Hátha elég rugalmas hozzá, időben ő is spórolna ezzel, gondolom, időnként nekik is kell levelet küldeniük valahová, hozzácsaphatnák a kimenő postához!
Sajna, nincs tanácsadás, írtam is, hogy így bezzeg könnyű. Egyébként nem volna rossz ötlet beiktatniuk a felnőttekkel foglalkozóknak egy ilyen hivatali órát, amikor csak papírokkal, receptekkel, beutalókkal foglalkoznak. A saját háziorvosmhoz én se jutok be, egyszerűen megközelíthetetlen, dugig van a váró mindig. Kisgyerekekkel nyilván én se ülök oda a felnőtt betegek közé. Kétszer is jártam már úgy, hogy levert valami nyavaja, s amikor betelefonáltunk, a drága asszisztenső 3 lehetőséget kínált fel -- végül is nem kevés... Egy: az orvos nem jön ki házhoz. Kettő: két hét múlvára (szép szó) ad időpontot Három: gyógyuljak meg magamtól. (nem vicc, tényleg ezt mondta!) Én a hármasat választottam!De szerencsére, a dokinknak van humorérzéke (és vastag bőre), mert amikor ment az apósomhoz a minden évben ajándékba adandó karácsonyi fenyőfáért, azért megkérdezte, hogy hogy vagyok?
Úgyhogy szerva ott, csere itt, de a váltást még nem kezdtem intézni, nem tudom rávenni magamat egyelőre!
Eredmények 1,001-tól/től 1,010-ig összesen 1838
Téma: mindenkinek
-
2009-08-28 #1001
- Regisztrált
- Oct 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,140
- Blog bejegyzés
- 2
- Köszönet
- 253
- 82 alkalommal
54 üzenetét köszönték meg
-
2009-08-28 #1002
Grácia
-
2009-08-28 #1003
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
184 üzenetét köszönték meg
-
2009-08-28 #1004
- Regisztrált
- Jun 2009
- Hol
- Kaposvár, Hungary
- Üzenet
- 640
- Blog bejegyzés
- 9
- Köszönet
- 33
- 46 alkalommal
22 üzenetét köszönték meg
Nálunk a háziorvos már rég bevezette a 2 ajtós rendszert
Aki csak receptért jön, az megy az 1-es ajtón, asszisztensnő vérnyomást (cukrot) mér, közben kinyomtatja a recepteket, 2 perc és kész.
Akinek panasza van az megy a 2-es ajtón a dokihoz.
A gondozóban meg vagy azonnal odaadják az ambuláns lapot, vagy ha ez nem megy (pl. laboreredményre kell várni) akkor kiküldik postán.
-
2009-08-28 #1005
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
Úgy látom eddig, hogy a gyerkőcöknél működik a házi orvosi (gyerekorvos) receptírás. Viszont ha náluk működik, akkor a kezdeti sokkot túlélve rájövünk, hogy nálunk is működőképes lehet a dolog.
Bár szerintem bonyolultabbá tette a dolgot, de ma beszéltem a nagygóré titkárnőjével, és mondtam mi újság, mire készüljön, és majdnem tapsolt örömében, hogy végre-valahára ezután nem kell dekkolnia a diabon, hanem a saját dokijával rendezi az ügyet. A kérdése az volt, hogy az inzulint is kiírathatja a házi dokival? Na erre nem tudtam válaszolni, de szerintem az inzulin felírás is átkerül.Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
Inzulin: Humalog
-
2009-08-28 #1006
- Regisztrált
- May 2007
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 1,244
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 35
- 68 alkalommal
38 üzenetét köszönték meg
Igen, az inzulinti is a háziorvos írja fel, diab doki javaslata alapján.
-
2009-08-28 #1007
-
2009-08-28 #1008
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
-
2009-08-28 #1009
- Regisztrált
- Nov 2007
- Hol
- Dorog
- Üzenet
- 1,097
- Blog bejegyzés
- 21
- Köszönet
- 6
- 57 alkalommal
25 üzenetét köszönték meg
Nekem régen egy idős férfi háziorvosom volt ,aki nagyon jó diagnoszta volt!Aki átvette a praxisát az egy hölgy akivel már nem vagyok nagyon megelégedve.Bevittem a kezdet kezdetén a havi diagrammomat és fejjel lefelé nézve ,azt mondta nagyon szép.(Hát így biztos!)
Csak javaslatot viszek ,és felír mindent ami kell!
Én csak két pent kaptam a kezdet kezdetén egyet az Insulatardhoz és egyet az Actrpidhoz ,de ha bármi gond lett volna én egész biztos kitettem volna az egyikből az inzulint ,és átraktam volna a másikba.Ha csak egyfajta inzulint használtam volna ,ami de jó lett volna ,akkor addig nem jöttem volna haza amig nem kapok pót pent.
Az én orvosom még azt mondta, bármi gondom van menjek be a kórházba, és segíteni fognak.(pen mérő stb.)
Eddig nem volt komoly problémám szerencsére!Egyszer mentünk Pestre és sütötte a nap a táskámat nem tudtam vércukrot mérni ,úgy beparáztam ,hogy megálltunk az első patikánál ,és ott segítettek kinyitottak egy új mérőt ,és megnézhettem mit jelent a hibakód a mérőmön.!
Lemerült az elem!
A patikában elem nem kapható ahol voltam ,de mellette kettő üzlettel volt egy órás és ott volt elem.Probléma megoldva!Meli
Medtronic Paradigm Veo
-
2009-08-28 #1010
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
85 üzenetét köszönték meg
Ha ez így van, akkor meg ki fog diabrendelésre járni? Mindent felír a háziorvos, akkor miért mennék diabdokihoz? Csak azért, mert elvileg közelező? Ez nem jelent semmit, nem kapok bélyeget a homlokomra, ha nem megyek el, nem történik semmi - azaz csak annyi, hogy így még rosszabb állapotba fognak kerülni a cukrosok és még rosszabb lesz az oktatás is, amit valamilyen minimális szinten a diabdoki adott. (szóval tudjátok, nem magamról beszélek, hanem általánosságban, sokan biztosan nem fognak diabrendelésre menni így, merthogy minek)
Hasonló témák
-
Mindenkinek - inzulinok
Emődi Tünde által, fórum: InzulinokVálasz: 239Utolsó üzenet: 3 Héttel ezelőtt, 08:01 -
MINDENKINEK!!!
Emődi Tünde által, fórum: InzulinokVálasz: 191Utolsó üzenet: 2012-03-11, 11:27 -
Éttermi játékszabályok mindenkinek
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-12-12, 10:02 -
Hol található a G-pont, van mindenkinek?
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-04-04, 09:10

Állandó webcím/URL
About LinkBacks

Válasz idézettel
Mi most váltottunk háziorvost, alig ismerjük, kizárt, hogy megtenné nekem, hogy postáz, de tetszik az ötlet és megpróbálom!!!! Köszi