Koplalás nélkül leginkább mozogni kellene. Még megerőltetőnek sem kell lennie, csak rendszeresnekszerintem. Mindemellett egy alapvető diéta segíthetne, sok zöldséggel... egyszóval: életmódváltás
szépen, fokozatosan...
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 62
-
2009-09-19 #1
Gólya
- Regisztrált
- Sep 2009
- Hol
- Sopron
- Üzenet
- 7
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Ha fogyni kell az inzulinos betegnek...
Segítséget szeretnék kérni abban,hogy ki,hogyan tudott leadni pár kilót "koplalás" nélkül?
-
2009-09-19 #2
-
2009-09-20 #3
Szia Dius!
Mindenható, azonnali hatású, könnyű recept biztosan nics. Ugyanaz a lényeg, mint egy nem diabosnál. Egészséges táplálkozás (mennyiségben, minőségben, összetételben) és ahogy Nofre mondta, a rendszeres mozgás (ezzel egyébként rendszerint csökkenthető a bevitt inzulin mennyisége is).Üdv: poe
Medtronic Paradigm 722; Edukátor
-
2009-09-21 #4
Gólya
- Regisztrált
- Sep 2009
- Hol
- Sopron
- Üzenet
- 7
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Helló Poe.
A gond az,hogy a hétből 5 napon a párom reggel 3:20kor egész nap üditőket szállít amit neki kell a teherautoról lepakolni és a pncékbe meg a raktárakba bevinni.Kb délután 4kor ér haza,és onnantól kezdve zabál.A munkaideje alatt 2db szendvicset eszik kifliből sajtal,szalámival.Ehez az életvitelhez kellene nekem egy kis segitség(sajnos az orvosra Nozsó nem hallgat).Jelenlegi súlya 95kg és 187cm.Négy hónap alatt hizott fel 75 kg amit két és fél évig tudott tartani.Nagyon kéne a segítség,mert totál kétségbe vagyok esve,hogy nem tudok neki segítteni,és csak a szövödményekre tudok gondolni,hogy mi lesz majd késöbb.
-
2009-09-21 #5
Akkor a mozgás részével nincs baj...

A hízás elképzelhető, hogy az inzulinkezeléssel is összefügg. Ha ugyanis valaki többet eszik a kelleténél és utánamegy inzulinnal, vagy az inzulinadag magas és ammiatt növeli a kajamennyiséget, az hízáshoz vezet.
Én erre a speciális élethelyzetre nem tudok tanácsot adni (az egészen biztos, hogy az egész nap szinte semmi, este degeszre eszem magam módszer nagyon egészségtelen). Azt javaslom vegyétek fel a kapcsolatot egy dietetikussal, aki az életmódot, a párod testalkatát, illetve az általa kedvelt ételeket figyelembe véve tud összeállítani egy megfelelő diétát.Üdv: poe
-
2009-09-21 #6
Sziasztok!
Sajnos én is ezzel küszködöm, hogy hizom
napi 4x-szurom magam 16e-14e-14e-34e-az esti...............160g szénhidrátra vagyok beálitva.....
Mozgok én nem tornászom hanem naponta fél órát gyalogolok keményen lépcsőt.....nem munka, se nem a be vásárlás két szatyorral......ha nem mint sport
van aki azt mondta, hogy 160g-tól nem lehet fogyni..
de ez van.......
én is várom a segítséget.
Köszönöm.
További szép napot kivánok!
-
2009-09-21 #7
- Regisztrált
- Jun 2009
- Hol
- Kaposvár, Hungary
- Üzenet
- 640
- Blog bejegyzés
- 9
- Köszönet
- 33
- 46 alkalommal
22 üzenetét köszönték meg
Szerintem a 160 g önmagában nem sok, ugyebár 1 g CH kb. 4 kcal, szóval a 160 g 640 kcal, ami normál fogyókúrás diétát feltételezve kb. napi 1300 kcal összbevitelt feltételez, ami igazán nem mondható soknak (ha sikerül betartani) a kiegyensúlyozott diéta érdekében általában azt ajánlják, hogy a napi bevitel kb 50%-a legyen CH, 20 %-a fehérje és 30%-a zsír (lehetőleg telítetlen). Fontos, hogy ezek az arányok százalékos elosztást jelentenek, nem mennyiségit! (1 g fehérje vagy szénhidrát kb 4 kcal, de 1 g zsír már 9 kcal)
Szerintem nézd meg ezeket a cikkeket (és mindegyik alján vannak linkek is
), szerintem Neked is segíthetnek végiggondolni a dolgokat (én is hasonló cipőben járok, szóval hajrá!)
http://dietakucko.hu/index.php?optio...d=332&Itemid=1
http://dietakucko.hu/index.php?optio...d=21&Itemid=39
-
2009-09-22 #8
Gólya
- Regisztrált
- Sep 2009
- Hol
- Sopron
- Üzenet
- 7
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Poe!
Köszi a tanácsot,ma szabadnapos vagyok,megkérdezem a háziorvosunkat tudna e valakit ajálni,képzeld uj gondunk van,mert vissza tértek a párom térd problémái ami a súlyfeleslegnek tudható be.Szegény 3 éve nem panaszkodott rá amikor hirtelen lefogyott 75 kg-ra ezek a panaszai megszüntek és most,hogy 95 kg lett ujra előjöttek.De,egy jó hír,mivel amikor dolgozom és nem látom,hogy mit csinál,a diéta mellé eszik elég keményen!Két héttel ezelött írattam a háziorvossal inzulint,és őt hátulról megkerülve elmondtam az orvosnak,hogy mitcsinál.Az orvosunk aki egyébként belgyógyász,azt mondta,hogy mondjam meg a páromnak csak ugy írta fel az inzulint ha ezen a héten csütörtökön elmegy hozzá egy elbeszélgetésre!Annyira várom már,hogy mi lesz,tud e majd rá hatni,és végre felfogja e,hogy ennek a betegségnek komoly szövödményei is lehetnek ha nem tarja be a szabályokat.Majd megírom,hogy mi történt és változott e a felfogása.
-
2009-09-22 #9
Egyébként ez a diéta egy "csúnya" szó és sokan nem is szeretik/megijednek tőle. Egyre több szakembernek (orvosnak, dietetikusnak) az a véleménye, hogy a cukorbetegek diétája, tulajdonképpen megegyezik azzal, amit bárkinek javasolnának egészséges táplálkozás címén, azaz minél kevesebb egyszerű szénhidrát, rostdús, sok zöldség, gyümölcs, teljeskiőrlésű pékáru, durumtészta, telítetlen zsírok fogyasztása stb.; több, kisebb étkezés; illetve a megfelelő folyadékmennyiség elfogyasztása.
Szóval a párod egyszerűen csak táplálkozzon (táplálkozzatok
) egészségesen.
Üdv: poe
-
2009-09-22 #10
Gólya
- Regisztrált
- Sep 2009
- Hol
- Sopron
- Üzenet
- 7
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Szia!
Végre elcsiptelek!Igyekszem ugy fözni ahogyan kell,bár amikor a Nozso inzulinos lett,egy világ omlott össze bennem,mert azt hittem én rontottam el valamit.
Hasonló témák
-
Mennyi türelme és pénze legyen a daganatos betegnek?
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-06-24, 09:41 -
Sétával fogyni
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-06-12, 11:31 -
Kell a stressz?
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-01-04, 06:51 -
Fogyni kell a könnyebb fogantatásért!
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-11-21, 08:10 -
[diabetes hír] Pontatlan mérlegek keserítik meg a fogyni vágyók életét
dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-03-23, 04:44

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel