Szia Zsófi!
Az a kezdeti kálvária, amit leírsz, mondhatni "normálisnak" tekinthető.
Egyrészt, ami a párod szervezetében lezajlott, mindenkinél hasonlóképpen van: diagnosztizálás után visszaesik az össznapi inzulin mennyiség, mert "magukhoz térnek" a még meglévő béta sejtek és termelnek inzulint, tehát kívülről kevesebbet kell bevinni. Aztán ahogy idővel -- s ez egyénenként erősen eltér, hogy mennyi időről van szó, -- kezdenek kimerülni, majd működésük fokozatosan leáll, újra növelni kell az össznapi mennyiséget. Amikor már egyáltalán nem működnek, nincs saját inzulin termelés, akkor hajlamos labilisabbá válni a cukorszint. Elég nyilvánvaló, hogy a párod terápiáját teljesen újra kell gondolni, s hogy a lemondó hozzáállása a sorozatos kudarcokból fakad. Viszont, amint meglesznek az első sikerek, a párod lelke is helyrebillen. Ehhez nagyon jó elgondolás a szenzor és az orvosváltás. Ebben segíteni nem tudok, mert nem is Bp-en élek, és nekem a gyerekem diabéteszes. de előbb - utóbb jön valaki, aki érintett és ismeri a helyi viszonyokat! Úgyhogy egy kis türelem, és lesz javaslat! Sajnos, a diab ellátásban is sok kifogásolható tényező van, és sokan itt a fórumról maguk keresték azt az orvost, akikkel érdeben tudnak együttműködni egymással, mert elsőre nem volt jó az, ahová a sors sodorta őket.
Biztos minden jóra fordul, ha tesztek érdekében, és úgy tűnik, így van! Kitartás és türelem! A siker nem fog elmaradni!
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 50
-
2009-08-25 #1
Gólya
- Regisztrált
- Aug 2009
- Üzenet
- 13
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
orvost keresek! Segítsetek légyszi!
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni orvos keresés ügyben. A párom 28 éves 1 éve lett cukorbeteg (2008. július). 21-es cukorral került be a János kórházba....nem szeretnék senkit megbántani de az ottani ellátás minősíthetetlen volt, se kellő tájékoztatás, egy vérvételen kívül semmi más (1 hét bent fekvés alatt :S) A lényeg h inzulinra rakták (Lilly) napi 4szer szúrt 60E-t s 160gr szénhidrátra van beállitva. Az első félév a megszokással telt s nagyon jó értékei voltak ha már 7 felé ment riadalom volt, az inzulin napi egységek is lementek 20-25re!! Szép lassan elkezdett fogyni is az eltelt egy év alatt csak a diétától leadott 47kg-ot, ami bőven kellett, mert 150ről indultunk :S most 103kg és 194cm
a bajok október könyékén kezdődtek, elkezdett az összes érték elmászni, a jánosba havonta visszamenve annyit közöltek, hogy a hideg miatt van lőjön többet!!! Nah akkor voltunk ott utoljára...idén februárra lettek az értékei olyan borzalmasak (szinte állandó volt a 18-20), hogy befeküdt egy hétre a Szt. Imrébe. Végre normális tájékoztatást, vizsgálatokat, orvost kaptunk. Akit sajnos azóta sem lehet elérni, érthetetlen :S Szépen beálliották 1 hét alatt a cukrát. Hagyták a régi inzulint is. Majd eltelt 2 hét s megint keződődött minden elölről :S Ahogy már nem a kórházi ágyban fekszik, nem jók a beadott egységek, pedig grammra pontosan mérünk minden étkezést. Sajnos a párom nagyon rosszul viseli ezeket a kudarcokat s beállt nála már jó ideje a nemtörődömség s akármennyire is féltem s nyaggatom nem törődik magával. Nem eszik semmi cukrosat, ugyanúgy mér minden kaját de NEM méri a cukrát :S szinte egyáltalán s igy vaktába lövi be azokat az inzulin egységeket amit a kórházban előirtak. TUDOM TUDOM...jézusom s légyszi ne nekem, volt elég vitám s veszekedésem van vele ebből, mert nagyon féltem :S Most jutottam el arra a szintre h orvost keresek neki s bejelentem s elvonszolom. Illetve hallottam a MEDTRONIC 24órás szenzoros vércukormérőről, de onnan leráztak :S felhivtam őket levelet irtam s azóta is várom a választ ill a visszahivást :S Ti tudtok erről valamit? Állitólag lehet ilyen programba is bejelentkezni s akkor 1-2hétig lehet "bérelni"
....Ezért kérném a segítségeteket! Egy megbizható becsületes de kemény orvost szeretnék találni, aki végre nem csak köntörfalaz hanem elmond mindent, akár meg is "ijeszt". Mi Budapesten a 12.ker-ben lakunk, de egy jó orvosért végülis mindegy melyik kerületbe kell menni
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket és a válaszokat, s azt is h elolvastátok amit írtam
Köszönöm: Zsófi
-
2009-08-25 #2
Grácia
-
2009-08-25 #3
Gólya
- Regisztrált
- Aug 2009
- Üzenet
- 13
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Köszönöm szépen!! Legyen úgy ahogy írtad
-
2009-08-25 #4
- Regisztrált
- Sep 2008
- Hol
- Budapest,
- Üzenet
- 4,637
- Blog bejegyzés
- 2
- Köszönet
- 127
- 181 alkalommal
133 üzenetét köszönték meg
Szia Zsófi.
A Szt. Imre korházba személyesen kellene bemened a cukorbeteg gondozóba és ott keresni egy nővért aki tud ezügyben segíteni. Telefonon sajnos nem lehet semmit elintézni addig míg nincs egy bejáratott orvos.
Öt évvel ezelőt jártam náluk,de azóta a Csepel-i cukorgondozóba járok mert az orvosomat oda helyezék át.
A Szt.Imrébe kersheted a Tű doktodt,ill. Nagy Erzsébet főorvos asszonyt,mindkettőről csak jót mondhatok.
Sok sikert és türelmet kívánok.
-
2009-08-25 #5
Gólya
- Regisztrált
- Aug 2009
- Üzenet
- 13
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Köszi Borka! Felirtam
-
2009-08-26 #6
Szia Zsófi!
Az a baj, hogy a dokinak a diab szakrendelés során csak néhány perce van egy betegre, ami kevés a friss betegeknél.
A cukrok azért borulhattak fel, mert elképzelhető, hogy akkor szünt meg teljesen az saját inzulintermelés, ilyenkor mindig módosítani kell a terápián.
Ha gondolod megkérdezem valamelyik Bp-i diabetes edukátor kolégámat, hogy tudna-e találkozni a pároddal egy beszélgetés erejéig, ahol sok kérdésére választ tudna adni, illetve segíthetne meggyőzni a jó önmenedzselés fontosságáról. Viszont a jó diabetológus is nagyon fontos, mindenképpen keressetek egyet.
Üdv: poe
Medtronic Paradigm 722; Edukátor
-
2009-08-26 #7
Gólya
- Regisztrált
- Aug 2009
- Üzenet
- 13
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Szia Poe!
Ez nagyon jól hangzik
Épp rákerestem a neten h mit is csinál pontosan egy edukátor, amikor is találtam vkit, aki lehet, hogy tud segíteni a szenzoros mérőben is. Ha jól sejtem ez pár napom belül kiderül. Ha nem jönne össze akkor mindenképp szeretném igénybevenni a segítséged 
Köszönöm
-
2009-08-26 #8
-
2009-08-26 #9
Zsófi563
Azt kell hogy mondjam a kezdeti nehézségekkel küzdötök. Már mint a férjed.Na és persze ő miatta te is. De aki itt segíteni tud az elsősorban ő saját maga.Valószínű, hogy az úgy nevezett mézes időszak után / a bevezetett inzulin kezelés hatására a pihenő saját sejtek újra elkezdenek termelni saját inzulint, de ez csak egy átmeneti jelenség, miután ez egy autóimmun betegség a saját termelés végleg le áll, / ekkor újra kell kalibrálni a beadandó adagokat.Aztán gyakorlatilag mindig kalibrálni kell, mert az inzulin mennyiség, amit a szervezet igényel, a bevitt kaja függvényében a mozgás, az időjárás, a szex, /nem vicc /, betegségek, hízás-fogyás, stb, stb, mindig változhat, de biztos, hogy az orvosok által a kórházban fekvő betegként megállapított mennyiség soha nem azonos a szervezet pillanatnyi igényével.Ahhoz, hogy a közel jó beállítás meg legyen, neki kell elsősorban mérni, mérnie és mérnie. Kaja előtt és kaja után kb 2 órával, aztán egy általa elfogadott kezelővel , / orvos, vagy edukátor/ vagy magától könyvek segítségével megtanulni, hogy a mért cukorérték függvényében kb mennyivel kell a beadott inzulin mennyiséget növelnie, vagy épp csökkentenie.Ja és még akkor is lesznek megmagyarázhatatlan napok, mikor rosszak az értékek és aztán egyszer csak vissza áll. De ez csak egy -két nap, ha nincs más baj, pl betegség, vagy stressz stb.Azt írod Lilly inzulint kapott . De mit? Gondolom van bázis inzulin és gyors hatású is. Olyan is van mikor inzulin típust kell váltani mert esetleg nem válik be. Bár azt gondolom itt csak a mennyiségekkel kell játszani ezt pedig csak ő tudja megtanulni, sok méréssel és a lassan kialakulórutinnal. Hova jár gondozásra?A feladás a nemtörődömség hülyeség, / bár mi is túl estünk rajta úgy 17 évvel ezelőtt, csak az én fiam akkor 19 éves volt / azóta minden oké, nincs szövődmény maximális teljes normális életvitellel él.Mond meg neki nézzen már körül a világban nem ő az egyetlen aki ezzel küzd, és vannak a magyar hírességek között is jócskán akik megvívják a napi harcukat és vígan élnek teljes életet.
Na és te se add fel nyüstöld őkelmét!Szolnok
------------------------------------------
Aegroto dum anima est, spes est
-
2009-08-26 #10
Gólya
- Regisztrált
- Aug 2009
- Üzenet
- 13
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Szia Szolnok!
Értem amit írsz, amit írtok s kezdetben énis erre gondoltam
Gondozáson febr. óta nem volt, akkor jött ki a Szt. Imréből. Ahogy én észrevettem az a legnagyobb baj, hogy ő azt hiszi h kezelt cukorbeteg azáltal, hogy betartja a kajákat meg nem eszik cukorosat ill. hogy lövi magát....csakhát inkább árt azzal h vaktában lövi be magát mint javít
De tegnapelőtt annyit nyagattam h meglepetésként a tegnapi egész napot végigmérte, sőt hagyta h éjjel fél3kor is felkeltsem egy mérésre
))) Érdekes adatok voltak, de meglátjuk a mai értékek milyenek. De ahogy írtad a Jánosba pl azt se mondták h ő maga hogyan állithat bármit is az egységeken....de szerencsére az Imrébe megvilágosodtunk
Ott tudtuk meg azt is, hogyha csúszik a kaja akkor adjon be időbe 2 egységet s amikor kajához jut akkor azonnal a maradékot. Mert neki az a Lilly van nemtom pontosan a nevét, ami egy gyors s egy lassú amivel szúrás után várni kell 15 percet s csak utána ehet
Remélem a mostani "hadjáratom" kinyitja a szemét, már érzem a javulást igy 2 nap alatt is
)) Ő maga mondta h be kellene feküdnie megint valahova...csak pont 3 hete van új munkahelye s nem biztos h jót tenne 1 hét hiányzás :S De megoldjuk ezt is
Köszi, hogy írtok s tanácsokat osztogattok
Hasonló témák
-
Apa gyere haza!!! Elvált apák segítsetek!
kyldyk által, fórum: Baba, mama, családVálasz: 13Utolsó üzenet: 2010-11-26, 01:05 -
Felfüggesztették az ügyeletes orvost a sakkozó halála miatt
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2010-01-11, 04:00 -
A szex és az alma is távol tartja az orvost
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-07-17, 10:00 -
Orvost vegyenek!
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-06-15, 12:30 -
Apa gyere haza!!! Elvált apák segítsetek!
kyldyk által, fórum: PárkapcsolatokVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-02-02, 06:01

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel
Borka