Hát persze, hogy hallottam róla.Amikor külföldön vagyok, akkor a nyakamban van egy "dögcédula" a legfontosabb infókkal. Itthon igyekszem mindent szóban elintézni.
Ha bőrbe épített chippel lehet magammal vinni az infót, akkor OK. Egyéb cipelésektől óckodom. Meghát nem akarom mindenkinek az orrára kötni, hogy cukorbeteg vagyok, mert a legtöbb ember, még orvosok is, totál tájékozatlanok. Inkább hátrány ez az info, mint előny.
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 21
-
2007-06-10 #1
Gólya
- Regisztrált
- Jun 2007
- Üzenet
- 2
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Egészségügyi azonosító karkötő
Sziasztok Fórumozók!
Több filmben is láttam már, illetve külföldön élő ismerőseimtől is hallottam, hogy más országokban létezik ilyen egészségügyi azonosító nyaklánc illetve karkötő, amire rá van írva, ha valami tartós betegséged van, vagy esetleg allergiás vagy valamilyen gyógyszerre.
Nem furcsa, hogy itthon nincs ilyesmi? Persze van nekem is kis kártyám a személyim mellett, hogy cukorbeteg vagyok, de ha véletlenül gond van, a kutya nem néz bele a táskámba... egyszer voltam rosszul életemben, de akkor is epilepsziásnak néztek, és úgy vittek a kórházba...
Ha van egy ilyen azonosítód, azonnal tudják, hogy mi a helyzet.
Mi a véleményetek erről? Ha lenne itthon ilyesmi, ti élnétek a lehetőséggel, és vennétek magatoknak?
Üdv
Regöke
-
2007-06-10 #2
Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!
-
2007-06-11 #3
Jó magam is azt tapsztalom, hogy a látható infó inkább előnytelen mint előnyős.
Nem szivesen hordaná senki sem karon sem nyakban, viszont a csippel meg az a baj. hogy ami a kutyáknál általánosan elérhető már az embereknél nem!
Amugy mi lenne a csippen a név,? az, hogy diabos? és hogy milyen inzulint használ? Na és ki olvasná le, mikor ha rosszul vagy többnyireícsak elmennek melleted! Nem vagyunk ehhez elég fejlettek szerintem, marad a szóbeli infó / ha van még rá idő/
-
2007-06-11 #4
Gólya
- Regisztrált
- Jun 2007
- Üzenet
- 2
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Én igazából arra gondoltam, hogy esetleg a kórházban, vagy a mentőben tudják, hogy mi bajod van...
De nagyon érdekes amit írtok.
Bioszaky, annyira azért nem lehet rossz ötlet, ha külföldön hordod... itthon miért nem?
Én nem szégyellem, hogy ezzel élek együtt, végülis nem tehetek róla.
-
2007-06-28 #5
én szívesen hordanám, akár karkötő, akár gyűrű formában.
én nem úgy tekintek erre mint egy megbélyegzésre, ellenben a súlyos hipózóknak életmentő lehet, mert tuti h a személyim melletti diabkártyát senki nem túrja ki a táskámból ha elájulok...
én nem vagyok hirtelen rosszullevős, de hordanám.
(szóval önként jelentkezem egy próbadarab hordására ezúton-lehetőleg ezüst v arany legyen az anyaga
)-na jó ez az utolsó csak vicc volt. szerintem jó ötlet!
bogácsa
-
2007-07-02 #6
Gólya
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 14
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Hát nem tudom...
A gyűrűmet senki nem nézné meg, a karkötőben még van fantázia. Igaz, én nem szeretek semmit sem hordani a kezemen, így aztán karórám, karkötőm sincsen. Viszont el tudnék képzelni egy olyan megoldást, mint a katonák "dögcédulája" (bocs, nem találtam rá jobb szót). Nyakláncon lógna a diabos duma, hiszen rosszullét esetén úgyis kibontják a mellkasomon a ruhát (vagy ezt csak csinos lányok esetében szokták?).Ha tiltással nevelsz, hazudni tanítasz!
-
2007-07-27 #7
Gólya
- Regisztrált
- Jul 2007
- Hol
- Pécs
- Üzenet
- 32
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Nekem már 8-10 éve ajánlotta az orvosom, amikor kollégiumba költöztem. De nekem is az volt a fenntartásom, hogy ki nézné meg. És amúgy is, én nem titkolom soha senki előtt a dolgot, de ez kicsit dögcédulás.
Amúgy az orvos szerint elég, ha pl. egy merev karperecbe begravíroztatjuk, hogy diabetes.
-
2007-07-27 #8
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
184 üzenetét köszönték meg
Érdekes ez a dögcédula dolog. Nekem eszembejutott valamelyik filmből a homlokra tetovált pillangó. Csak már nem tudom, hogy mit jelentett, vagy kik viselték. Ha jól emlékszem a börtönviseltek megkülömböztetése volt a cél.
Félre a tréfával, nekem a pénztárcámban van egy kis kártya, amit a diab-on kaptam. Úgy van a pénztárcámban, hogy amikor kinyitom, azonnal látszik. Ha gond van, a mentők mindig a táskában lévő iratokat nézik meg először. Még nem volt rá szükség, de nekem biztonságot adó érzés, hogy ott van.
Üdv: Kata
-
2007-10-10 #9
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,184
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 136
- 292 alkalommal
188 üzenetét köszönték meg
Hmm, látom, elég régen írtatok már ide...
Én pl. kifejezetten örülnék, ha lenne ilyen azonosító valami... Biztos ráaggatnám a gyerekre!
Ő még kicsi, nem igazán tudná elmondani, mi a baja, bár meg tudja mondani, meg mindíg vele vagyok, de... már veszett el állatkertben drágaságom, vagy fél percre, és ez nekem fél napnak tűnt!
És mivel (most már merem azt írni, hogy) régebben elég sok eszméletvesztéses, görcsös hypos rohama volt... Mi lett volna, ha mindez akkor, abban a fél percben történik, míg elveszítettem szem elől a gyereket?! Vagy, ha nem "csak" fél perc lett volna? Ha eszméletlen, még a nevét sem tudja megmondani, nem hogy diabos!
Egyébként, erre az eltűnésre kidolgoztunk egy jó megodást! Vettünk a nyomtatóba ruhára vasalható matricát, sz.géppel ráírtuk: " ...... Mátéka vagyok. Ha nincs velem felnőtt, kérem hívja az alábbi telefonszámok egyikét: 06..../06.... Köszönöm! Addig is, amíg szüleimet megtaláljuk, kérek egy lufit!
" Nos, ezt a kis matricát rávasaltam egy egyszínű pópó ujjára, ott elég feltűnő is, meg nem is... Na, azért nem akkorával, hogy a fél állatkert lássa a telefonszámainkat...
, de adott helyzetben mégis észrevehető legyen...
Tímeácska /alias Csigu
/
Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás
- egyelőre
!
Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3
-
2007-10-16 #10
Tímeácska!
Úgy látom azért te nem vagy semmi,minden eshetőségre gondolsz. Minden elismerésem a tiéd!Gandi
Hasonló témák
-
[diabetes hír] Várja levelét az egészségügyi minisztérium!
dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-07-23, 08:15 -
[tüdőbeteg hír] Lepaktált az Egészségügyi Minisztérium a dohányiparral?
dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-07-16, 07:13 -
[diabetes hír] Gyurcsány beáldozta egészségügyi miniszterét
dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-03-31, 02:30 -
[diabetes hír] Egyeztetésre kéri az OEP-et az egészségügyi miniszter
dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-03-04, 02:20 -
[diabetes hír] Nem értjük az egészségügyi reformot?
dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-02-15, 03:23

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel