Mindjárt be is számolok az első gondolatomról, ami miatt nyitottam ezt a fórumot. Közben már Mollival tárgyaltam róla, így okosabb is vagyok.
Szóval a nagyobbik csemetém hazahozta a hányós hasmenős vírust. Amitől én rettegek, illetve csak a hányós részétől, mióta cukorbeteg vagyok.Nem elég, hogy az ember "fényesen" érzi magát, még számolgassa, vajon mennyi szénhidrát ment ki, mit kéne pótolni, mivel, ami bent is marad....
![]()
Mivel jelenleg Levemir-Novorapid párt kapok, így a kérdésem az volt, vajon lehet-e étkezést teljes egészében kihagyni, vagyis se novorapid, se evés csak a bázist adom be. És Molli azt mondta, hogy lehet, ezt jó volt hallani.![]()
Viszont az eddigi tapasztalatom az, hogy ilyen esetben a banán nagyon jó! Nem akar kijönni, mert nem irritálja a gyomrot, lassan felszívó szénhidrát és vitamin is van benne bőséggel.![]()
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 52
-
2007-01-05 #1
Hétköznapi betegség a cukorbetegek életében
Sziasztok!
Gondoltam, elég fontos téma lenne tapasztalatokat írni egy nátha, fejfájás, ne adj isten a rémálom hányós vírus esetére.
Hm?
-
2007-01-05 #2
Re: Hétköznapi betegség a cukorbetegek életében
-
2007-01-05 #3
Hát mit oktatnak errefelé?

Ha a bázis inzulin jól van beállítva, akor napokig éhezhetsz gond nélkül. Na jó, ez extrém, de kevés gyorshatásúval tökéletesen rendben lehetsz. Ha kis bizonytalanság van benne, akkor sincs gond, mert betegség idején nő az inzulinigény, amit gyorssal kell kipótolni.
Az intenzifikált inzulinkezelés lényege, hogy akkor eszel, amikor akarsz.
Ja, banán. Igen jó, meg talán a rizs is.Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!
-
2007-01-07 #4
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
85 üzenetét köszönték meg
Nekem csak felsőlégúti betegségek esetén megy fel a cukrom, hasmenés esetén majdnem feleannyi bázis kell... Ezt onnan tudom, hogy a bázist éjjelre is ennyire csökkentenem kell, különben végighipózom az éjjelt és a rossz felszívódás miatt olyankor ráadásul literekkel kell innom cukros teát. Amúgy jól van beállítva a bázisom
Eredeti szerző bioszaky
-
2007-02-20 #5
Sziasztok!
Lenne 1 kérdésem, biztos tudtok válaszolni!
2-3 napja megbolondult a cukrom, főleg este. Az biztos, hogy van 1 komoly gyulladásom (Bartholini-mirigy), és azt szeretném megkérdezni, hogy befolyásolhatja e a cukrot a gyulladás? Tegnap este evés után 11,3 volt. (még soha nem volt ilyen magas!) Mivel nem éreztem jól magam, +mértem 9 órakor megint (esti insulin beadás előtt), ekkor már 13,6 volt. (vacsi hatás már a holdban)
Adtam be izomba 2 NE Novot, reggelre már lement 6,3-ra.
Ma ebéd után nem mértem. Vacsi előtt mértem: 10. Nem értem, miért!? Biztos, hogy nem az ebéd-insulin összefüggés volt hibás!
Lehet, hogy ennyire belejátszik a cukorszintembe a gyulladás???
Ja! És holnap megyek vérvételre, nézik a fruktózamint, mert ha jó, akkor belevághatunk a baba projektbe. Tuti rossz lesz a vérképem!
((
További szép napot mindenkinek!
Beatty
-
2007-02-20 #6
Feltörekvő
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 265
- Köszönet
- 0
- 11 alkalommal
2 üzenetét köszönték meg
Igen, jelentősen befolyásolhatja és általában felfelé. Ilyenkor én gyakrabban mérek és szükség szerint korrigálok
Eredeti szerző Beatty
A gyulladás valószínű a vérképedben is megmutatkozik.
-
2007-02-20 #7
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
85 üzenetét köszönték meg
És kezelik valamivel ezt a gyulladást? Úgy tudom, amíg ez nem áll helyre, a babával is várni kell, nem?
Eredeti szerző Beatty
Mióta van ez a gyulladás? Mert az elejétől fogva kellene hatnia a cukrodra, ha ettől van ez.
Kicsit irigyellek, hogy ezek az értékek nálad kirívóak... Nálam ezek a hétköznapokhoz tartoznak, az is, hogy nem tudom, miért történik! Szerintem ne aggódj ezek miatt, rendezd a gyulladást (utánanéztem a neten, tudom, mi ez) és szedj Elevitet
-
2007-02-21 #8
Beatty, a lassú inzulint emeld meg, ha folyamatosan magas a vércukorszint, ne korrigálgass. Ha magas a vércukorszint, akkor lassabban gyógyulnak a bacis fertőzések is.
Állítólag nem olyan vészes, de nem szabad elhanyagolni. Ha nem hat az antibaci, a Bartholini-mirigyet gyakran helyi érzéstelenítéssel végzett apró műtéttel tisztítják ki.
Szerintem is kizárt, hogy ilyen gyulladással terhességet kezdhessetek.Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!
-
2007-02-21 #9
Beatty!
Bioszakynak igaza van!!!!!!!!
Nem mondták, hogy meg kell műteni? Illetve kikell tisztítani?
A nőgyógyászat csinálja apró kis beavatkozás de fontos! Járj utána.
-
2007-02-21 #10
Nagyon aranyosak vagytok, hogy ilyen gyorsan reagáltatok!
Persze elkezdtem szedni az Augmentint (eddig ez bevált, mivel már 3. van ilyen gyulladásom)
Reggel felhívtam a diabdokimat, és megkérdeztem, hogy elmenjek e így vérvételre? Azt felelte, hogy teljesen felesleges. Úgyis rosszak lennének az eredményeim. Én is így gondoltam. Úgyhogy irány a doki, írattam még fel Augmentint, kamillás fürdőt veszek, aloe vera stb...
Az első 2 esetben hála Istennek kifakadt, remélem most is így lesz!
Szóval ebben már rutinos vagyok!
A nődokim azt mondta, hogy várjuk meg hogyan alakul a "kicsike", és ha nincs más megoldás, akkor műtét
Remélem nem !!!További szép napot mindenkinek!
Beatty
Hasonló témák
-
Betegség vagy valami más?
AdamK által, fórum: Általános kérdések, hozzászólásokVálasz: 20Utolsó üzenet: 2009-02-11, 05:34 -
[szexdoktor hír] HIV: az elbizakodottság rosszabb, mint a betegség maga
dr.info team által, fórum: Szexdoktor.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-12-01, 10:31 -
Aszexualitás: betegség vagy életmód?
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-11-30, 10:56 -
[szexdoktor hír] Aszexualitás: betegség vagy életmód?
dr.info team által, fórum: Szexdoktor.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-09-14, 08:20 -
[diabetes hír] Betegség-menedzsment: valóban hasznos?
dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-05-15, 11:00

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel