Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

1. oldal, összesen 5 12345 UtolsóUtolsó
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 50
    zsofi563 jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Aug 2009
    Üzenet
    13
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett orvost keresek! Segítsetek légyszi!

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni orvos keresés ügyben. A párom 28 éves 1 éve lett cukorbeteg (2008. július). 21-es cukorral került be a János kórházba....nem szeretnék senkit megbántani de az ottani ellátás minősíthetetlen volt, se kellő tájékoztatás, egy vérvételen kívül semmi más (1 hét bent fekvés alatt :S) A lényeg h inzulinra rakták (Lilly) napi 4szer szúrt 60E-t s 160gr szénhidrátra van beállitva. Az első félév a megszokással telt s nagyon jó értékei voltak ha már 7 felé ment riadalom volt, az inzulin napi egységek is lementek 20-25re!! Szép lassan elkezdett fogyni is az eltelt egy év alatt csak a diétától leadott 47kg-ot, ami bőven kellett, mert 150ről indultunk :S most 103kg és 194cm a bajok október könyékén kezdődtek, elkezdett az összes érték elmászni, a jánosba havonta visszamenve annyit közöltek, hogy a hideg miatt van lőjön többet!!! Nah akkor voltunk ott utoljára...idén februárra lettek az értékei olyan borzalmasak (szinte állandó volt a 18-20), hogy befeküdt egy hétre a Szt. Imrébe. Végre normális tájékoztatást, vizsgálatokat, orvost kaptunk. Akit sajnos azóta sem lehet elérni, érthetetlen :S Szépen beálliották 1 hét alatt a cukrát. Hagyták a régi inzulint is. Majd eltelt 2 hét s megint keződődött minden elölről :S Ahogy már nem a kórházi ágyban fekszik, nem jók a beadott egységek, pedig grammra pontosan mérünk minden étkezést. Sajnos a párom nagyon rosszul viseli ezeket a kudarcokat s beállt nála már jó ideje a nemtörődömség s akármennyire is féltem s nyaggatom nem törődik magával. Nem eszik semmi cukrosat, ugyanúgy mér minden kaját de NEM méri a cukrát :S szinte egyáltalán s igy vaktába lövi be azokat az inzulin egységeket amit a kórházban előirtak. TUDOM TUDOM...jézusom s légyszi ne nekem, volt elég vitám s veszekedésem van vele ebből, mert nagyon féltem :S Most jutottam el arra a szintre h orvost keresek neki s bejelentem s elvonszolom. Illetve hallottam a MEDTRONIC 24órás szenzoros vércukormérőről, de onnan leráztak :S felhivtam őket levelet irtam s azóta is várom a választ ill a visszahivást :S Ti tudtok erről valamit? Állitólag lehet ilyen programba is bejelentkezni s akkor 1-2hétig lehet "bérelni"

....Ezért kérném a segítségeteket! Egy megbizható becsületes de kemény orvost szeretnék találni, aki végre nem csak köntörfalaz hanem elmond mindent, akár meg is "ijeszt". Mi Budapesten a 12.ker-ben lakunk, de egy jó orvosért végülis mindegy melyik kerületbe kell menni

Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket és a válaszokat, s azt is h elolvastátok amit írtam

Köszönöm: Zsófi

dg logója
    dg
    dg jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal
    12 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia Zsófi!

Az a kezdeti kálvária, amit leírsz, mondhatni "normálisnak" tekinthető.
    Egyrészt, ami a párod szervezetében lezajlott, mindenkinél hasonlóképpen van: diagnosztizálás után visszaesik az össznapi inzulin mennyiség, mert "magukhoz térnek" a még meglévő béta sejtek és termelnek inzulint, tehát kívülről kevesebbet kell bevinni. Aztán ahogy idővel -- s ez egyénenként erősen eltér, hogy mennyi időről van szó, -- kezdenek kimerülni, majd működésük fokozatosan leáll, újra növelni kell az össznapi mennyiséget. Amikor már egyáltalán nem működnek, nincs saját inzulin termelés, akkor hajlamos labilisabbá válni a cukorszint. Elég nyilvánvaló, hogy a párod terápiáját teljesen újra kell gondolni, s hogy a lemondó hozzáállása a sorozatos kudarcokból fakad. Viszont, amint meglesznek az első sikerek, a párod lelke is helyrebillen. Ehhez nagyon jó elgondolás a szenzor és az orvosváltás. Ebben segíteni nem tudok, mert nem is Bp-en élek, és nekem a gyerekem diabéteszes. de előbb - utóbb jön valaki, aki érintett és ismeri a helyi viszonyokat! Úgyhogy egy kis türelem, és lesz javaslat! Sajnos, a diab ellátásban is sok kifogásolható tényező van, és sokan itt a fórumról maguk keresték azt az orvost, akikkel érdeben tudnak együttműködni egymással, mert elsőre nem volt jó az, ahová a sors sodorta őket.
    Biztos minden jóra fordul, ha tesztek érdekében, és úgy tűnik, így van! Kitartás és türelem! A siker nem fog elmaradni!
    Grácia

Regisztrált
    Aug 2009
    Üzenet
    13
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Köszönöm szépen!! Legyen úgy ahogy írtad

borka logója
    borka jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Sep 2008
    Hol
    Budapest,
    Üzenet
    4,637
    Blog bejegyzés
    2
    Köszönet
    127
    181 alkalommal
    133 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia Zsófi.

A Szt. Imre korházba személyesen kellene bemened a cukorbeteg gondozóba és ott keresni egy nővért aki tud ezügyben segíteni. Telefonon sajnos nem lehet semmit elintézni addig míg nincs egy bejáratott orvos.
    Öt évvel ezelőt jártam náluk,de azóta a Csepel-i cukorgondozóba járok mert az orvosomat oda helyezék át.
    A Szt.Imrébe kersheted a Tű doktodt,ill. Nagy Erzsébet főorvos asszonyt,mindkettőről csak jót mondhatok.

Sok sikert és türelmet kívánok.
    La Borka
    Roche, Spirit pumpa Novorapid

Regisztrált
    Aug 2009
    Üzenet
    13
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Köszi Borka! Felirtam

poe logója
    poe
    poe jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Dec 2007
    Hol
    Heves
    Üzenet
    994
    Köszönet
    17
    85 alkalommal
    57 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia Zsófi!

Az a baj, hogy a dokinak a diab szakrendelés során csak néhány perce van egy betegre, ami kevés a friss betegeknél.
    A cukrok azért borulhattak fel, mert elképzelhető, hogy akkor szünt meg teljesen az saját inzulintermelés, ilyenkor mindig módosítani kell a terápián.
    Ha gondolod megkérdezem valamelyik Bp-i diabetes edukátor kolégámat, hogy tudna-e találkozni a pároddal egy beszélgetés erejéig, ahol sok kérdésére választ tudna adni, illetve segíthetne meggyőzni a jó önmenedzselés fontosságáról. Viszont a jó diabetológus is nagyon fontos, mindenképpen keressetek egyet.
    Üdv: poe
    Medtronic Paradigm 722; Edukátor

Regisztrált
    Aug 2009
    Üzenet
    13
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia Poe!

Ez nagyon jól hangzik Épp rákerestem a neten h mit is csinál pontosan egy edukátor, amikor is találtam vkit, aki lehet, hogy tud segíteni a szenzoros mérőben is. Ha jól sejtem ez pár napom belül kiderül. Ha nem jönne össze akkor mindenképp szeretném igénybevenni a segítséged

Köszönöm

poe logója
    poe
    poe jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Dec 2007
    Hol
    Heves
    Üzenet
    994
    Köszönet
    17
    85 alkalommal
    57 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző zsofi563 Üzenet megjelenítése
    Szia Poe!

Ez nagyon jól hangzik Épp rákerestem a neten h mit is csinál pontosan egy edukátor, amikor is találtam vkit, aki lehet, hogy tud segíteni a szenzoros mérőben is. Ha jól sejtem ez pár napom belül kiderül. Ha nem jönne össze akkor mindenképp szeretném igénybevenni a segítséged

Köszönöm
    Szívesen!

Még az jutott eszembe, hogy a betegség elfogadása során természetes a tagadási szakasz, ezen a legtöbben átestünk. Szóval, ki lehet ebből jönni.
    Üdv: poe
    Medtronic Paradigm 722; Edukátor

szolnok logója
    szolnok jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Hát persze, hogy Szolnok
    Üzenet
    355
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Zsófi563

Azt kell hogy mondjam a kezdeti nehézségekkel küzdötök. Már mint a férjed.
    Na és persze ő miatta te is. De aki itt segíteni tud az elsősorban ő saját maga.
    Valószínű, hogy az úgy nevezett mézes időszak után / a bevezetett inzulin kezelés hatására a pihenő saját sejtek újra elkezdenek termelni saját inzulint, de ez csak egy átmeneti jelenség, miután ez egy autóimmun betegség a saját termelés végleg le áll, / ekkor újra kell kalibrálni a beadandó adagokat.
    Aztán gyakorlatilag mindig kalibrálni kell, mert az inzulin mennyiség, amit a szervezet igényel, a bevitt kaja függvényében a mozgás, az időjárás, a szex, /nem vicc /, betegségek, hízás-fogyás, stb, stb, mindig változhat, de biztos, hogy az orvosok által a kórházban fekvő betegként megállapított mennyiség soha nem azonos a szervezet pillanatnyi igényével.
    Ahhoz, hogy a közel jó beállítás meg legyen, neki kell elsősorban mérni, mérnie és mérnie. Kaja előtt és kaja után kb 2 órával, aztán egy általa elfogadott kezelővel , / orvos, vagy edukátor/ vagy magától könyvek segítségével megtanulni, hogy a mért cukorérték függvényében kb mennyivel kell a beadott inzulin mennyiséget növelnie, vagy épp csökkentenie.
    Ja és még akkor is lesznek megmagyarázhatatlan napok, mikor rosszak az értékek és aztán egyszer csak vissza áll. De ez csak egy -két nap, ha nincs más baj, pl betegség, vagy stressz stb.
    Azt írod Lilly inzulint kapott . De mit? Gondolom van bázis inzulin és gyors hatású is. Olyan is van mikor inzulin típust kell váltani mert esetleg nem válik be. Bár azt gondolom itt csak a mennyiségekkel kell játszani ezt pedig csak ő tudja megtanulni, sok méréssel és a lassan kialakuló
    rutinnal. Hova jár gondozásra?
    A feladás a nemtörődömség hülyeség, / bár mi is túl estünk rajta úgy 17 évvel ezelőtt, csak az én fiam akkor 19 éves volt / azóta minden oké, nincs szövődmény maximális teljes normális életvitellel él.
    Mond meg neki nézzen már körül a világban nem ő az egyetlen aki ezzel küzd, és vannak a magyar hírességek között is jócskán akik megvívják a napi harcukat és vígan élnek teljes életet.

Na és te se add fel nyüstöld őkelmét!
    Szolnok
    ------------------------------------------
    Aegroto dum anima est, spes est

Regisztrált
    Aug 2009
    Üzenet
    13
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia Szolnok!

Értem amit írsz, amit írtok s kezdetben énis erre gondoltam Gondozáson febr. óta nem volt, akkor jött ki a Szt. Imréből. Ahogy én észrevettem az a legnagyobb baj, hogy ő azt hiszi h kezelt cukorbeteg azáltal, hogy betartja a kajákat meg nem eszik cukorosat ill. hogy lövi magát....csakhát inkább árt azzal h vaktában lövi be magát mint javít De tegnapelőtt annyit nyagattam h meglepetésként a tegnapi egész napot végigmérte, sőt hagyta h éjjel fél3kor is felkeltsem egy mérésre ))) Érdekes adatok voltak, de meglátjuk a mai értékek milyenek. De ahogy írtad a Jánosba pl azt se mondták h ő maga hogyan állithat bármit is az egységeken....de szerencsére az Imrébe megvilágosodtunk Ott tudtuk meg azt is, hogyha csúszik a kaja akkor adjon be időbe 2 egységet s amikor kajához jut akkor azonnal a maradékot. Mert neki az a Lilly van nemtom pontosan a nevét, ami egy gyors s egy lassú amivel szúrás után várni kell 15 percet s csak utána ehet Remélem a mostani "hadjáratom" kinyitja a szemét, már érzem a javulást igy 2 nap alatt is )) Ő maga mondta h be kellene feküdnie megint valahova...csak pont 3 hete van új munkahelye s nem biztos h jót tenne 1 hét hiányzás :S De megoldjuk ezt is

Köszi, hogy írtok s tanácsokat osztogattok

1. oldal, összesen 5 12345 UtolsóUtolsó

Hasonló témák

1. Apa gyere haza!!! Elvált apák segítsetek!
    kyldyk által, fórum: Baba, mama, család
    Válasz: 13
    Utolsó üzenet: 2010-11-26, 01:05
  2. Felfüggesztették az ügyeletes orvost a sakkozó halála miatt
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2010-01-11, 04:00
  3. A szex és az alma is távol tartja az orvost
    Utolsó üzenet: 2009-07-17, 10:00
  4. Orvost vegyenek!
    Utolsó üzenet: 2009-06-15, 12:30
  5. Apa gyere haza!!! Elvált apák segítsetek!
    kyldyk által, fórum: Párkapcsolatok
    Utolsó üzenet: 2009-02-02, 06:01

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!