+ Válasz a Témára
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 573
-
2008-04-23 #1
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,100
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 111
- 235 alkalommal
158 üzenetét köszönték meg
Óvoda- iskolakezdés / Óvónők, tanárok edukálása
Ide lehetne írni a tippeket, hogyan is kéne edukálni, felkészíteni a pedagógusokat egy diabéteszes kisgyermek óvodába, iskolába kerülésekor, persze úgy, hogy ne ijesszük meg nagyon a laikus óvónéniket, tanárokat!
Tímeácska /alias Csigu
/
Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás
- egyelőre
!
Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3
-
2008-04-23 #2
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,584
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 128
- 211 alkalommal
140 üzenetét köszönték meg
Én egy olyan elképzeléssel állnék elő, hogy 5 éven belül minden városban, és településen legyen legalább egy óvóda, ahol van egy diab edukátor óvó néni. Itt a szülőnek van lehetősége választani az óvodát illetően. Az iskolára vonatkozóan az alsó tagozatos, és napközis tanárokat vonnám be elsőként.
Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
Inzulin: Humalog
-
2008-04-23 #3
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,100
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 111
- 235 alkalommal
158 üzenetét köszönték meg
Kérdéseket is írhatnak ide a szülők, ha esetleg tanácsot szeretnének kérni...
De a már felnőttek is leírhatják saját tapasztalataikat, akik cukorbetegen kezdték meg az iskolát! Milyen volt akkor, min lehetne, ill. kellene változtatni, mi az amit nagyon hiányoltatok!
Osztálykirándulás, iskolai táborozás téma is érdekelne!
Lenne is egy általános kérdésem: mi a véleményetek a kisgyerek mellé mobiltelefont mellékelésről?Tímeácska /alias Csigu
/
Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás
- egyelőre
!
Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3
-
2008-04-24 #4
SZuper a topic-indítás!! Látom, tetszik a mobil ötlete. Figyi, ha csak a saját számodat írod be, és azt hozzárendeled egy gombhoz, akkor tök gyorsan elérnek. És manapság már mindenkinek van mobilja, tudja kezelni.
-
2008-04-24 #5
Gólya
- Regisztrált
- Apr 2007
- Üzenet
- 120
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Engem is foglalkoztat a mobil dolog. Kisfiam ősszel megy iskolába. Elvileg nem lehet mobilt vinni a suliba, (nála biztos kivételt tennének), de engem az aggaszt, hogy mi van, ha ellopják? Persze nem egy értékes készülékről lenne szó, de azért nem örülnék, ha hetenként újat kéne vennem.
)
Üdv: Vick, egy inzulinpumpás kisfiú anyukája
*Medtronic, Paradigm 712*
-
2008-04-24 #6
Gólya
- Regisztrált
- Apr 2007
- Üzenet
- 120
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Lenne egy kérdésem is:
Vajon ráerőltethetem-kötelezhetem a tanítónénit, hogy felügyelje a tízórai előtti mérést, inzulin adást, tízórai elfogyasztását? Mi van, ha nem vállalja? Mert nagy esélyt látok erre.Üdv: Vick, egy inzulinpumpás kisfiú anyukája
-
2008-04-24 #7
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,584
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 128
- 211 alkalommal
Szia Vick!
A suliban biztosan megengedik ebben az esetben a mobilt. A tanár nénivel kell beszélned erről, hogy vállalják-e a felelőségget a mobillal kapcsolatban. A lopást úgy lehet elkerülni, hogy a suliban a gyerekkel együtt a mobilt is átadod a tanárnak, a mobil nála lenne, a gyerekek ne játszadozzanak vele.
A cuki mérést nem lehet kierőszakolni, de arra a tanárt megkérheted, hogy figyelmeztesse a gyerkőcöt, és kérdezzen is rá, hogy megmérte-e a cukrát, adott-e inzulint, megette-e a kaját.
