Természetesen az ORVOS a legfontosabb, de vegyél a gyógyszertárban egy doboz tesztcsikot, és minden doboz oldalán talász egy összehasonlitó skálát , szurd meg az ujjár és nézd meg a skálát!
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 1838
Téma: mindenkinek
-
2008-06-26 #1
Gólya
- Regisztrált
- Jun 2008
- Üzenet
- 20
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
mindenkinek
Üdv Mindenkinek!
Segítséget kérek !!!!!
Az a helyzet ,hogy az unokáimmal vagyok szeptember 1 ig
a kissebik unokám 9 éves fiu ,azt veszem észre mindig megéhezik és furcsa
a szeme alatti arnyékos karikák vannak. Itt jelenleg nem tudom orvoshoz vinni
csak azt szeretném kérdezni ,ha van valakinek tanácsa ,hogyan tudnék meggyőződni
nem cukros -e az unokám.természetesen orvoshoz viszik de addig is ideges vagyok miatta., segítsetek,
üdv dávid
-
2008-06-27 #2
Szolnok
------------------------------------------
Aegroto dum anima est, spes est
-
2008-06-27 #3
- Regisztrált
- May 2007
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 1,244
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 35
- 68 alkalommal
38 üzenetét köszönték meg
Szia Dávid!
Mi akkor kezdtünk cukorbetegségre gyanakodni, mikor Dani állandóan szomjas volt, kb. háromszor annyit ivott, mint máskor, és sokkal többször pisilt is. Azelőtt pl. éjszaka nem szokott pisilni járni, abban az időszakban viszont, kétszer is ki kellett mennie a wc-re. Plusz még le is fogyott jócskán, bár annak eleinte nem tulajdonítottunk különösebb jelentőséget, gondoltuk, megnyúlt. A szeme is nagyon beesett volt, és a lehellete acetonos szagú. Enni mindig csak édességet kívánt, valószínű, mivel éhezett szegény szervezete, és így próbált némi üzemanyaghoz jutni.
Szerintem a szem alatti karikák nem csak a cukortól lehetnek, és egy ekkora fiú képes ipari mennyiséget megenni
, főleg, ha sokat rohangál. Azért egy cukormérés nem árt, már csak a saját megnyugtatásodra is. Sok gyógyszertárban megmérik minimális térítés ellenében.
Üdvözlettel
Kriszta
-
2008-06-27 #4
Gólya
- Regisztrált
- Jun 2008
- Üzenet
- 20
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Szia Kriszta!
Köszönöm a hozzászólásod nagyon értékes volt,máris sokkal több a az amit tudnom kell
sajnos a mérés nem igen fog menni azt meg is tehetném de nem tudom rábeszélni, minden esetre
a gyógyszertárba igyekezet megkisérlem
üdv Dávid
-
2008-06-27 #5
Szia Dávid!
Az én lányom cukros, 20 hónapos kora óta. Nálunk a cukorbetegség klasszikus tünetei jelentkeztek, amik a következők: rengeteget ivott, és még többet pisilt. A vizelet mennyisége annyira sok, hogy azt az ember ösztönszerűen is érzékeli: ez abnormális. A testsúlya csökkent, fogyott és fogyott, s bár a szakirodalom szerint ez jó étvágy mellett is előfordul, az én lányom étvágytalan volt, alig tudtam megetetni velel valamit. Az acetonos lehelet ismérve a betegségnek, de személy szerint én ezt nem tapasztaltaltam, talán az én hibám, de semmi rendhagyót nem tapasztaltam a lehelletén. Egy nap arra ébredtem, hogy annyira gyenge, hogy már tántorog. Aznap kerültünk kórházba. Örömmel jelentem azonban, hogy két év elteltével jól vagyunk, szépek vagyunk, életvitelünk -- tudom, sokaknak ez furcsán hangzik -- de alig változott a megelőzőhöz képest.
Én azt gondolom, hogy a legszenbetűnőbb jel a nagyon nagy mennyiségű vizelet. Nem tudom, mikor kerültök orvos közelébe, de nyilván laborbeutalóval kezd majd, ha a panasz fennáll. Egy vércukormérés irányadó lehet, de nem alkalmas a diagnózisra, akkor sem, ha épp normális értéket mutat. Ha extrém magas az érték, akkor kevésbé kérdés a diabetse fennállása.
Tán megköveznek ezért, de én nem erőltetném a vércukormérést. Az állandó éhség önmagában egyáltalán nem jel. Lehet életkori, éppen aktuális helyzet, hisz jól tudjuk, egy növekedésben lévő szervezetnél az étvágyteli és étvágytalanabb periódusok jönnek-mennek. A karikák a szeme alatt semmit nem jelentenek önmagában. Ezer más oka lehet. Ha jó a közérzete, élénk, energikus, nincs extrém sok pisi, nem kel fel éjszaka többször is (nagy mennyiséget) pisilni, szerintem ne aggódj. Természetesen, amint lehet, konzultálj orvossal, fedd fel, mire gyanakszol. Ez adja majd a biztos választ.
Üdvözlettel: Grácia
-
2008-06-28 #6
Gólya
- Regisztrált
- Jun 2008
- Üzenet
- 20
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Szia Grácia!
Igazán nagyon megnyugtató volt a válaszod és köszönöm
lehetséges,hogy a mostani állapotok valóban azt tükrözik amit
a vége felé írtál. Jó emberek vagytok itt mindannyian
hálás vagyok érte és
sok szeretettel búcsúzom
dávid
-
2008-08-09 #7
Gólya
- Regisztrált
- Apr 2008
- Üzenet
- 11
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Kedves tagok !
A gyógyszertárban járva szokásos tesztcsík kiváltása közben kezembe került egy szorólap egy gyógykészítményről Diabion kapszula amely a cukorbetegség szövödményeit segít megelőzni ! Kérdésem van aki használja már és érdemes-e újabb havi két ezer forint körűli összeget kiadni a készítményért ?
Válaszaitikat előre is köszönöm !
-
2008-08-10 #8
- Regisztrált
- Nov 2007
- Hol
- Dorog
- Üzenet
- 1,097
- Blog bejegyzés
- 21
- Köszönet
- 6
- 57 alkalommal
25 üzenetét köszönték meg
Szia!Én 1 hete szedem a diabion kapszulát 1 éve vagyok beteg de még mindig nem híztam sőt tovább fogytam és valamit meg kell próbálni hogy ne fogyjak tovább.(eszem rendessen)
-
2008-08-10 #9
- Regisztrált
- Nov 2007
- Hol
- Dorog
- Üzenet
- 1,097
- Blog bejegyzés
- 21
- Köszönet
- 6
- 57 alkalommal
25 üzenetét köszönték meg
Ja a patikust ismerem és ő ezt a vitamint ajánlotta valószínűleg ő tudja miért.Meli
-
2008-08-11 #10
Feltörekvő
- Regisztrált
- May 2008
- Üzenet
- 238
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
én nem hallottam még róla. és a dokid véleményét nem kérted ki? Én nem szívesen veszek be vitamint... úgy vagyok vele, hogy az is vmilyen gyógyszer és nekem már gyógyszerundorom van. Pedig igazából csak a vasat és az elevitet szedem mostanság. dehát azokat is épp hogy észben tartom.... hiába nyár van
Hasonló témák
-
Mindenkinek - inzulinok
Emődi Tünde által, fórum: InzulinokVálasz: 239Utolsó üzenet: 4 Héttel ezelőtt, 08:01 -
MINDENKINEK!!!
Emődi Tünde által, fórum: InzulinokVálasz: 191Utolsó üzenet: 2012-03-11, 11:27 -
Éttermi játékszabályok mindenkinek
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-12-12, 10:02 -
Hol található a G-pont, van mindenkinek?
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-04-04, 09:10

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel