Ezt a zabkórpásat arányaiban írjátok le légysz, én is használom a zabkorpát, de a grízbe még nem tettem bele, kipróbállnám, mennyi tejehez, mennyi zabkorpa, és gríz, vagy csak kórpát teszel. Én ma stíriai metéltete csinálltam durum tésztából, nagyon fini lett. írd le légysz a tejberizst hogyan csinálod zabkorpával! Írhatod a receptes topikba is , várom.
Eredmények 41-tól/től 50-ig összesen 1838
Téma: mindenkinek
-
2008-08-14 #41
Én Péternek a tejbegrízt zabkorpából csinálom.
Ma pedig rizsfelfújtat csináltam neki először, és nagyon ízlett neki, és finom-rizsnek hívja.Ildikó
-
2008-08-15 #42
-
2008-08-15 #43
Gólya
- Regisztrált
- Apr 2007
- Üzenet
- 120
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Én is vizezem a tejet. 1,5 dl-t szoktam neki adni, ahhoz teszek 0,5 dl vizet valamint natur szerencsi kakaóport és édesítőt. A tej nagyon hirtelen felviszi a cukrát a fiamnak, utána meg zuhan le. Nem tudok hozzá igazán jól bólust adni. Ha keveset adok, akkor nagyon felmegy a cukra, de 2-3 óra múlva már normál. Ha meg többet adok, akkor tudom tartani 8-9 körül, de 2 óra múlva elkezd zuhanni, és hpózik. Az 1,5 dl mennyiséggel még 10 alatt marad, jó esetben. Azért hígítom, mert így már van valami a pohárban, nem csak pár kortyot ihat.
Üdv: Vick, egy inzulinpumpás kisfiú anyukája
*Medtronic, Paradigm 712*
-
2008-08-15 #44
Gólya
- Regisztrált
- Apr 2007
- Üzenet
- 120
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
-
2008-08-15 #45
Gólya
- Regisztrált
- Apr 2007
- Üzenet
- 120
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
-
2008-08-15 #46
Gólya
- Regisztrált
- Apr 2007
- Üzenet
- 120
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
A spar-ban lehet kapni diabetikus tejberízst. Nálunk csak kb 1 hónapja van a boltban. Gyerkőcöm cukrát nem emeli jobban mint a 1,5 dl tej. Igaz semmi értékes tápanyag nincs benne, ( a zabkorpás tejbepapival ellentétben) de kell egy kis változatosság. Próbáljátok ki.
-
2008-08-15 #47
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
184 üzenetét köszönték meg
Vick, ha kis dózist szeretnél beállítani a pumpán, akkor használd a %-os mozgást. Ez szerintem jól alkalmazkodik a felszívódáshoz, mert a tejnél nehéz eltalálni, hogy éppen mikor, milyen sebességgel szívódik fel. Viszont a %-os emelés valamikor jól elkapja a cukor emelkedést, amíg meg nincs rá szükség, akkor az a pici mennyiség talán nem okoz hipot. Szerintem Te már kipróbáltad ezt, csak tudom (sajnos), hogy nálatok is egyszer így működik, máskor pedig úgy működik a gyerkőc, és nagyon érzékeny minden változásra. Tegyetek még próbát, talán a 10%-kal növelést ajánlanám a tejecskéhez 15 percre elnyújtva. Talán kivédi a hipert, de nem húzza le gyorsan a cukit a hipoig.
Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
Inzulin: Humalog
-
2008-08-15 #48
Meg írnátok mennyi CH van a zabkorpában és mitől jobb mint a rizs vagy grÍz?
Köszi.Szolnok
------------------------------------------
Aegroto dum anima est, spes est
-
2008-08-15 #49
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
184 üzenetét köszönték meg
A búzakorpa, zabkorpa elsősorban nem emésztődő rostokat tartalmaz, ezért a vércukorszintet nem emeli.
Forrás: http://www.elelmezesvezetok.hu/szamo...2006-05-17.htm
(Ez az anyag tájékoztatónak sem lenne utolsó az ovig gondozói számára.)Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
Inzulin: Humalog
-
2008-08-15 #50
Gólya
- Regisztrált
- Apr 2007
- Üzenet
- 120
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Kata, a tejhez muszáj normál bólust adnom. Mert, ha nem adom be rögtön akkor elszáll a cukra. "A bólus nem éri utol a tejet. "A vacsora többi részéhez 30 percre elhúzódó bólust adok. Sajnos 15 percre a Medtronicos pumpával nem lehet elhúzni, lehet, hogy az jó lenne. Jó, hogy írtad a szója hormonokra gyakorolt állítólagos hatását. Most vettem szójafehérje izolátumot, majd csak ritkán használom. Az 1,5 dl tej adaggal jól elvagyunk. Lehet, hogy menne már a 2 dl is, nem is akarok variálni. Jó ez így.Bár a kalcium miatt nem ártana több tejtemék. Érdekes amit a többiek mondtak erről. Engem is nyugtalanított, hogy ez kevés lehet. Gondoltam a doktornő feladata, hogy figyelemmel kísérje ezeket a vitamin- nyomelem dolgokat. Gondoltam, ő tudja, mikor kell megnézni. Azt hittem, hogy csakén vagyok aggódósabb, és nem is erőszakoskodtam, hogy nézzék meg. A legközelebbi vérvételnél rámenősebb leszek. Úgy látom lelassult a növekedése a gyereknek. Mindig magasabb volt az átlagnál, mostanában már utolérték a csoporttársai, nem lóg ki közülük. Vékonyabb is lett. A napi ch fix ugyan, de ha látom, hogy éhesebb, akkor emelek rajta, nem éhezik. Felmerült bennem, hogy valamilyen vitaminhiánya van. És eszembe jut, hogy a diabosok hajlamosabbak pajzsmirigy betegségekre- ráadásul nekem is van-, és lisztérzékenységre is. Ti megszoktátok nézetni ezeket a dolgokat? Milyen gyakran?
Hasonló témák
-
Mindenkinek - inzulinok
Emődi Tünde által, fórum: InzulinokVálasz: 239Utolsó üzenet: 3 Héttel ezelőtt, 08:01 -
MINDENKINEK!!!
Emődi Tünde által, fórum: InzulinokVálasz: 191Utolsó üzenet: 2012-03-11, 11:27 -
Éttermi játékszabályok mindenkinek
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-12-12, 10:02 -
Hol található a G-pont, van mindenkinek?
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-04-04, 09:10

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel
lehet most sokan meg fognak kövezni érte ,de én nem igazán értem ezt a tej vizezése témát ,hogy ez miért is kell???Hiszen ha valaki már látott meg ivott igazi tejet akkor tudja ,hogy amit az üzletben megveszünk annak fele talán tejféleség a többi meg víz.Én ugye falun nőttem fel és 7 éves korom óta vagyok diabos ,de bárki megvethet érte sem az anyukám sem én nem vizeztem, a tejet sosem.Ha nem viszi nagyon fel a cukrát a gyereknek akkor meg miért is kell?azért ,hogy még kevesebb értékes valami legyen benne???