Hol tanítasz?
Már én is olyan lennék. Sajnos. Te (végül is) nem vagy diabos, ugye?
Érdekes, közel 2 ezer gyereket tanítottam rövid pályafutásom alatt, de egy diabossal se találkoztam. Még más betegséggel sem, amire figyelni kellett.
Eredmények 11-tól/től 20-ig összesen 2153
Téma: Cukorbeteg gyermek
-
2006-10-02 #11
Amikor oviba ment a fiam, írtam egy oldalt minden óvónőnek+vezetőnek általában a betegségről és a jelen állapotról. Egyébként igényelték is. Miután elolvasták, szorongóvá váltak, legalábbis gyakran megjegyzik, mennyire izgulnak, ha elmennek valahová napközben.
Én olyan tanárnéni (vagyok) lennék, aki ismeri a diabéteszt......
Bocs, hogy belekontárkodtam, csak átérzem, hogy milyen nehéz nektek, mikor még sokszor egy felnőtt, saját maga is sokszor keményen küzd a jó értékekért.
-
2006-10-02 #12
Gólya
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Komárom-Esztergom megye
- Üzenet
- 76
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
-
2006-10-02 #13
Egyenlőre irodai munkát végzek, és nem tanítok, de ha egyszer gyerekeim lesznek akkor majd szívesen mennék iskolába tanítani..... igaz felsőtagozatba....
De, én is 1. tipusú cukorbeteg vagyok, csak én 26 évesen lettem az, 3 évvel ezelőtt.
Szőrnyű az, hogy a tanítónénik, és főleg az ovónők ilyesmire nincsenek "kiképezve". Biztos vagyok benne, hogy ez egy kis reformra szorulna....
Végül is egy cukorbeteg, vagy egy epilepsziás....stb. kisgyereknek is joga van ugyanabba a közegbe járni, mint a többieknek!
-
2006-10-02 #14
Gólya
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Üzenet
- 76
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Úgy emlékeztem, csak féltél attól, h. diabos vagy.
Drukkolok, hogy sikerüljön, amit elterveztél
ma ped. helyet találni, hajaj.
Hvg-én szüreteltünk. Egyik rokon megjelent új barátnőjével, aki azonnal rájött, h. a kisfiam miért nem ehet szőlőt (azért csak evett titokban, mint kiderült) , ui. mostanában derült ki róla is, h. 1-es típus. 37 éves. Nagy gyerekei vannak.
-
2006-10-02 #15
Gólya
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Zemplén
- Üzenet
- 22
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Cukorbeteg gyermek
Mamago!
Délután is tartani tudjátok a jó értékeket? Ez nagyszerű dolog, mert mixtarddal nem könnyű. A 30-at használjátok? Vagy esetleg egy másik keveréket?Vende1
-
2006-10-02 #16
Gólya
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Üzenet
- 76
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Vende:
nem mérvadó, h. tudjuk, mivel val.szeg még messsze van a teljes inzulinhiány. Vannak persze rosszabb periódusok, pl. most a nátha miatt magasabb, de kiegyenlített értékek voltak.
Reggeli után 4-5 között, dél körül inkább 4, ebéd előtt fél órával adok vmi gyorsan felszívódót, ebéd után mint írtam, van, hogy 3.5-ig is lemegy, ekkor mindig megmérem és általában kell is a CH - a következő étkezés 3.30-kor lenne, addig tutira elérné a hipót. Délután 10-15g CH-kal elmegy 5-6 között, az esti inzulin előtt esetleg 6-7-re felmegy, van, h. alacsony. Ezek ilyen heti váltásokban.
Persze otthon vagyok, meg tudom figyelni, h. mi a hipóból eredő magas. Nálunk ez most 12-14. Mivel szabályszerűen jelentkezik az alacsony érték, rövid idő alatt rájövök, mikor van. Magas csak hipótól volt eddig.
Egy tanulmányban olvastam, h. csupán a gyerekek 5%-ánál válik be megfelelően a Mixtard.
(Mix30-ból reggeli 4, esti 2E jelenleg az adag.) HbA1c: 5,6.
-
2006-10-02 #17
Gólya
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Pest megye
- Üzenet
- 10
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Igazából nem tudom, hogy miért lettünk mi rögtön gyorshatásúra állítva. Tudtok nekem mondani erről valamit?
-
2006-10-02 #18
Gólya
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Üzenet
- 76
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Nagyon ráérek
....
Az első orvos a fiamat is 4x-i szúrásra akarta állítani már az elején (3 évesen). (Nem ezért váltottunk.)
Szte ez közelíti meg leginkább a természetes állapotot és nyilván jobb is a 4, mint a 2 ebben e tekintetben. De miért kellene szúrni oviban, iskolában, ha beáll jól a kevertes kettőre is? 10 éves korig adják így, addig viszonylag jól szabályozható az életritmus és felügyelhető a gyermek. G.lom sok kisgyerek nehezen viseli a szúrást + a bőrnek se mindegy. Talán emlékeztek, a másik topikon egy "világjáró" úr több, mint negyven éve él szövődménymentesen napi 2 szúrással és esküszik erre.
-
2006-10-03 #19
Gólya
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Pest megye
- Üzenet
- 10
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Nálunk ez még csak fel se merült. Pedig ő is 3 volt akkor. Gondolom jobb lenne neki 4 helyett 2* szúrni. Mondjuk már megszokta, de az biztos, hogy a bőrének nem mindegy. Mi használjuk az Aloe fIRST-öt az érzékeny helyekre, eddig bevált.
-
2006-10-03 #20
Gólya
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Zemplén
- Üzenet
- 22
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Cukorbeteg gyermek
Az első időkben nekünk is sokkal könnyebb volt. Mára valószínüleg nagyon lecsökkent a saját termelése, mert 6,5 és 4,5-ről 8 és 5-re emeltem két hónap alatt és még mindig nem az igazi.Bár most 5 cm nőtt és 3 kg-ot gyarapodott a súlya is. A HbA1c 7% volt, ami egy kisgyermeknél jónak számít.
Vende1
Hasonló témák
-
Diabeteses gyermek lelki világa...
Tímeácska által, fórum: InzulinpumpaVálasz: 234Utolsó üzenet: 2012-03-11, 02:57 -
Cukorbeteg gondozó/gondozás
tímeácska által, fórum: Általános kérdések, hozzászólásokVálasz: 1041Utolsó üzenet: 2012-02-26, 02:40 -
Cukorbeteg kamasz
Sani által, fórum: Általános kérdések, hozzászólásokVálasz: 270Utolsó üzenet: 2011-05-05, 03:12 -
[tüdőbeteg hír] Az asztmás gyermek gyógyulásában kulcsfontosságú a szülő hozzállása
dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-10-16, 08:20 -
[tüdőbeteg hír] Ha az asztmás gyermek szénanáthás is...
dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-04-30, 12:55

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel