+ Válasz a Témára
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 106
Téma: Lábápolás
-
2007-09-14 #1
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,785
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 77 alkalommal
63 üzenetét köszönték meg
Lábápolás
Sziasztok!
Nem láttam ilyen topikot, ha már van, akkor bocsánat, hogy nyitottam egy újat...
Az lenne a kérdésem, hogy volt-e már valakinek olyan gondja, hoy kirepedezett a lábán (nekem a sarkamon kívűl) a bőr úgy, hogy sebes lett (mély repedésre gondolok), Ja, és eléggé fáj is. És volt valaki, akinek ez meggyógyult?
Mindenhol azt olvastam, hogy ezek a veszélyes dolgok a cukorbeteg lábnak, ebből lesz a fekély stb... Úgyhogy most nagyon meg vagyok ijedve.
-
2007-09-14 #2
Nincs ilyen tapasztalatom a 12 év alatt. A sebgyógyulásom jó, nem lassabb, mint másoknak.
Ha vastag a bőröd, akkor könnyen bereped. Áztasd ki, aztán reszeld le. Ha vékony, lehet, hogy gombás.Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!
-
2007-09-14 #3
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,785
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 77 alkalommal
Látta bőrdoki, nem gomba, nem vastag a bőröm sem jobban, mint az elmúlt 30 évben, vastag, de nem olyan nagyon nagyon, láttam már olyat, volt is néha olyanom, de ez most csak berepedt. Egy új papucsot hordok már 2 hónapja, aminek pont odaér a széle, szerintem ezért repedt be. De ettől még nem tudom, hogy mennyi köze van a cukromnak ehhez (bár nem érzéketlen és egyéb ilyen tünetem sincsen) és félek, hogy nem gyógyul be rendesen és ebből lesz a fekély meg egyéb érdekességek. Diabdokim csak 2 hét múlva lesz, már beszéltem vele, mondta, hogy megnéz akkor, addig kenjen a bőrdoki által felírt szteroidos krémmel (jó, mi?) és zsíros krémmel.
Nekem lassan gyógyulnak a sebeim, de ez már kb 15 éve így van. Néha gyorsan, de átlagban lassabban, mint másnak.
-
2007-09-14 #4
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,584
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 128
- 211 alkalommal
140 üzenetét köszönték meg
Sziasztok!
Nekem a lábam rendben van, viszont a kezem nagyon száraz. Általában a jobb kezemen a mutatóujjamnál szokott úgy kiszáradni, hogy be is reped a bőr, de nem az ujjam végén, ami igénybe is van véve, hanem oldalt, az első és második perc között. Egy idő után ahogy kiszáradt, magától be is gyógyul, de addig még fogni is nehéz vele.
Nem rég viszont rátaláltam egy kimondottan cukorbetegek számára készült lábkrémre és azzal kenegettem a kezemet, és nagyon jók a tapasztalataim. Ez a SANA lábkrém. kb 5-600 Ft körül van az ára.
Üdv: Kata
-
2007-09-15 #5
Én nem vagyok diabos, de volt már ilyen gondom . Nagyon kellemetlen. Én ugy csináltam, hogy puhára áztattam lefaragtam a bőrt ameddig tudtam ,bekrémeztem és zokni rá. Lassan gyógyult addig sántikáltam. Máskor egy jó pedikürös rendbe hozza. szerintem ez tipus függő elsősorban és nem a diabtól van.
Szolnok
------------------------------------------
Aegroto dum anima est, spes est
-
2007-09-15 #6
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,785
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 77 alkalommal
Szolnok, köszi szépen, remélem én is, hogy ez nem a diabtól van. Pedikűröshöz el akarok menni, de nem nyílt sebbel a lábamon...
Kata: elmentem a gyógyszertárba, itt nem ismerték a Sana krémet, de próbálom még máshol is majd. A bőrdokimtól kaptam egy Lipobase Repair krémet, na ez is ilyesmi, állítólag a legzsírosabb krém a piacon, csak nem kifejezetten diablábra van, hanem egyéb problémákra is, talán azért nem ismert a diabosok körében. Nekem is szokott a kezemen (is) lenni ilyen berepedezés, főleg a fiam születése óta, mert sokat mosok kezet. De nekem nem használtak ezek a krémek, szteroidos krémmel kellett kenni. Na, ez sem annyira használt, de segített gyorsabban gyógyítani a sebeket. Csak az használ, ha keveset mosok kezet
Tényleg, Kata, ezt a lábdokit megtaláltad? És tudsz jó pedikűröst?
-
2007-09-17 #7
A Sana lábkrém tényleg nagyon jó, "régóta" (kb. 1 éve) használom. Én a DM-ben szoktam venni, de a Tescoban is láttam már /ez nem reklám!
/ Gyógyszertárban még nem kerestem.
További szép napot mindenkinek!
Beatty
-
2007-09-17 #8
Gólya
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 14
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
-
2007-09-17 #9
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,584
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 128
- 211 alkalommal
140 üzenetét köszönték meg
Sziasztok!
Az InterSpar még nem szerepelt, én ott vettem. Láttam Dm-ben és Rossmanban én is. Mindenhol van, gyógyszertárban miért nincs? Érthetetlen.
Molli! Először én is a Lipobase krémet vettem (gyógyszertárban), mert 70%-os teljesen felszívódó zsírja van. Hát nekem azóta is porosodik a fürdőszoba polcán, ami nem jelenti azt, hogy másnak nem jó. Nekem egyáltalán nem szívta fel a bőröm, sem a kezem, sem a lábam. Az alsó lábszáramra kentem, mert az epilálástól pikkely szerűen hámlik a bőr (kell nekünk szőrmentesnek lenni! he-he), de csak egy ragacsos, trutymós réteg volt a bőrömön.
Ha jól emlékszem két féle SANA van, el kell olvasni melyiket ajánlják cukorbetegeknek. Az illata is enyhe kellemes, nem olyan mint egy gyógykencéé.
Én egyszer voltam pedikűrösnél, amikor megláttam a műszereit, azt hittem, hogy meg fog ölni. Tényleg félelmetes volt.
Kata
-
2008-01-11 #10
Sziasztok!
Én egy előadáson hallottam egy doktornőtől, hogy a száraz lábra a legjobb módszer a télen fürdés után vastagon bekent vazelines borogatás .( persze reggelig ne szálljunk ki az ágyból)
A bőrkeményedés a szervezet természetes védekező módszere, mivel ahol van a keményedés, oda helyeződik a súlyunk, és azért keményedik be a bőr, hogy ezzel védje a idegeket, ereket, stb.
Azt mondta ez az általam nagyra tisztelt doktornő, hogy pedikűröshöz járni veszélyes. Ápoljuk magunk mindig vigyázva a sérülésekre. Ez a vazelines dolog rendbe hozhatja, persze gondolom nem véglegesen, de ha rendszeresen megcsinálja ezt a kúrát az ember és az elhalt hámszöveteket óvatosan és szakszerűen megpróbálja eltávolítani, akkor lehet kezelni.Sani

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel
).