Bár segíteni nem tudok, de szerintem a kezdet kezdetén mindenki fogy, aki nem maga a diab miatt az a diéta miatt. Én is olyan súlyra mentem le az első évben, ami utóljára 12 éves koromban volt, pedig éppen a 25. évem tapostam... :O Mivel Te sok ch-t eszel, így ezzel azért nem tudom magyarázni.
Egyébként miért vagy ezeken az inzulinokon, miért nem gyorson? Bár mondjuk, aki hízni akar, annak ideális páros az A+I.![]()
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 28
Téma: Súlyproblémák
-
2007-08-28 #1
Gólya
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 14
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Súlyproblémák
Sziasztok!
Nem találtam a problémámmal kapcsolatos topic-ot, ezért nyitottam újat.
Mint a legtöbb diabosnak, nekem is gond van a súlyommal. Csak éppen az általánostól eltérően én hízni szeretnék.
35 éves vagyok, 1,5 éve dignosztizált diab. (Apukám is I-es diabos volt.)
Napi négyszeri inzulin (Actrapid, Insulatard): 6-5-5-4 egység.
Napi CH-adag: 50-30-60-30-50-25=245 g (sokszor ennél több csúszik le
)
A diabos kezelés elején 200 g CH-val kellett volna beérnem, de aztán a doki is belátta, hogy ez nagyon kevés. Akkor sem értettem, hogy miért kell ilyen alacsony CH mennyiséget bevinni. Egy átlagos, nagyobb testű diabosnál megértem, de nálam?!
Hétköznap irodai munka (minimális mozgással), este-hétvégén építkezés.
Évekig 67-68 kiló voltam, aztán fél év alatt felment 74-re, majd 2 éve hirtelen elindult a fogyás (valszeg akkor indult be a diabos folyamat). Azóta gyakorlatilag megállás nélkül fogyok. Jelenleg 61-62 kiló körül vagyok. A 179 centis magasságomhoz ez elég kevés. Most már én is kicsit aggódom.
Van valami ötletetek, hogy miért és meddig fogyok még? És hogy mit tehetnék?
Most már a főzelékeknél a tányérba külön is keverek egy nagy evőkanál olajat, vastagon kenem a vajas kenyeret... stb. Nem segít.
Esetleg valakinek van hasonló problémája?
Üdv!
LexonHa tiltással nevelsz, hazudni tanítasz!
-
2007-08-28 #2
-
2007-08-28 #3
Gólya
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 14
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
naty77,
A doki határozta meg az inzulinok fajtáját, egyszerűen ezt találta a legmegfelelőbbnek. Nincs is bajom velük, egész jó értékeket érek el így. HgA1c -m 5,0-6,0 között mozog. Nagyjából akkora adagokat eszek főétkezésekre, mint régen. Tehát a sok CH egyértelműen nem okoz nálam hízást.
Azért a 19-es BMI érték elég alacsonynak tűnik. Gyakorlatilag eddig az összes zsír tűnt el belőlem, most meg már az izom kezd fogyni...
Ha tiltással nevelsz, hazudni tanítasz!
-
2007-08-28 #4
Nem lehet, hogy az ételek összetétlével is baj van? Van egy dietetikus ismerősöm, aki cukorbeteg is, nekem nagyon jó kis tanácsokat szokott adni. De gondolom a dokid mellett is van dietetikus, ő mit mond erre?
-
2007-08-28 #5
Gólya
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 14
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Igen, beszéltünk a dietetikussal is. Igaz, fiatal csaj, de nagyjából azt monddja, amit a szakirodalom is.
Az első egy évben még őket sem zavarta a fogyás, hiszen ez elég gyakori. Most kezdenek aggódni. Ezért aztán összeültünk nemrég, és adtak néhány tanácsot. (Több olaj, több zsiradék, tízórai/uzsonna esetén az eddigi gyümölcsök helyett inkább kenyér... stb.) Ez három hónapja volt, de szerintem nem vált be. Egyébként pár éve teljesen megváltoztattam az étrendet, teljes kiőrlésű cuccok, minél kevesebb tartósítószer, barna kenyerek, barna rizs, cukormentes üdítők (még a diab előtt), szóval egészséges táplálkozás.Ha tiltással nevelsz, hazudni tanítasz!
-
2007-08-29 #6
Pajzsmirigyed rendben van? Mert az szokott fogyást okozni!! Ez sima vérvételellel ellenőrizhető!.
-
2007-08-29 #7
Dietetikusok? Ajjaj... BMI? jajjajaj!
Abszolút hasonló gonddal küzdök, és ezt csinálom:
Erősödni akarsz? Akkor a testépítők módszereit használd. Nem-nem semmi illegális vagy káros.
1. Növelni kell a fehérjebevitelt, hiszen az izmok alapja a fehérje. 2g/testsúly kg-ra. Ezt főleg jó minőségű fehérjeforrásokból vidd be: csirka, pulyka, hal, marha és tojás. Virsli, kolbász, szalonna és felvágottak nem alkalmasak.
Szerintem alapvetően neked ez hiányzik.
2. A szénhidrát szint elég, esetleg 300 g-ra kell vinni. Sok legyen benne a rizs, durum tészta és krumpli.
3. Heti 2 súlyzos edzés nagy intenzítással. Persze kell 1-2 hónap, míg belejössz, addig óvatosan, a gyakorlatok helyes végrehajtását tanuld meg.
Főzelékektől meg olajoktól legfeljebb zsíros leszel. De szerencsédre nejm olyan a szervezeted.
Igen, a régi típusú inzulin helyett térj át Humalog, Novorapid vagy Apidra fajtájúra. Az edzések alatt így nem fog leesni a vércukrod.Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!
-
2007-08-29 #8
Miért ajaj? Vannak jó dietetikusok. És ők nemcsak étkezésben tudnak javasolni. Legalábbis, mint már beszéltük a dietetikus barátnőm konkrétan testépítőkkel foglalkozik...
-
2007-08-29 #9
Gólya
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 14
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Pajzsmirigy rendben van, a háromhavonta végzett laborvizsgálatokból már kiderült volna, ha gond lenne.
1. A fehérjebevitelem is rendben van szerintem, az általad felsoroltakból viszonylag sokat eszem.
2. A 300 g CH elég soknak tűnik. Most is púpozott tányérok állnak előttem az étkezéseknél
3. Egyébként nem elsősorban erősödni akarok. Csak szeretném, ha némi "tartalékkal" rendelkeznék. Az erőm megmaradt, csak a zsír ment le...
Egyébként a napi meló és az építkezés mellett nincs sok kedvem súlyzózni.
Régi típusú inzulin: az enyém régi? Az új mennyivel jobb, vagy mennyiben más? Megoldás lehet a problémámra?Ha tiltással nevelsz, hazudni tanítasz!
-
2007-08-29 #10
A helyzet az, hogy a genetikai adottságok nagyon meghatározóak. Ha ilyen gyors anyagcseréjű és vékony alkat vagy, akkor meg kell dogoznod a kilókért. Ha emellett még fizikai munkát is végzel, akkor szinte lehetetlen.
Megjegyzem, azért a 150g fehérje az pl. kb 600 g csirkehús. Biztos, hogy ennyit megeszel? Számolni kell akkor is, ha izmosodni akarsz, nem csak, ha fogyni.
Azzal egyszerűen nem tudok mit kezdeni, hogy raktározni akarsz.
Zsír??? Minek????
Az ultragyors inzulinok hatásmaximuma hamarabb jelentkezik, ezért közvetlenül az étkezés előtt kell beadni. Hatásuk 3 óra után szinte teljesen megszűnik, ezért nem zavarnak be testmozgásnál. Nem kell ráenni. Pontosabban csak egy kicsit.
naty77, sajnos a dietetikusok annyi butaságot nyilatkoznak, hogy ez a véleményem.Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel