Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

5. oldal, összesen 184 ElsőElső 1234567891555105 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 41-tól/től 50-ig összesen 1838

Téma: mindenkinek

Ildikó logója
    Ildikó jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Kom.-Eszt. Megye-Tárkány
    Üzenet
    174
    Köszönet
    0
    4 alkalommal
    4 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Én Péternek a tejbegrízt zabkorpából csinálom.
    Ma pedig rizsfelfújtat csináltam neki először, és nagyon ízlett neki, és finom-rizsnek hívja.
    Ildikó

zsuzsa logója
    zsuzsa jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Aug 2007
    Üzenet
    684
    Köszönet
    0
    2 alkalommal
    2 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Ezt a zabkórpásat arányaiban írjátok le légysz, én is használom a zabkorpát, de a grízbe még nem tettem bele, kipróbállnám, mennyi tejehez, mennyi zabkorpa, és gríz, vagy csak kórpát teszel. Én ma stíriai metéltete csinálltam durum tésztából, nagyon fini lett. írd le légysz a tejberizst hogyan csinálod zabkorpával! Írhatod a receptes topikba is , várom.

Vick jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Apr 2007
    Üzenet
    120
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző lizzi Üzenet megjelenítése
    Zsuzsa meg minden diabos gyerkőc anyukájalehet most sokan meg fognak kövezni érte ,de én nem igazán értem ezt a tej vizezése témát ,hogy ez miért is kell???Hiszen ha valaki már látott meg ivott igazi tejet akkor tudja ,hogy amit az üzletben megveszünk annak fele talán tejféleség a többi meg víz.Én ugye falun nőttem fel és 7 éves korom óta vagyok diabos ,de bárki megvethet érte sem az anyukám sem én nem vizeztem, a tejet sosem.Ha nem viszi nagyon fel a cukrát a gyereknek akkor meg miért is kell?azért ,hogy még kevesebb értékes valami legyen benne???
    Bocsi ,nem kukacoskodni akarok ,de én nem tenném,mert ugye vannak dolgok amiket elmondanak a dokik ,és vannak amikre mi magunk jövünk rá és akkor ha az jó amit mi tapasztalunk akkor meg miért ne úgy cselekedjünk?Én is szedek évente ősztől tél végéig Béres cseppet meg c vitamint és akkor csak kis meghűlés van ,nem influenza ,de amikor beadattam a védőoltást ,minden évben akkor olyan köhögési rohamaim voltak hónapokig ,hogy szó szerint majdnem megfulladtam ,és amikor már nem adattam be elmúlt.
    Én is vizezem a tejet. 1,5 dl-t szoktam neki adni, ahhoz teszek 0,5 dl vizet valamint natur szerencsi kakaóport és édesítőt. A tej nagyon hirtelen felviszi a cukrát a fiamnak, utána meg zuhan le. Nem tudok hozzá igazán jól bólust adni. Ha keveset adok, akkor nagyon felmegy a cukra, de 2-3 óra múlva már normál. Ha meg többet adok, akkor tudom tartani 8-9 körül, de 2 óra múlva elkezd zuhanni, és hpózik. Az 1,5 dl mennyiséggel még 10 alatt marad, jó esetben. Azért hígítom, mert így már van valami a pohárban, nem csak pár kortyot ihat.
    Üdv: Vick, egy inzulinpumpás kisfiú anyukája
    *Medtronic, Paradigm 712*

Regisztrált
    Apr 2007
    Üzenet
    120
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző zsuzsa Üzenet megjelenítése
    Az elején a dr.-ninink ajánlotta a Pneumococcus elleni védőoltást, amit ő hogy cukros kedvezménnyel kaphattunk, .
    Már rég tervben volt nálunk is ez az oltás. Most állítólag az egész országban nem lehet kapni. Milyen kedvezményel kaptátok? Nekem nem említett ilyet a doktornő.

Regisztrált
    Apr 2007
    Üzenet
    120
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző zsuzsa Üzenet megjelenítése
    Ezt a zabkórpásat arányaiban írjátok le légysz, én is használom a zabkorpát, de a grízbe még nem tettem bele, kipróbállnám, mennyi tejehez, mennyi zabkorpa, és gríz, vagy csak kórpát teszel. Én ma stíriai metéltete csinálltam durum tésztából, nagyon fini lett. írd le légysz a tejberizst hogyan csinálod zabkorpával! Írhatod a receptes topikba is , várom.
    Korábban már beírtam a receptek közé, a 9. oldalon megtalálod.

Regisztrált
    Apr 2007
    Üzenet
    120
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

A spar-ban lehet kapni diabetikus tejberízst. Nálunk csak kb 1 hónapja van a boltban. Gyerkőcöm cukrát nem emeli jobban mint a 1,5 dl tej. Igaz semmi értékes tápanyag nincs benne, ( a zabkorpás tejbepapival ellentétben) de kell egy kis változatosság. Próbáljátok ki.

