Eredmények 1,771-tól/től 1,780-ig összesen 1838
Téma: mindenkinek
-
2012-01-11 #1771
Gyors leszek ,mert óvodás lett a lányom és ingázom az ovi és itthon között!!!

szóval akkor mégiscsak igazam(igazuk)volt sajnos
arra nem tudok pontos választ adni ,hogy ki ,mit miért tett vagy írt fel ,de :évek óta ezt az inzulinmennyiséget kapom 3 hónapra és úgy emlékszem ,hogy úgy volt felírva ,hogy 2 doboz és alá ,hogy 3 havi adag,ezért adták azt az infót Budapesten amit, és igazuk is volt,csak azt nem tudták talán ,hogy ez máshogyan is kiadható,vagyis a 10 ampulla egyben és akkor csak a dobozdíjat fizetem ,de itt nálunk rögtön tudták miről van szó és ki is adták szó nélkül!
van egy javaslatom:írjuk ki ,ki milyen inzulint használ!!!remélem értitek
lizzi
Spirit pumpa-NovoRapid inzulinnal
-
2012-01-11 #1772
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
184 üzenetét köszönték meg
Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
Inzulin: Humalog
-
2012-01-11 #1773
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
Valahol még olvastam egy cikket, hogy a felírási rendben szabályozzák a 3 havi felírható mennyiséget.
Eddig (nálam legalábbis) úgy működött a dolog, hogy a doktor egy receptre felírta a 3 havi inzulin mennyiséget, ami 2 doboz volt.
Ezután is kiírhat a doktor 3 hónapra előre, de nem egy recepten, hanem csak 3 recepten, amin fel kell tüntetnie, hogy azt mikor válthatja ki a páciens. Vagyis a 3. recepten szerepelnie kell egy hónappal későbbi dátumnak, amikor kiadhatja a patika az inzulint.
Na ez az egész azért érdekes (valamelyik hozzászólásomban már pedzegettem a témát), mert így hogy a csudába írhatja fel a doktor a NovoRapidot, hiszen 10 db-ot nem használ el a páciens 1 hónap alatt. Félő volt, hogy ez az új rendelkezés ütni fogja egymást.
Csak az lesz a járható út, hogy a doktor felírja a 3 receptre kiváltási dátummal a receptenként 1 hónapra való inzulint (1-2-3 ampulla), de a 10 db/doboz változatot, és a patikában szépen meg fogják bontogatni a dobozokat.
Azt már nem is merem elgondolni, hogy hány patikában kell majd mindenki füle hallatára pörölnünk, hogy igenis tudjuk, hogy megbonthatók a dobozok, és bontsák is meg.
Ez a 3 recept 3 hónapra engem is érint, hiába használok Humalogot, ami 5 db/doboz kiszerelésű, a 2 doboz (3 havi adagom) nem osztható 3-mal, vagyis az egy hónapra való mennyiséghez nálam is meg kell majd bontani havonta a dobozokat a patikáriusnak.
A rendelet alkotók megint nem láttak előre, megint csak a rosszat feltételezik mindenkiről, vagyis hogy pazarolnak. Persze, inzulinból biztos többet adunk be, mert ingyenes.
Azzal sem törődtek, hogy ez a csak havonta kiváltható mennyiség a vidéki kis településen, vagy falun élőket hogyan érinti, akiknek buszozni vagy kocsikázni kell, hogy eljusson egy patikába.Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
-
2012-01-15 #1774
- Regisztrált
- Sep 2008
- Hol
- Budapest,
- Üzenet
- 4,637
- Blog bejegyzés
- 2
- Köszönet
- 127
- 181 alkalommal
133 üzenetét köszönték meg
Bartus György kiemelte: a gyógyszerkiváltásban a legnagyobb változás az lesz, hogy míg korábban legalább 30 napi, a jövőben legfeljebb 30 napi adagot lehet kiváltani. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha egy gyógyszer csomagolásában kevesebb mint harminc, mondjuk 28 napi adagot tartalmaz, abból a gyógyszerésznek kettőt kellett adnia. Márciustól viszont – hacsak az orvos nem írja fel a vényre, hogy 56 napra ellátva – csak egy 28-as csomagolású doboz lesz kiadható.
Az MGYK alelnöke hangsúlyozta: beállított terápia mellett a betegnek továbbra sem kell havonta orvoshoz járnia. Ha az orvos úgy ítéli meg, három vényen elláthatja betegét három hónapra elegendő gyógyszerrel. Indokolt esetben az orvosnak továbbra is megengedett a betegek speciális élethelyzetére tekintettel egy vényre akár egy évre elegendő gyógyszert rendelni.
Érdemes elolvasni az egész oldalt !!!!!!
http://drinfo.hu/hirek/hirtallozo-it...%A1si-rendszer
-
2012-02-22 #1775
Az utóbbi időben nem írtam ide csak olvasgattalak titeket, de most teljesen kiakadtam és ideges lettem. Az alábbi rendelkezés szerint ha jól értem ha nincs 7 alatti HGA1c eredmény akkor nem jár a pl a Lantus?? Az idegtől nem kapok szinte levegőt. Nálunk még soha nem volt ez az érték 7 alatt : Általában 7,3- 7,2 néha több. 20 éves diab. után. Alig vártuk a Lantust, mert azelőtt is ilyesmi eredmények voltak, de a cukor ugrált 3 és 20 között az elmúlt években ezek a kiugrások megszűntek. Most vissza térünk az ősi módszerekhez, inzulatard stb? Most miután 5-6 éve használjuk a lantust?Ti értitek ezt? . Valami hasonló van az inzulin pumpa használóknál is, ha nincs jó érték nem jár a pumpa. Bocs pumpa jár de csak hasonlóan megszabott HGA1c érték mellett jár az inzulin? Teljesen paff lettem. Szerintetek így van ahogy értem? Akkor most elkezdik vissza állítgatni a pacienst és jön a hipó meg hajnali extra magas cukor?
2012. január 3-án a Magyar Közlöny 1. számában megjelent 2/2012. (I. 3.) NEFMI rendelet egyes egészségügyi és gyógyszerészeti tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról.
Változott „A törzskönyvezett gyógyszerek és a különleges táplálkozási igényt kielégítő tápszerek társadalombiztosítási támogatásba való befogadásának szempontjairól és a befogadás vagy a támogatás megváltoztatásáról szóló 32/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet”. Ebben módosult az emelt indikációban rendelhető orális antidiabetikumok és a kiemelt indikációban adható analóg inzulinok felírási rendje.
Az EÜ 50%-os térítési kategória 6 a, b és c pontjába bekerült a legalább 3 hónapig tartó alkalmazás ellenére a megfelelő vércukoranyagcsere-háztartás ( HbA1c<7.0%) nem volt elérhető feltétel. Ugyanez vonatkozik az EÜ 70%-os térítési kategória 1. pontjára is.
Az analóg inzulinok felírásába (EÜ 100% 2, 3 pont) is bekerült a csak legalább 3 hónapig a beállított terápia ellenére megfelelő vércukor-anyagcsere háztartást (HbA1c<7,0%) nem lehetett elérni kitétel. Emellett jelentős változás az, hogy az EÜ 100% 2. és 3. pontja esetén „A gyógyszer alkalmazása egy év után csak akkor folytatható, amennyiben a megfelelő vércukoranyagcsere-háztartás (HbA1c<7,0%) legalább két mérés alapján fenntartható volt (kivéve dokumentáltan gyakori tüneteket okozó hypoglikaemia esetén).” SzolnokSzolnok
------------------------------------------
Aegroto dum anima est, spes est
-
2012-03-08 #1776
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
Ismét elérhető az Apidra: http://www.weborvos.hu/gyogyszerpiac...llatas/188902/
Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
-
2012-03-09 #1777
Gólya
- Regisztrált
- Feb 2011
- Üzenet
- 35
- Köszönet
- 4
- 7 alkalommal
4 üzenetét köszönték meg
Tisztelt Cukorbeteg Társak!
