átmenjenek "pofavizitbe" (bocs, a kifejezésért), meg az adminisztratív teendők ellátásába!!! Ha magától nem ejti meg a napló átnézését, kérd meg rá. Azt pedig úgyis látni fogod rajta, hogy valóban tanulmányozta-e a feljegyzéseidet vagy csak ráirányította a szemgolyóit. S tedd fel a kérdéseidet, biztos vannak/lesznek!
Nem kétlem, hogy az orvosnak is van rossz napja, de mondjuk ötször egymás után valószínűleg nem erről lesz szó (ha lesz, remélem, azért nem)!
Az odafigyelő törödés kijár, pláne a Ti helyzetetekben, ahol is az elején jártok egy kicsi babával. Ne hagyd, hogy mellőzzenek, lerázzanak! Az elvárás, Umbra, amiről írsz, nem hogy nem túlzás, de minimumnak tekinthető.Grácia
-
2010-02-07 #99
Sziasztok,
A táplálkozásban kérnék segítséget tőletek!
- Ti milyen kenyeret (pékárut) vesztek/esztek? Melyik kenyér az, amelyik kevésbé emeli a cukrot? Milyet vesztek és hol szerzitek be? Pestiek közül ki, hol vásárol?? (nekünk Spar, Kaiser van közelben pl.)
Mindig ugyanazt veszitek?
- Zsömlét, kiflit lehet enni? (zsömle nagy CH-s ugye, hipónál alkalmazzák?)
És ha az teljes kiőrlésű zsömle, vagy kifli?
- Van valamilyen üdítő, amit ihat a diabeteses?
Köszi, üdv.
umbra
-
2010-02-07 #100
Esetleg van valamilyen könyv, amit feltétlen vásároljak meg a táplálkozással kapcsolatban, ami segítene?
Hasonló témák
-
Cukorbetegség és terhesség
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-06-08, 07:31 -
Idegbántalom és cukorbetegség
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-05-23, 01:03 -
II.tip.cukorbetegség és inzulin
Zsu77 által, fórum: Általános kérdések, hozzászólásokVálasz: 5Utolsó üzenet: 2009-04-02, 09:56 -
Már csecsemőkorban kiderül elhízunk-e
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-04-02, 01:00 -
A cukorbetegség és a fogbetegségek
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-02-01, 03:50

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel