Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

58. oldal, összesen 58 ElsőElső ... 8485455565758
Eredmények 571-tól/től 576-ig összesen 576
    tímeácska logója
    tímeácska jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal
    188 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző tubi Üzenet megjelenítése
    most néztem: "A törvény azt rögzíti, hogy a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt." vagyis megcsinálhatják azt, hogycsak reggel 8-12-ig vállalják a gyereket, így nem kell neki kaját biztosítani, inzulint adni, max egy délelőtti vércukorellenőrzés és egy tízórai esik bele.
    az azért nem tetszik, hogy akkor jan elsején be KELL íratnom. mi úgy terveztük, hogy megvárjuk a márc-áprilist, az influenzaidőszak végét... egyébként a fenti mondatból nekem az tűnik ki, hogy ha Ricsi JÖVŐ decemberben tölti a 3-at, akkor ugye csak a betöltött 3 éves kora után lehet felvenni, vagyis korábban nem? eredetileg felmerült, hogy már szeptemberben mehetne...
    Nevelési év első napja az szeptember 1-jét jelenti! Minden tanítási év szeptember 1-től augusztus 31-ig tart - csak közben ott van még a nyári szünet...
    Betöltött 3 éves kora után vehető fel oviba, előtte bölcsődébe íratható/vihető! Ha bölcsis egy gyerek, de időközben - mondjuk jövő decemberben - betölti a 3. életévét, akkor nem kell kivárnia otthon a gyerkőcnek a következő nevelési év kezdő napját (szept. 1), hanem ahogy betöltötte a 3. évét, másnaptól már oviba vihető (természetesen nem ragaszkodnak a dátumokhoz mereven...!).
    Tímeácska /alias Csigu/

Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás - egyelőre !
    Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3

tímeácska logója
    tímeácska jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal
    188 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

nekem úgy tűnik, hogy pont azért nincs ez itt kifejtve, mert nem lehet minden helyzetre gondolni. De érdekes, hogy egészségügyi indokokat nem említ. Mindenesetre ez kb olyan lesz, hogy aki meggyőzi a dokit, védőnőt, stb., hogy mentsék fel a gyerekét, az fel tudja mentetni... mert ugye ha nem kapja meg a megfelelő ellátást, azzal az egészségét veszélyezteti!!!
    Igen, igen, pontosan, ahogy írod, hogy hagytak egy kiskaput! De nem csak nekünk, hanem az óvónőknek is... Esetleg az óvoda nem kérheti majd a védőnő "szakvéleményét" egy diabos gyermek esetében??? Na, én ettől tartok!
    Tímeácska /alias Csigu/

Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás - egyelőre !
    Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3

christina logója
    christina jelenleg nem elérhető Veterán
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,140
    Blog bejegyzés
    2
    Köszönet
    253
    82 alkalommal
    54 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

most néztem: "A törvény azt rögzíti, hogy a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt." vagyis megcsinálhatják azt, hogycsak reggel 8-12-ig vállalják a gyereket, így nem kell neki kaját biztosítani, inzulint adni, max egy délelőtti vércukorellenőrzés és egy tízórai esik bele.Mi 9-12 óráig járhatunk, ebbe 1-2 mérés és egy tízórai van. (ehhez külön pedagógiai asszisztenst vettek fel napi 4 órába vagy inkább) Itthon van a reggeli és az ebéd.
    az azért nem tetszik, hogy akkor jan elsején be KELL íratnom. mi úgy terveztük, hogy megvárjuk a márc-áprilist, az influenzaidőszak végét... egyébként a fenti mondatból nekem az tűnik ki, hogy ha Ricsi JÖVŐ decemberben tölti a 3-at, akkor ugye csak a betöltött 3 éves kora után lehet felvenni, vagyis korábban nem? Nem. eredetileg felmerült, hogy már szeptemberben mehetne...
    Sajnos ez van.
    Üdv. Christina
    (Medtronic Minimed Paradigm inzulinpumpa)

borka logója
    borka jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Sep 2008
    Hol
    Budapest,
    Üzenet
    4,637
    Blog bejegyzés
    2
    Köszönet
    127
    181 alkalommal
    133 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Ezt Mesüge találta én pedig megosztom veletek.

http://os.mti.hu/hirek/74596/ombudsm...ek_helyzeterol
    La Borka
    Roche, Spirit pumpa Novorapid

kriszmisz logója
    kriszmisz jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Jun 2011
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    56
    Köszönet
    19
    7 alkalommal
    5 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok,

