Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

101. oldal, összesen 216 ElsőElső ... 5191979899100101102103104105111151201 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 1,001-tól/től 1,010-ig összesen 2153
    kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző DG Üzenet megjelenítése
    Ha éjfélkor enni kell, jön a szobahőmérsékletű túró rudi. Így elég pépes ahhoz, hogy ne legyen gond megenni, és nem folyékony, mert ahhoz fel kéne jobban ébredni. 2 falat, és eltűnik, Hanna szinte észre sem veszi.
    És a foga miatt nem aggódsz? Meg úgy általában a szájhigiéne miatt. Én már odáig fajultam, hogy ha éjjel ennem kell, akkor utána öblögetek tantum verdével, mert fogat mosni már nincs erőm és én sem akarok annyira nagyon felébredni, de még ez is problémát okoz, mert ehhez is ki kell kelni az ágyból. Már az esti kekszevést sem szeretem, mert képtelen vagyok pl a háztartási kekszet kimosni rendesen a fogamból.

dg logója
    dg
    dg jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal
    12 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kmolli Üzenet megjelenítése
    És a foga miatt nem aggódsz? Meg úgy általában a szájhigiéne miatt. Én már odáig fajultam, hogy ha éjjel ennem kell, akkor utána öblögetek tantum verdével, mert fogat mosni már nincs erőm és én sem akarok annyira nagyon felébredni, de még ez is problémát okoz, mert ehhez is ki kell kelni az ágyból. Már az esti kekszevést sem szeretem, mert képtelen vagyok pl a háztartási kekszet kimosni rendesen a fogamból.
    Dehogy nem aggódom! Minden miatt aggódom, ebben nincs hiány!
    Nincs jobb ötletem, nem kelthetem fel a gyereket fogat mosni az éjszaka közepén.
    Szerencsére, mindezidáig nem tapasztaltam sem fogászati, sem egyéb szájhigiénés problémát, annak ellenére, hogy az éjjeli evés ezeknek melegágya lehetne.

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal

Alapértelmezett

Dehogy nem aggódom! Minden miatt aggódom, ebben nincs hiány!
    Nincs jobb ötletem, nem kelthetem fel a gyereket fogat mosni az éjszaka közepén.
    Szerencsére, mindezidáig nem tapasztaltam sem fogászati, sem egyéb szájhigiénés problémát, annak ellenére, hogy az éjjeli evés ezeknek melegágya lehetne.
    Nekem még az szokott segíteni, hogy iszom egy kevés vizet, mielőtt visszaalszom, ez legalább egy picit kitisztítja a számat.
    A sima cukros tea nem jó megoldás ilyenkor? Egy kis szívószállal mondjuk és utána egy korty víz szívószállal ismét. Én jó édesre szoktam csinálni és akkor keveset kell belőle kortyolni.

dg logója
    dg
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal

Alapértelmezett

A rudit én is szeretném leöblítettni némi itallal, de inni sokszor nem hajlandó, mert az egész procedúra alatt egyszerűen alszik.
    A cukros itallal meg az a gondom, hogy attól tartok, nem tartja meg kellőképpen az éjjeli vc-ot, bár őszintén szólva, nem próbáltam ki eddig, pont ezért.
    Kb 10 gr ch-ra van ilyenkor szükség. (De mondom, ez nem mindennapos, úgy az esetek harmadánál kell.) Ha meg ezt csak folyadékban adnám be, akármilyen kis térfogattal, néhány kortyban, az a félelemem, hogy túlzottan feldobja a cukit, ami aztán meg visszazuhan. Legalább is a nappali tapasztalatom egybeesik azzal a klasszikusnak mondható esettel, hogy az alacsony cuki mellé keményítőt is kell fogyasztani. (Persze a rudira nem jellemző a keményítő, de a zsírtartalma, a fehérjetartalma nyújtja a felszívódást)
    (Egyébként ez az éjjeli evés általában nem hipós evés, de ha éjfélkor 6 mmol/l alatt van a cuki, akkor mindenképp ildomos valamit elfogyasztani, 5-10 gc ch-ot, a mért érték függvényében, mert az igazán necces időszak a hajnal 2-3 óra körüli idő, az éjfél csak előrejelzés arra nézve, hogy mi várható.)

zsuzsa logója
    zsuzsa jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Aug 2007
    Üzenet
    684
    Köszönet
    0
    2 alkalommal
    2 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Nálunk ez még nem probléma, álítólag majd lesz, most még korából adódóan a délutáni jeéenséggel küzdünk, ugynaz mint a hajnali, csak délután. Mi ha éjfélkor mérünk egy 4,6 ot, az reggelre 4,2 lesz, de semmi nagyobb ingadozás nincs éjszaka,szerencsére. Nem tudom mit etetnék vele éjszaka, olyan szokott lenni, hogy felébred hogy szomjas, akkor iszik egy két korty teát, de még arra is felültetem, és kicsit magához térítem, hogy nehogy mellényeljen stb... én enni is csak úgy mernék neki adni, hogy felül, felébred, és eszeget, de az külön tortúra lenne.

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal

Alapértelmezett

A rudit én is szeretném leöblítettni némi itallal, de inni sokszor nem hajlandó, mert az egész procedúra alatt egyszerűen alszik.
    A cukros itallal meg az a gondom, hogy attól tartok, nem tartja meg kellőképpen az éjjeli vc-ot, bár őszintén szólva, nem próbáltam ki eddig, pont ezért.
    Kb 10 gr ch-ra van ilyenkor szükség. (De mondom, ez nem mindennapos, úgy az esetek harmadánál kell.) Ha meg ezt csak folyadékban adnám be, akármilyen kis térfogattal, néhány kortyban, az a félelemem, hogy túlzottan feldobja a cukit, ami aztán meg visszazuhan. Legalább is a nappali tapasztalatom egybeesik azzal a klasszikusnak mondható esettel, hogy az alacsony cuki mellé keményítőt is kell fogyasztani. (Persze a rudira nem jellemző a keményítő, de a zsírtartalma, a fehérjetartalma nyújtja a felszívódást)
    (Egyébként ez az éjjeli evés általában nem hipós evés, de ha éjfélkor 6 mmol/l alatt van a cuki, akkor mindenképp ildomos valamit elfogyasztani, 5-10 gc ch-ot, a mért érték függvényében, mert az igazán necces időszak a hajnal 2-3 óra körüli idő, az éjfél csak előrejelzés arra nézve, hogy mi várható.)
    Bár én nemtom hányszor annyi idős vagyok, mint a lányod, de még mindig megvannak ezek a problémáim. Legalábbis akkor, ha a bázisom nem megfelelő... biztosan írtad már vagy kérdezték mások, ne haragudj, hogy többedszerre kell válaszolnod erre, de nincs időm visszakeresni a fórumban, miért nem próbáljátok ki a pumpát? Azzal nincs ilyen probléma.
    Mikor fekszik le amúgy a lányod?

dg logója
    dg
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal

Alapértelmezett

Bár én nemtom hányszor annyi idős vagyok, mint a lányod, de még mindig megvannak ezek a problémáim. Legalábbis akkor, ha a bázisom nem megfelelő... biztosan írtad már vagy kérdezték mások, ne haragudj, hogy többedszerre kell válaszolnod erre, de nincs időm visszakeresni a fórumban, miért nem próbáljátok ki a pumpát? Azzal nincs ilyen probléma.
    Mikor fekszik le amúgy a lányod?
    Szerintem kortól, kezelési módozattol függetlenül -- már ahogy mindannyiótokat látom -- mindenki napi szinten küzd az anomáliákkal, vagy legalább is, bármikor várható bármi, ellazulni nem lehet, csak örülni, ha jól mennek a dolgok, egy állandó, belső pszichés felkészültséggel.
    Pumpa, miért nem? Mert az eredményeink, komfortérzetünk függvényében nem szükséges, s mint ilyen, nem akarom. Majd a lányom dönt a rednelkezésére álló lehetőségek közül, ha elérkezett az idő. Mostanság: bizony nem cserélnék! Számunkra ez kitaposott út, működőképes. (Meg úgy vagyok vele, ha a hányásos-hasmenéses kórt meg lehetett oldani viszonylag jól ezzel az őskövülettel, akkor... )

Van a diabos társaink között egy fiú, inkább már férfi, aki a konvencionális kezeléssel él gyerek kora óta. Annyira jól megy neki, és olyan jól érzi magát, hogy esze ágában sincs váltani. Ő Gyuszika. Gyuszikát mikor végre bemutatták nekem, nem láttam a végét, olyan hatalmas ember lett belőle. Röhögőgörcsöt kaptam, mert a neve alapján nem erre számítottam! )

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal

Alapértelmezett

Szerintem kortól, kezelési módozattol függetlenül -- már ahogy mindannyiótokat látom -- mindenki napi szinten küzd az anomáliákkal, vagy legalább is, bármikor várható bármi, ellazulni nem lehet, csak örülni, ha jól mennek a dolgok, egy állandó, belső pszichés felkészültséggel.
    Pumpa, miért nem? Mert az eredményeink, komfortérzetünk függvényében nem szükséges, s mint ilyen, nem akarom. Majd a lányom dönt a rednelkezésére álló lehetőségek közül, ha elérkezett az idő. Mostanság: bizony nem cserélnék! Számunkra ez kitaposott út, működőképes. (Meg úgy vagyok vele, ha a hányásos-hasmenéses kórt meg lehetett oldani viszonylag jól ezzel az őskövülettel, akkor... )

Van a diabos társaink között egy fiú, inkább már férfi, aki a konvencionális kezeléssel él gyerek kora óta. Annyira jól megy neki, és olyan jól érzi magát, hogy esze ágában sincs váltani. Ő Gyuszika. Gyuszikát mikor végre bemutatták nekem, nem láttam a végét, olyan hatalmas ember lett belőle. Röhögőgörcsöt kaptam, mert a neve alapján nem erre számítottam! )
    Teljesen világos, értelek.
    Nem rábeszélni akarlak, csak egy megjegyzésem lenne már, mégpedig az, hogy pumpával ezek a kényelmetlenségek, amik főként az éjjelt érintik, megszűnnek, lényegi minőségi változást hoz. Na meg még egy... Azt hiszem, nem ugyanolyanok ezek a fosós-hányós vírusok. Én megúsztam már néhányat, de tavaly augusztusban brutális módon elbánt velem és akkor kerültem a Lászlóba is - ha akkor pumpán vagyok, nem kerültem volna kórházba. Igy nyugodt most a lelkiismeretem, hogy ezeket leírtam

dg logója
    dg
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal

Alapértelmezett

Teljesen világos, értelek.
    Nem rábeszélni akarlak, csak egy megjegyzésem lenne már, mégpedig az, hogy pumpával ezek a kényelmetlenségek, amik főként az éjjelt érintik, megszűnnek, lényegi minőségi változást hoz. Na meg még egy... Azt hiszem, nem ugyanolyanok ezek a fosós-hányós vírusok. Én megúsztam már néhányat, de tavaly augusztusban brutális módon elbánt velem és akkor kerültem a Lászlóba is - ha akkor pumpán vagyok, nem kerültem volna kórházba. Igy nyugodt most a lelkiismeretem, hogy ezeket leírtam

Egyértelmű!
    A pumpa utolérhetetlen a hirtelen helyzetkezelésben! Vitathatatlanul ez a csúcs, ami manapság egy diabosnak elérhető! Ahogy olvasom a pumpásokat itt a fórumon, meg ismerőseim között is akad néhány, lassan már a pumpa is régi ismerősnek tűnik, köszönhetően a beszámolóknak!

dorus jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Mar 2009
    Üzenet
    1
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok!

Én egy Egészségügyi Főiskolás hallgató vagyok és a Szakdolgozatomhoz szeretnék segítséget kérni. Szakdolgozatom témája a cukorbeteg gyermekek oktatása! Várom 10-18 éves korig olyan gyerekek jelentkezését akik szívesen segítenének nekem egy kérdőív kitöltésével!
    A kérdőív kitöltése 5 percet vesz igénybe és nekem óriási segítség lenne!
    Ha szeretnél segíteni küldj egy e-mailt a következő címre: erdos.dora0806@gmail.com és én küldök egy kérdőívet az e-mail címedre!

Segítségedet előre is köszönöm!

Hasonló témák

1. Diabeteses gyermek lelki világa...
    Tímeácska által, fórum: Inzulinpumpa
    Válasz: 234
    Utolsó üzenet: 2012-03-11, 02:57
  2. Cukorbeteg gondozó/gondozás
    tímeácska által, fórum: Általános kérdések, hozzászólások
    Válasz: 1041
    Utolsó üzenet: 2012-02-26, 02:40
  3. Cukorbeteg kamasz
    Sani által, fórum: Általános kérdések, hozzászólások
    Válasz: 270
    Utolsó üzenet: 2011-05-05, 03:12
  4. Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2008-10-16, 08:20
  5. [tüdőbeteg hír] Ha az asztmás gyermek szénanáthás is...
    dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss hírei
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2008-04-30, 12:55

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!