Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

1. oldal, összesen 33 1234511 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 330
    bioszaky logója
    bioszaky jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    271
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Cukorbeteg Cikk Érdekes cikkek, hírek, kísérletek

Most olvastam, de nemtom, mikori hír, hogy itt Magyarországon is folyik vakcina kísérlet (angolul, utolsó bekezdés). Ki tud róla?
    Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!

tímeácska logója
    tímeácska jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal
    188 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Elolvastam Bioszaky által beidézett linket. Nagyon érdekes, és ha tényleg működik, akkor igen bíztató, mind a prevenció, mind a friss diabosok részéről nézve, ahol még termelődik inzulin... Erre rá fogok kérdezni a dokinktól, hátha Ő tud valamit... Kár, hogy a vakcina nevét nem írták le... Akkor konkrétabban utána lehetne nézni.
    Tímeácska /alias Csigu/

Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás - egyelőre !
    Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3

dg logója
    dg
    dg jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal
    12 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

http://www.pubmedcentral.nih.gov/art...?artid=1121748

Itt egy link, ahol részletesebben lehet olvasni a vakcináról és az izraeli kutatásról. Hát, nem mai gyerek... Frissebb próbálkozásokról is lehet találni ezt-azt (2006, UK.), de kiforrva, úgy tűnik, semmi nincs.

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Az a helyzet, hogy én már nem is nagyon kapom föl a fejemet ilyen hírekre. Már annyi ilyesmit olvastam az elmúlt 20 évben (ami elvileg 10-20 éven belül teljes gyógyulást ígért, mármint mint kutatás) és sosem lett belőlük semmi. Én úgy vagyok vele, ha komollyá válna egy kutatás, akkor annak nagyobb publicitás fog járni úgyis. De azért, ha lesz pár percem, elolvasom én is ezt a cikket.

Nemrég olvastam egy cikket, az is nagyon izgalmas volt, aztán a végén megláttam, hogy majdnem 10 éves volt a cikk (neten találtam) és tök mérges lettem. Annyira érthető volt és valósan elképzelhető, hogy hú, ez nekünk gyógyulást jelent és a cikk szerint olyan klasszul haladt a kutatás, hogy 10 éven belül ebből kézzelfogható eredmény lesz. Aztán azóta sem történt semmi, pedig eltelt a 10 év. Azt hiszem, egy kicsit belefáradtam...

tímeácska logója
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal

Alapértelmezett

Molli! Teljes mértékben meg tudom érteni, hogy belefáradtál a "hitegetésbe", hiú reményekbe... De ne felejtsd el, hogy a remény hal meg utoljára...!
    Tímeácska /alias Csigu/

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Tímeácska Üzenet megjelenítése
    Molli! Teljes mértékben meg tudom érteni, hogy belefáradtál a "hitegetésbe", hiú reményekbe... De ne felejtsd el, hogy a remény hal meg utoljára...!
    Remény az van Csak már nem urgok a különböző cikkekre

tímeácska logója
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal

Alapértelmezett

Akkor oké! Reménynek mindig kell lennie!
    Hát, igen... Azt írnak le, amit akarnak... És, azért az eladott lapszámról se felejtkezzünk meg... Biztos, hogy sok újságnak nem a hír valósága, hanem "értéke" lényegesebb... Persze, nem általánosítani akartam, megint...
    Tímeácska /alias Csigu/

szentgyorgyipal logója
    szentgyorgyipal jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Feb 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    130
    Blog bejegyzés
    52
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Űj gyógyszer cukorbeteknek: DiaPep277

Új gyógyszerek kibróbálása laboratóriumi és állatkisérletekkel kezdődik. Ha ezek sikeresek voltak csak akkor kezdődhetnek el a betegek bevonásával történő vizsgálatok, amelyeknek négy fázisa van.
    Az első fázis alkalmával kevés beteget vonnak be a vizsgálatba, a következő II. - IV. fázisú vizsgálat egyre nagyobb betegszámmal történik.
    A DiaPep277 elnevezésű gyógyszer kipróbálásának II. fázisa 2002. októberében kezdődött el és pozitív eredménnyel végződött. Így lehetővé vált a III. fázis elindítása 2008. februárjában. Egyelőre 16-45 éves 1-es diabeteszes jelentkezőket keresnek a fázis III vizsgálatok elvégzésére.
    A III. fázis várható befejezése 2010. szeptember. A vizsgálatok nemzetköziek, a 34 vizsgálati hely Eu-országokban, Dél-Afrikában, Izraelben és az Egyesült Államokban van (Magyarország nem szerepel a vizsgálatokat végző országok listájában). Amennyiben ezek a vizsgálatok is pozitív eredménnyel zárulnak, indulhat el a IV. fázis (várhatóan 2011-ben). Ez is eltarthat néhány évig. Ha ez alkalommal is pozitív eredményt kapnak, a gyógyszert törzskönyveztetni kell a megfelelő hatóságoknál. Várhatóan ez közel egyidőben fog megtörténni az Egyesült Államokban és az Eu országokban, köztük Magyaroszágon is. Ez is több éves folyamat, mivel a törzskönyvezésnek szigorú feltételei vannak annak érdekében, hogy a betegekhez valóban hatékony és mennél kevesebb mellékhatású gyógyszer kerüljön. Ezek szerint még az optimista várakozási idő is több év, esetleg egy évtizednél is több.
    Aki bővebben akar e vizsgálatokról tájékozódni, keresse fel a http://ClinicalTrials.gov honlapot, kattintson a Search for Clinical Trials hivatkozásra, majd a megjelenő keresőbe írja be a DiaPep277 szót. A II. és III. fázisú vizsgálatok hivatkozásai jelennek meg.
    Szentgyörgyi Pál

szentgyorgyipal@gmail.com

DrInfo jelenleg nem elérhető Adminisztrátor
    Regisztrált
    May 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    79
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Cukorbeteg Cikk Érdekes cikkek, hírek

Kedves Fórumtagok!
    A diabetesonline.hu oldalunkon olvasható a Cukorbeteg Élet magazin legfrissebb száma. 2008/március-április
    További jó böngészést

DrInfo jelenleg nem elérhető Adminisztrátor
    Regisztrált
    May 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    79
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Érdekes hír

Inzulin kapszulában

2008. május 01.
    Olyan anyagot fejlesztettek ki texasi kutatók, amelynek révén valóra válhat a cukorbetegek régi álma: kapszulaként juttathatják szervezetükbe az inzulint, nem napi több injekció révén. Az ACS Biomacromolecules április 14-i számában megjelent tanulmányban Nicholas A. Peppas és kollégái abból indulnak ki, hogy a gyomorsav az eddigi tapasztalatok szerint elpusztítja az inzulint, így az orvostudomány jelenlegi szintjén lehetetlen orális úton szedhető diabéteszgyógyszereket készíteni.
    A tanulmány egy környezetének pH-értékétől függően változó polimer hidrogél működési mechanizmusát részletezi. A hidrogél csomag a búzacsíra-agglutinin, egy növényi alapú cukor hozzáadása révén képes hozzáragadni a vékonybél felső részéhez, méghozzá annyi ideig, hogy lehetővé tegye a benne lévő inzulin felszívódását.
    A laboratóriumi tesztek során az inzulint tartalmazó gélszerű anyag kitágul a gyomor savas környezetében és megakadályozza, hogy a gyomorsav reakcióba lépjen a gyógyszerrel. Az inzulinfelszívódás helyén, a vékonybél alkalinos környezetében viszont a polimer összezsugorodik és szabadjára engedi a benne található anyagot.

1. oldal, összesen 33 1234511 ... UtolsóUtolsó

Hasonló témák

1. Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2008-03-11, 02:31

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!