Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

1. oldal, összesen 184 123451151101 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 1838

Téma: mindenkinek

dávid jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Jun 2008
    Üzenet
    20
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett mindenkinek

Üdv Mindenkinek!

Segítséget kérek !!!!!
    Az a helyzet ,hogy az unokáimmal vagyok szeptember 1 ig
    a kissebik unokám 9 éves fiu ,azt veszem észre mindig megéhezik és furcsa
    a szeme alatti arnyékos karikák vannak. Itt jelenleg nem tudom orvoshoz vinni
    csak azt szeretném kérdezni ,ha van valakinek tanácsa ,hogyan tudnék meggyőződni
    nem cukros -e az unokám.természetesen orvoshoz viszik de addig is ideges vagyok miatta., segítsetek,
    üdv dávid

szolnok logója
    szolnok jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Hát persze, hogy Szolnok
    Üzenet
    355
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Természetesen az ORVOS a legfontosabb, de vegyél a gyógyszertárban egy doboz tesztcsikot, és minden doboz oldalán talász egy összehasonlitó skálát , szurd meg az ujjár és nézd meg a skálát!
    Szolnok
    ------------------------------------------
    Aegroto dum anima est, spes est

napocska logója
    napocska jelenleg nem elérhető Fiatal veterán
    Regisztrált
    May 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    1,244
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    35
    68 alkalommal
    38 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia Dávid!
    Mi akkor kezdtünk cukorbetegségre gyanakodni, mikor Dani állandóan szomjas volt, kb. háromszor annyit ivott, mint máskor, és sokkal többször pisilt is. Azelőtt pl. éjszaka nem szokott pisilni járni, abban az időszakban viszont, kétszer is ki kellett mennie a wc-re. Plusz még le is fogyott jócskán, bár annak eleinte nem tulajdonítottunk különösebb jelentőséget, gondoltuk, megnyúlt. A szeme is nagyon beesett volt, és a lehellete acetonos szagú. Enni mindig csak édességet kívánt, valószínű, mivel éhezett szegény szervezete, és így próbált némi üzemanyaghoz jutni.
    Szerintem a szem alatti karikák nem csak a cukortól lehetnek, és egy ekkora fiú képes ipari mennyiséget megenni , főleg, ha sokat rohangál. Azért egy cukormérés nem árt, már csak a saját megnyugtatásodra is. Sok gyógyszertárban megmérik minimális térítés ellenében.
    Üdvözlettel
    Kriszta

Regisztrált
    Jun 2008
    Üzenet
    20
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia Kriszta!
    Köszönöm a hozzászólásod nagyon értékes volt,máris sokkal több a az amit tudnom kell
    sajnos a mérés nem igen fog menni azt meg is tehetném de nem tudom rábeszélni, minden esetre
    a gyógyszertárba igyekezet megkisérlem
    üdv Dávid

dg logója
    dg
    dg jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal
    12 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia Dávid!

Az én lányom cukros, 20 hónapos kora óta. Nálunk a cukorbetegség klasszikus tünetei jelentkeztek, amik a következők: rengeteget ivott, és még többet pisilt. A vizelet mennyisége annyira sok, hogy azt az ember ösztönszerűen is érzékeli: ez abnormális. A testsúlya csökkent, fogyott és fogyott, s bár a szakirodalom szerint ez jó étvágy mellett is előfordul, az én lányom étvágytalan volt, alig tudtam megetetni velel valamit. Az acetonos lehelet ismérve a betegségnek, de személy szerint én ezt nem tapasztaltaltam, talán az én hibám, de semmi rendhagyót nem tapasztaltam a lehelletén. Egy nap arra ébredtem, hogy annyira gyenge, hogy már tántorog. Aznap kerültünk kórházba. Örömmel jelentem azonban, hogy két év elteltével jól vagyunk, szépek vagyunk, életvitelünk -- tudom, sokaknak ez furcsán hangzik -- de alig változott a megelőzőhöz képest.
    Én azt gondolom, hogy a legszenbetűnőbb jel a nagyon nagy mennyiségű vizelet. Nem tudom, mikor kerültök orvos közelébe, de nyilván laborbeutalóval kezd majd, ha a panasz fennáll. Egy vércukormérés irányadó lehet, de nem alkalmas a diagnózisra, akkor sem, ha épp normális értéket mutat. Ha extrém magas az érték, akkor kevésbé kérdés a diabetse fennállása.
    Tán megköveznek ezért, de én nem erőltetném a vércukormérést. Az állandó éhség önmagában egyáltalán nem jel. Lehet életkori, éppen aktuális helyzet, hisz jól tudjuk, egy növekedésben lévő szervezetnél az étvágyteli és étvágytalanabb periódusok jönnek-mennek. A karikák a szeme alatt semmit nem jelentenek önmagában. Ezer más oka lehet. Ha jó a közérzete, élénk, energikus, nincs extrém sok pisi, nem kel fel éjszaka többször is (nagy mennyiséget) pisilni, szerintem ne aggódj. Természetesen, amint lehet, konzultálj orvossal, fedd fel, mire gyanakszol. Ez adja majd a biztos választ.
    Üdvözlettel: Grácia