Megdöbbenéssel olvastam a "Szolnok" bejegyzését. Rögtön írtam egy levelet a Fövény Professzor Úrnak, aki a Diabetesnet újság főszerkesztője lett, és szerintem Ő a legjobb cukor orvos. Én is lantuson vagyok! Az inzuletardtól majdnem kinyúltam, állandóan magas volt a cukor, nem láttam, alig vártuk a Lantust, azóta sokkal jobb a helyzet. Ha ezt elveszik tőlünk, nekünk annyi! Szeritem azt akarják, hogy haljunk meg! Valószínű (ő szerintük) mi már csak pénzügyi okból nagy teher vagyunk az országnak. Ez hihetetlen aljasság! Nem magunk kerestünk az I. típusú cukorbetegséget! Ha ezt most hagyjuk, akkor nekünk annyi! Én írtam Professzor Úrnak, hogy harcoljanak értünk! De nekünk is kell! Én képes vagyok tüntetni is! Mert élni szeretnék! Gondolom Ti is így vagytok ezzel! 21 évi szolgálati időm van, 41 évesen lettem ebben a betegségben! 20 éve fizetem a tb-t! Fogjunk össze én azt mondom! Többen, többet elérünk! Ha országos lesz a felháborodás, nem merik megcsinálni!
Moncsi
-
A következő tagok köszönték meg Moncsi2011 üzenetét:
-
2012-03-13 #1778
Gólya
- Regisztrált
- Feb 2011
- Üzenet
- 35
- Köszönet
- 4
- 7 alkalommal
4 üzenetét köszönték meg
Kedves Cukorbeteg Társak! Valaki tudna segíteni, hogy hol lehet venni, Ch-számláló mérleget? Állítólag van már.
Köszi Moncsi
-
2012-03-13 #1779
- Regisztrált
- Dec 2007
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 896
- Blog bejegyzés
- 10
- Köszönet
- 72
- 82 alkalommal
50 üzenetét köszönték meg
Gyógyászati segédeszköz boltban szokott lenni, de szerintem baromira nem éri meg. 10eFt körül van az ára, de egy sima digitális mérleggel meg egy számológéppel és egy jó CH-táblázattal jobban jársz.
Gábor: AC SPIRIT - Novorapid
-
2012-03-13 #1780
Feltörekvő
- Regisztrált
- Dec 2008
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 301
- Köszönet
- 28
- 39 alkalommal
33 üzenetét köszönték meg
főleg, ha a lényeget beírod a mobilodba: nekem nincs oprendszerem a mobilban, de a jegyzeteim között szerepel az összes gyakori kaja CH-ja (gyümik, köretek kb., stb.), számológép is van rajta ugye. és lehet nagyon pontos kisméretű mérlegeket is kapni. szóval sztem otthonra semmiképp nem kell ilyen, úton meg egy mobil + útimérleg kombo nagyon jó! ha meg oprendszeres telefonod van, akkor egy az egyben fel tudod vinni a táblázatokat, egyszerű excelt és pillanatok alatt kész minden számolás. Főzéshez lehet, hogy egyszerűbb egy kis számológép, meg papír-ceruza
Hasonló témák
-
Mindenkinek - inzulinok
Emődi Tünde által, fórum: InzulinokVálasz: 239Utolsó üzenet: 3 Héttel ezelőtt, 08:01 -
MINDENKINEK!!!
Emődi Tünde által, fórum: InzulinokVálasz: 191Utolsó üzenet: 2012-03-11, 11:27 -
Éttermi játékszabályok mindenkinek
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-12-12, 10:02 -
Hol található a G-pont, van mindenkinek?
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-04-04, 09:10

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel
Borka