Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

1. oldal, összesen 3 123 UtolsóUtolsó
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 24

Téma: Orvos

Eribaby jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Oct 2006
    Üzenet
    38
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Orvos

Sziasztok!

Nagy szükségem lenne egy igazán jó orvosra. Tudtok ajánlani valakit?
    Olyan kéne aki tényleg lelkiismeretesen segít, megnézi a naplót, át is gondolja...

Nekem eléggé ingadozik a cukrom, próbáltam már mindenfélét - Lantus- Levemir - pumpa, de jó szakember nélkül én kevés vagyok ehhez.
    Mert a mostani orvosom tündér ember, de gyakorlatilag én kezelem magam... Ezt a sokmindent sem a doki ajánlotta, én nyaggattam, hogy próbáljuk ki.
    Én úgy érzem ez így nem okés. Csak fölírja az inzulint, aztán mennyek Isten hírével... Ránéz a naplóra, egy olyan nap nincs, hogy ne csússzak 10 fölé...
    És nem szól rá semmit.
    Szóval el vagyok keseredve. A korábbi dokim se volt jobb...

Szóval ha tud valaki egy jó dokit, lécci segítsen!

Eribaby

naty77 logója
    naty77 jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Szigethalom
    Üzenet
    197
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Re: Orvos

Szia!
    Nem írtad hol keresel orvost? Budapesten?
    Nekem a 3. dokim van a babázásból kifolyólag, de ilyet egyik sem csinált. A mostani nagyon laza, de alaposan átnézi a naplómat, korrekten küld vérvételre 2-3 havi rendszerességgel, egyéb vizsgálatokra, ha szükségét látja és ha csak receptért megyek, akkor is szigorúan kifaggat mindenről. Bármit kérdezek válaszol.
    Időpontra kell menni hozzá, csúszás ritkán van nála, de persze előfordulhat. Én többnyire az utolsó időpontot kérem, akkorra már a zűr java lemegy.
    Ha érdekel, írj privit és megadom a válaszban.

bioszaky logója
    bioszaky jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    271
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Erababy, sajnos egyik orvos sem oldja meg helyetted! Nem tudja. Csak tanácsot adhat. Neked kell egyensúlyban tartani az étkezéssel bevitt szénhidrát és a beadott inzulin mennyiségét.

1. Kiegyensúlyozott az étkezésed? Kerüld a vércukrot gyorsan emelő szénhidrátokat (fehér kenyér).
    2. Legyen a testsúlyod átlagos, testzsír 20% alatt. (fiúknál 15%)
    3. Mozogj.
    4. Pontosan mérd és számold, mit és mennyit eszel.
    5. A legjobb kiindulás, ha pár napig teljesen ugyanazt eszed.

Pl reggel zabpehely, délben hús rizzsel, este hús rizzsel/krumplival. Otthon megcsinálod és beviszed a munkahelyre az ebédet. Így tuti mindig tudod, mennyit eszel. Ha így stabil, akkor fokoztaosan lehet lazítani, és figyeled, milyen ételek, hogyan befolyásolják a vércukorszintedet.

Ha emellett is ingadozik, akkor menj ismét vissza a dokihoz.

Fentieket szem előtt tartva, most igen jók az értékeim, pedig napi 350 g szénhidrátot eszem összesen kb 10 000 KJ energiabevitel mellett! (80 kg vagyok)
    Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!

Eribaby jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Oct 2006
    Üzenet
    38
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Én nem vártam, hogy helyettem oldja meg. De azért egy kis segítség nem árt... És nem hiszem, hogy egy tök új inzulinra átállásnál megoldás, hogy kezembe nyomja, hogy akkor ennyit adjál, ha baj van telefonálj, ha nincs, akkor viszlát 3 hónap múlva...

Najó, persze nem vagyok szent, meguntam a kajaméregetést, mert úgy is rossz volt...
    Na szóval az a helyzet, van egy-két hormonbetegségem -pl pajzsmirigy - ami köztudottan nem tesz jót a cukornak.
    Nem vártam a dokitól, hogy tegyen csodát, csak hogy legalább próbáljon segíteni.
    Persze akkor is az én hibám. Már rég keresnem kellett volna másikat... Emberileg viszont nagyon csípem. Szerintem inkább az a gond, hogy kevés fiatal betege van...
    Na mindenesetre megpróbálom megint kimérni a kaját...
    Köszi a tanácsokat!

csrob1 jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    265
    Köszönet
    0
    11 alkalommal
    2 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző bioszaky
    ...egyik orvos sem oldja meg helyetted! Nem tudja. Csak tanácsot adhat. Neked kell egyensúlyban tartani az étkezéssel bevitt szénhidrát és a beadott inzulin mennyiségét...
    Valóban megoldani nem tudja az orvos a problémákat, de nem mindegy, hogy mennyit foglalkozik veled, az eredményeiddel, a problémákkal, milyen tanácsokat ad. Van olyan orvos, aki ismeri és meri alkalmazni az újdonságokat, amivel jobbak lesznek az eredményeid és könnyebb az életed és van olyan, aki inkább azt mondja, hogy te alkalmazkodj a régi, jól bevált módszerekhez. Ezenkívül az sem elhanyagolható, hogy mennyi tapasztalata van az orvosnak, főleg, ha valakinek labilis a diabétesze vagy a diabon kívül másra is oda kell figyelni...
    Ettől eltekintve a javaslataiddal egyetértek és sok esetben jól is működhet, ha valaki követi őket, de vannak eltérő, nehezebben kezelhető esetek is.

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Eribaby
    Én nem vártam, hogy helyettem oldja meg. De azért egy kis segítség nem árt... És nem hiszem, hogy egy tök új inzulinra átállásnál megoldás, hogy kezembe nyomja, hogy akkor ennyit adjál, ha baj van telefonálj, ha nincs, akkor viszlát 3 hónap múlva...

Najó, persze nem vagyok szent, meguntam a kajaméregetést, mert úgy is rossz volt...
    Na szóval az a helyzet, van egy-két hormonbetegségem -pl pajzsmirigy - ami köztudottan nem tesz jót a cukornak.
    Nem vártam a dokitól, hogy tegyen csodát, csak hogy legalább próbáljon segíteni.
    Persze akkor is az én hibám. Már rég keresnem kellett volna másikat... Emberileg viszont nagyon csípem. Szerintem inkább az a gond, hogy kevés fiatal betege van...
    Na mindenesetre megpróbálom megint kimérni a kaját...
    Köszi a tanácsokat!
    Ez annyira érdekes dolog... Kinek mi jön be. Vannak, akiknek kell, hogy folyton kontrollálja a doki az anyagcseréjét és vannak, akik mindent maguk csinálnak és a doki nem is tudja igazán kontrollálni, mert a beteg sokkal jobban ismeri magát. Ha nem vagy elégedett a dokiddal, mindenképpen próbálj ki mást is. Ha ki akarod próbálni, hogy milyen az, amikor szoros kontroll alatt vagy, akkor a Baranyi dokinőt tudnám ajánlani. De ha jól tudom, Kerényi dokinő is szigorú. Nekem speciel nem tud jó tanácsot adni a diabdoki, mivel jobban ismerem magam, mint ő és ezt el is fogadja, nálunk is az van, hogy a kezembe nyomja az új inzulint (ha én akarom) és majd én kipróbálom (némi instrukcióval, minthogy kb mennyivel kezdjem). De nekem ez tetszik, nekem volt részem a szigorúbb kontrollban és nem volt jó, végülis egyetértek Bioszakyval, hogy az ember ezt saját maga tudja a legjobban kordában tartani, doki nélkül. De természetesen az is fontos, ha kérdése van az embernek, akkor meg tudja beszélni a dokival. Bocs, ha ismételtem volna az előttem hozzászólókat

naty77 logója
    naty77 jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Szigethalom
    Üzenet
    197
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Nekem azért gondom van önkezeléssel és nem is lennék a híve olyan arányban, mint Ti írjátok. Azért egy bázist és egy extra gyors inzulin egymásra hatását figyelembe venni én nem tudom. Illetve biztosan kitapasztalja az ember, de én szeretem, hogy a doki időnként rámnéz, meghallgat, magyaráz...

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző naty77
    Nekem azért gondom van önkezeléssel és nem is lennék a híve olyan arányban, mint Ti írjátok. Azért egy bázist és egy extra gyors inzulin egymásra hatását figyelembe venni én nem tudom. Illetve biztosan kitapasztalja az ember, de én szeretem, hogy a doki időnként rámnéz, meghallgat, magyaráz...
    Ez azt is jelenti, hogy kezelhető diabetesed van abban az értelemben, hogy nem vagy különösen instabil pl. Nekem nem tudott a doki jótanácsot adni, ezért kellett megtanulnom nekem mindent, mert nem voltak orvosi szempontból kiszámíthatóak a cukraim, nem voltam könyvbeillő... sokan nem vagyunk azok sajnos. De te szerencsésebb vagy

Lunaria jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Feb 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    145
    Köszönet
    0
    4 alkalommal
    2 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok!

Orvost keresek én is.
    Májusban megszűnik a Korányiban a diabetológia, addig szeretném megtalálni az új dokim.

Mivel aránylag még kezdő vagyok, tavaly májusban diagnosztizáltak, mindenképpen olyat szeretnék, akitől bátran lehet kérdezni, válaszol mindenre és a következő néhány évben nem megy mondjuk nyugdíjba.
    És még a babázás is előttem áll...

Ha tudtok jó orvost ajánlani, megköszönném.

Lunaria

Lunaria jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Feb 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    145
    Köszönet
    0
    4 alkalommal
    2 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Mielőtt bárki megijedne: az Országos Korányi Intézet, ahol megszűnik az osztály.

1. oldal, összesen 3 123 UtolsóUtolsó

Hasonló témák

1. Az orvos válaszol
    kankar által, fórum: Nemi szervek
    Válasz: 18
    Utolsó üzenet: 2010-09-18, 07:20
  2. [szexdoktor hír] Szex naponta egyszer - az orvos utasítására!
    dr.info team által, fórum: Szexdoktor.hu friss hírei
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2008-06-24, 03:18

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!