Regisztrált
    Jun 2008
    Üzenet
    20
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia Grácia!
    Igazán nagyon megnyugtató volt a válaszod és köszönöm
    lehetséges,hogy a mostani állapotok valóban azt tükrözik amit
    a vége felé írtál. Jó emberek vagytok itt mindannyian
    hálás vagyok érte és
    sok szeretettel búcsúzom
    dávid

Krisztián jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Apr 2008
    Üzenet
    11
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Kedves tagok !

A gyógyszertárban járva szokásos tesztcsík kiváltása közben kezembe került egy szorólap egy gyógykészítményről Diabion kapszula amely a cukorbetegség szövödményeit segít megelőzni ! Kérdésem van aki használja már és érdemes-e újabb havi két ezer forint körűli összeget kiadni a készítményért ?

Válaszaitikat előre is köszönöm !

pusimelu logója
    pusimelu jelenleg nem elérhető Fiatal veterán
    Regisztrált
    Nov 2007
    Hol
    Dorog
    Üzenet
    1,097
    Blog bejegyzés
    21
    Köszönet
    6
    57 alkalommal
    25 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia!Én 1 hete szedem a diabion kapszulát 1 éve vagyok beteg de még mindig nem híztam sőt tovább fogytam és valamit meg kell próbálni hogy ne fogyjak tovább.(eszem rendessen)

pusimelu logója
    pusimelu jelenleg nem elérhető Fiatal veterán
    Regisztrált
    Nov 2007
    Hol
    Dorog
    Üzenet
    1,097
    Blog bejegyzés
    21
    Köszönet
    6
    57 alkalommal
    25 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Ja a patikust ismerem és ő ezt a vitamint ajánlotta valószínűleg ő tudja miért.Meli

gretta jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    May 2008
    Üzenet
    238
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző pusimelu Üzenet megjelenítése
    Ja a patikust ismerem és ő ezt a vitamint ajánlotta valószínűleg ő tudja miért.Meli
    én nem hallottam még róla. és a dokid véleményét nem kérted ki? Én nem szívesen veszek be vitamint... úgy vagyok vele, hogy az is vmilyen gyógyszer és nekem már gyógyszerundorom van. Pedig igazából csak a vasat és az elevitet szedem mostanság. dehát azokat is épp hogy észben tartom.... hiába nyár van

1. oldal, összesen 184 123451151101 ... UtolsóUtolsó

Hasonló témák

1. Mindenkinek - inzulinok
    Emődi Tünde által, fórum: Inzulinok
    Válasz: 239
    Utolsó üzenet: 4 Héttel ezelőtt, 08:01
  2. MINDENKINEK!!!
    Emődi Tünde által, fórum: Inzulinok
    Válasz: 191
    Utolsó üzenet: 2012-03-11, 11:27
  3. Éttermi játékszabályok mindenkinek
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2009-12-12, 10:02
  4. Hol található a G-pont, van mindenkinek?
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2009-04-04, 09:10

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!