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Vick Üzenet megjelenítése
    Én is vizezem a tejet. 1,5 dl-t szoktam neki adni, ahhoz teszek 0,5 dl vizet valamint natur szerencsi kakaóport és édesítőt. A tej nagyon hirtelen felviszi a cukrát a fiamnak, utána meg zuhan le. Nem tudok hozzá igazán jól bólust adni. Ha keveset adok, akkor nagyon felmegy a cukra, de 2-3 óra múlva már normál. Ha meg többet adok, akkor tudom tartani 8-9 körül, de 2 óra múlva elkezd zuhanni, és hpózik. Az 1,5 dl mennyiséggel még 10 alatt marad, jó esetben. Azért hígítom, mert így már van valami a pohárban, nem csak pár kortyot ihat.
    Vick, ha kis dózist szeretnél beállítani a pumpán, akkor használd a %-os mozgást. Ez szerintem jól alkalmazkodik a felszívódáshoz, mert a tejnél nehéz eltalálni, hogy éppen mikor, milyen sebességgel szívódik fel. Viszont a %-os emelés valamikor jól elkapja a cukor emelkedést, amíg meg nincs rá szükség, akkor az a pici mennyiség talán nem okoz hipot. Szerintem Te már kipróbáltad ezt, csak tudom (sajnos), hogy nálatok is egyszer így működik, máskor pedig úgy működik a gyerkőc, és nagyon érzékeny minden változásra. Tegyetek még próbát, talán a 10%-kal növelést ajánlanám a tejecskéhez 15 percre elnyújtva. Talán kivédi a hipert, de nem húzza le gyorsan a cukit a hipoig.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

szolnok logója
    szolnok jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Hát persze, hogy Szolnok
    Üzenet
    355
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Meg írnátok mennyi CH van a zabkorpában és mitől jobb mint a rizs vagy grÍz?
    Köszi.
    Szolnok
    ------------------------------------------
    Aegroto dum anima est, spes est

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző szolnok Üzenet megjelenítése
    Meg írnátok mennyi CH van a zabkorpában és mitől jobb mint a rizs vagy grÍz?
    Köszi.
    A búzakorpa, zabkorpa elsősorban nem emésztődő rostokat tartalmaz, ezért a vércukorszintet nem emeli.

Forrás: http://www.elelmezesvezetok.hu/szamo...2006-05-17.htm

(Ez az anyag tájékoztatónak sem lenne utolsó az ovig gondozói számára.)
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

Regisztrált
    Apr 2007
    Üzenet
    120
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Kata, a tejhez muszáj normál bólust adnom. Mert, ha nem adom be rögtön akkor elszáll a cukra. "A bólus nem éri utol a tejet. "A vacsora többi részéhez 30 percre elhúzódó bólust adok. Sajnos 15 percre a Medtronicos pumpával nem lehet elhúzni, lehet, hogy az jó lenne. Jó, hogy írtad a szója hormonokra gyakorolt állítólagos hatását. Most vettem szójafehérje izolátumot, majd csak ritkán használom. Az 1,5 dl tej adaggal jól elvagyunk. Lehet, hogy menne már a 2 dl is, nem is akarok variálni. Jó ez így.Bár a kalcium miatt nem ártana több tejtemék. Érdekes amit a többiek mondtak erről. Engem is nyugtalanított, hogy ez kevés lehet. Gondoltam a doktornő feladata, hogy figyelemmel kísérje ezeket a vitamin- nyomelem dolgokat. Gondoltam, ő tudja, mikor kell megnézni. Azt hittem, hogy csakén vagyok aggódósabb, és nem is erőszakoskodtam, hogy nézzék meg. A legközelebbi vérvételnél rámenősebb leszek. Úgy látom lelassult a növekedése a gyereknek. Mindig magasabb volt az átlagnál, mostanában már utolérték a csoporttársai, nem lóg ki közülük. Vékonyabb is lett. A napi ch fix ugyan, de ha látom, hogy éhesebb, akkor emelek rajta, nem éhezik. Felmerült bennem, hogy valamilyen vitaminhiánya van. És eszembe jut, hogy a diabosok hajlamosabbak pajzsmirigy betegségekre- ráadásul nekem is van-, és lisztérzékenységre is. Ti megszoktátok nézetni ezeket a dolgokat? Milyen gyakran?

Hasonló témák

1. Mindenkinek - inzulinok
    Emődi Tünde által, fórum: Inzulinok
    Válasz: 239
    Utolsó üzenet: 3 Héttel ezelőtt, 08:01
  2. MINDENKINEK!!!
    Emődi Tünde által, fórum: Inzulinok
    Válasz: 191
    Utolsó üzenet: 2012-03-11, 11:27
  3. Éttermi játékszabályok mindenkinek
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2009-12-12, 10:02
  4. Hol található a G-pont, van mindenkinek?
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2009-04-04, 09:10

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!