Anno ígértem, hogy beszámolok Réka ovikezdéséről, ami, hát már elég régen volt, (tavaly október), de most aktuális a téma. Egészen jól alakult az elején minden, 3 hétig bent voltam minden nap, hogy az óvónéniket megtanítsam a cukormérésre és a pumpahasználatra. Belejöttek, néha felhívtak telefonon, de hát ezért van a telefon hogy ha segítség kell el tudjuk érni egymást. Úgy állapodtunk meg az óvodavezetővel, hogy tavaly december végéig csak ebéd utánig marad Réka, aztán elhozom, ezzel nem is volt baj, én viszem neki a tízórait, ebédet, beírom egy kis táblázatba, hogy mennyi inzulint adjanak és természetesen mielőtt beadom a csoportba mérek neki, így én is tudom kb. hogy alakul a napja. Januárban az öccse is elkezdte a bölcsit (egy épületben vannak), gondoltam lesz ideje megszokni ha én májustól visszamegyek dolgozni, meg talán a vírusok is átfutnak rajtunk, és hát ugye azt az ígéretet kaptam, hogy Réka is ott aludhat az oviban januártól. Ez tolódott, én már szinte minden héten rákérdeztem, hogy mikortól, mert úgy gondoltam, hogy bármennyire is jól érzi magát az oviban, szereti az óvónéniket, a gyerekeket, barátja is lett, azért csak meg kell szoknia, hogy most már nem csak ebéd utánig van oviban, hanem ott is alszik. Hát kérem szépen, erre az ottalvós pillanatra tegnap érkezett el az idő, mégpedig úgy, hogy szépen megkértek, ebéd utánra azért csak menjek vissza és üldögéljek a folyosón amíg alszik. Megtettem. Erre (1 délutáni alvás után) ma megbeszélésem volt az óvoda vezetőjével és az alapítvány vezetőjével (mert természetesen nem önkormányzati óvoda), ahol is tudtomra adták, hogy az túl nagy teher számukra, hogy Réka ott alszik, mert nem tudják hogy alakul a cukra alvás közben (erre mondtam, hogy ha ezen aggódnak, mérjék meg neki alvás közben, nem fog felébredni rá, mire a válasz: ha nem KELL mérni, csak ébredéskor, akkor ők nem mérnek) és délután már kevesebb dadus is van, és mi van ha történik valami, így csak ebéd utánig vállalnák a gyereket. És akkor én kifakadtam, hogy tulajdonképpen eltelt 6 hónap feleslegesen, hitegetve, hogy majd egyszer csak ott alszik, a gyerek szeret oda járni, semmi probléma nincs vele, leszámítva, hogy vc-t kell neki mérni és a pumpáján be kell adagolni étkezések előtt az inzulint, nekem vissza kell mennem dolgozni, akkor most megint rángassam a gyerekemet és kezdjek el keresni másik óvodát ahová beveszik egész napra? Még azt is felajánlottam, hogy ébredésre valaki a családból odamegy és ő méri a cukrát, hogy ne az óvónéninek kelljen (megjegyzem délelőtt tud neki mérni?) és természetesen keresek 6 órás munkát, mert igen a gyerekem a legfontosabb, de akkor is valamiből meg kell élni! Felháborít és elkeserít ez az egész! Hétfőn újabb beszélgetésre megyünk, de most már a férjemmel. Ha minden kötél szakad és el kell hoznunk innen Rékát, amit én nem szeretnék, mert tényleg nagyon szeret ide járni, akkor esetleg nem tud valaki olyan óvodát a 4. kerületben, vagy ehhez közel, ahová egész napra bevennék?

Előre is köszi a segítséget és hogy "meghallgattatok"!

Üdv.: Kriszta

Réka (szül. 2008.10.15.) Medtronic Paradigm Veo Minimed - Humalog inzulin

christina logója
    christina jelenleg nem elérhető Veterán
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,140
    Blog bejegyzés
    2
    Köszönet
    253
    82 alkalommal
    54 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia Kriszta!

Annyira ismerős ez a hozzáállás!
    Tényleg nem értem, ha ilyen jól megoldják délelőtt (ami szerintem sűrűbb az oviban mint a délután, aminek a többsége az altatással telik), akkor délután miért nem tudják ugyanúgy mérni a cukrát. Az már csak hab a tortán, hogy pont alvás közben kevésbé történhet baj, nem úgy mint egy rohangálással, tornával, mozgással teli délelőtt.
    Ez a tipikus "nem akarásnak nyögés a vége" című történet. Eszük ágában sem volt szerintem egész napra vállalni, csak akkor miért nem mondták meg!

Én Gergőt több mint egy éves harc után tudtam beíratni a körzeti oviba, mert 5 évesen ugye kötelező a napi 4 óra. (9-12 óráig jár.) Otthon reggelizik és ebédel, a tízórait viszi. Több héten át ültem délelőtt az oviban, mert az óvónők nem voltak hajlandóak megtanulni a vércukor mérést. Ezért felvettek egy pedagógiai asszisztenst 4 órás állásba, és láss csodát ő megtudja csinálni ezt az egyáltalán nem bonyolult és nehéz feladatot. Telefonon megcsörget és visszahívom. Így értekezünk Gergő mit egyen meg, illetve kell-e nyomni a pumpán. Azt hogy a fiam egész nap bent lehessen, nekem kellett volna az önkormányzatnál elintézni, hogy a ped.asszisztenst vegyék fel 8 órás munkakörbe. Az óvodavezetés erre sem volt képes. Hát én meg lesz@rom már bocsánat! Nekem nem ér annyit az egész, hogy rohangáljak. Szerencsére meg tudom oldani a délutáni felügyeletét.
    De persze a vércukormérés nem a csoportban történik, kimennek a szobából.

Szeptemberben kezdjük az iskolát, hát már turbózom magam! Én vagyok nyuszika a fűnyíróval.
    Üdv. Christina
    (Medtronic Minimed Paradigm inzulinpumpa)

58. oldal, összesen 58 ElsőElső ... 8485455565758

Hasonló témák

1. [diabetes hír] Az óvoda segithet a korai elhizás megakadályozásában
    dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss hírei
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2008-03-18, 09:16
  2. [diabetes hír] Az óvoda segithet az korai elhizás megakadályozásában
    dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss hírei
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2008-03-18, 03:10

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!