Első napokban tanárarral való egyeztetés szerint bemehetsz a szünetekben, ellenőrzöd a pumpa memóriáját, és a tanár is felteheti a felmerülő kérdéseket.
Ha a tanár nem hajlik a közös munkára, akkor sajna nem sokat tehetsz.
Na erre akarunk mi edukálni óvó néniket, és tanár néniket (bácsikat). De szép is lesz.Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
-
2008-04-24 #8
Gólya
- Regisztrált
- Apr 2007
- Üzenet
- 120
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Kisfiam a korához képest okos
, komoly gyerek, de nem merném rábízni hogy eldöntse milyen vércukorértékhez mennyi izulint adjon. (Na jó, ezt telefonon megbeszélhetnénk) Itthon az is előfordult már, hogy elnézte a mért vércukor eredményt, másnak olvasta. De itthon ez nem gond, mert csak kíváncsiságból nézi, én kezelem. Még csak ovis! És olyan is volt, hogy több bólust adott véletlenül. Mikor megnyomta az "oké"-t már tudta, hogy sokat adott, szólt is, és sikerült is rendezni a dolgot. Evett még egy adag kaját.
Az oviban is előfordult nemrég, hogy tízórai inzulinbeadás után szólt az óvónéni, hogy valami van a pumpával, nem működik. Odaszaladtam és kiderült, hogy fiam felfüggesztette az inzulin adagolást mert 0,1 E-gel több bólust állított be. Az óvónéninek nem merte megmondani, hogy mi a helyzet.
Szerintem felnőtt felügyelete kéne mellé az iskola első évében. Egy kicsit nem figyel oda, és könnyen félre lehet nyomni vagy félre lehet nézni a dolgokat, Pláne mikor a többi gyerek már kint szaladgál a szünetben, ő is figyelmetlenebb.Üdv: Vick, egy inzulinpumpás kisfiú anyukája
-
2008-04-24 #9
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,584
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 128
- 211 alkalommal
Vick, tökéletesen igazad van. A gyerkőcök lehetnek akármilyen okosak, önállóak, a szülőtől felelőtlenség lenne, ha erre az okosságra, önállóságra alapoznának. Felügyelet, és kontroll kell.
Egyébként a cukorbeteg gyerekek a nem diabos társaikhoz képest sokkal önállóbbak, fegyelmezettebbek, és logikusabb gondolkodásúak, és sokkal megbízhatóbbak.
Mégis, mindezek ellenére bármi elvonhatja a figyelmét, akár játék az udvaron, vagy a tanár érdekes előadása.
Az oviban és a suliban a nevelőnek az anya folyamatos figyelmét kell helyettesítenie, úgy hogy a többi gyerek se szenvedjen hiányt, és ne is érezzék a diabos társukat kivételezettnek.
Nem csak a szülőnek nehéz időszak, a nevelőtől is felelősséget követel. Talán ettől félnek a legjobban.Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
-
2008-04-25 #10
Hát igen ez nagy kérdés,és sajnos én tapasztaltam is amikor dolgoztam bölcsiben,hogy sokszor sokkal több gyerek jut a nevelőkre-ovónénikre mint amennyit ,,elbírnak" és ilyen esetben tényleg nehéz elvállalniuk bármit is bármennyire szeretnék is

De ha a mi ,vagyis a cukorbeteg gyerekek oldalát nézem akkor szinte kötelességnek érzem ,hogy el kellene vállalni ,de sajnos nem mindig és mindenhol lehet
De bízzunk és reménykedjünk benne,hogy sikerül ezt is megoldani.....egyszer!lizzi
Spirit pumpa-NovoRapid inzulinnal
Hasonló témák
-
[diabetes hír] Az óvoda segithet a korai elhizás megakadályozásában
dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-03-18, 10:16 -
[diabetes hír] Az óvoda segithet az korai elhizás megakadályozásában
dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-03-18, 04:10

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel