Dehogy nem aggódom! Minden miatt aggódom, ebben nincs hiány!
Nincs jobb ötletem, nem kelthetem fel a gyereket fogat mosni az éjszaka közepén.
Szerencsére, mindezidáig nem tapasztaltam sem fogászati, sem egyéb szájhigiénés problémát, annak ellenére, hogy az éjjeli evés ezeknek melegágya lehetne.
Eredmények 1,001-tól/től 1,010-ig összesen 2153
Téma: Cukorbeteg gyermek
-
2009-03-17 #1001
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
85 üzenetét köszönték meg
És a foga miatt nem aggódsz? Meg úgy általában a szájhigiéne miatt. Én már odáig fajultam, hogy ha éjjel ennem kell, akkor utána öblögetek tantum verdével, mert fogat mosni már nincs erőm és én sem akarok annyira nagyon felébredni, de még ez is problémát okoz, mert ehhez is ki kell kelni az ágyból. Már az esti kekszevést sem szeretem, mert képtelen vagyok pl a háztartási kekszet kimosni rendesen a fogamból.
-
2009-03-18 #1002
-
2009-03-18 #1003
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
Nekem még az szokott segíteni, hogy iszom egy kevés vizet, mielőtt visszaalszom, ez legalább egy picit kitisztítja a számat.
A sima cukros tea nem jó megoldás ilyenkor? Egy kis szívószállal mondjuk és utána egy korty víz szívószállal ismét. Én jó édesre szoktam csinálni és akkor keveset kell belőle kortyolni.
-
2009-03-18 #1004
A rudit én is szeretném leöblítettni némi itallal, de inni sokszor nem hajlandó, mert az egész procedúra alatt egyszerűen alszik.
A cukros itallal meg az a gondom, hogy attól tartok, nem tartja meg kellőképpen az éjjeli vc-ot, bár őszintén szólva, nem próbáltam ki eddig, pont ezért.
Kb 10 gr ch-ra van ilyenkor szükség. (De mondom, ez nem mindennapos, úgy az esetek harmadánál kell.) Ha meg ezt csak folyadékban adnám be, akármilyen kis térfogattal, néhány kortyban, az a félelemem, hogy túlzottan feldobja a cukit, ami aztán meg visszazuhan. Legalább is a nappali tapasztalatom egybeesik azzal a klasszikusnak mondható esettel, hogy az alacsony cuki mellé keményítőt is kell fogyasztani. (Persze a rudira nem jellemző a keményítő, de a zsírtartalma, a fehérjetartalma nyújtja a felszívódást)
(Egyébként ez az éjjeli evés általában nem hipós evés, de ha éjfélkor 6 mmol/l alatt van a cuki, akkor mindenképp ildomos valamit elfogyasztani, 5-10 gc ch-ot, a mért érték függvényében, mert az igazán necces időszak a hajnal 2-3 óra körüli idő, az éjfél csak előrejelzés arra nézve, hogy mi várható.)
-
2009-03-18 #1005
Nálunk ez még nem probléma, álítólag majd lesz, most még korából adódóan a délutáni jeéenséggel küzdünk, ugynaz mint a hajnali, csak délután. Mi ha éjfélkor mérünk egy 4,6 ot, az reggelre 4,2 lesz, de semmi nagyobb ingadozás nincs éjszaka,szerencsére. Nem tudom mit etetnék vele éjszaka, olyan szokott lenni, hogy felébred hogy szomjas, akkor iszik egy két korty teát, de még arra is felültetem, és kicsit magához térítem, hogy nehogy mellényeljen stb... én enni is csak úgy mernék neki adni, hogy felül, felébred, és eszeget, de az külön tortúra lenne.
-
2009-03-18 #1006
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
Bár én nemtom hányszor annyi idős vagyok, mint a lányod, de még mindig megvannak ezek a problémáim. Legalábbis akkor, ha a bázisom nem megfelelő... biztosan írtad már vagy kérdezték mások, ne haragudj, hogy többedszerre kell válaszolnod erre, de nincs időm visszakeresni a fórumban, miért nem próbáljátok ki a pumpát? Azzal nincs ilyen probléma.
Mikor fekszik le amúgy a lányod?
-
2009-03-18 #1007
Szerintem kortól, kezelési módozattol függetlenül -- már ahogy mindannyiótokat látom -- mindenki napi szinten küzd az anomáliákkal, vagy legalább is, bármikor várható bármi, ellazulni nem lehet, csak örülni, ha jól mennek a dolgok, egy állandó, belső pszichés felkészültséggel.
Pumpa, miért nem? Mert az eredményeink, komfortérzetünk függvényében nem szükséges, s mint ilyen, nem akarom. Majd a lányom dönt a rednelkezésére álló lehetőségek közül, ha elérkezett az idő. Mostanság: bizony nem cserélnék! Számunkra ez kitaposott út, működőképes. (Meg úgy vagyok vele, ha a hányásos-hasmenéses kórt meg lehetett oldani viszonylag jól ezzel az őskövülettel, akkor... )
Van a diabos társaink között egy fiú, inkább már férfi, aki a konvencionális kezeléssel él gyerek kora óta. Annyira jól megy neki, és olyan jól érzi magát, hogy esze ágában sincs váltani. Ő Gyuszika. Gyuszikát mikor végre bemutatták nekem, nem láttam a végét, olyan hatalmas ember lett belőle. Röhögőgörcsöt kaptam, mert a neve alapján nem erre számítottam!
)
-
2009-03-18 #1008
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
Teljesen világos, értelek.
Nem rábeszélni akarlak, csak egy megjegyzésem lenne már, mégpedig az, hogy pumpával ezek a kényelmetlenségek, amik főként az éjjelt érintik, megszűnnek, lényegi minőségi változást hoz. Na meg még egy... Azt hiszem, nem ugyanolyanok ezek a fosós-hányós vírusok. Én megúsztam már néhányat, de tavaly augusztusban brutális módon elbánt velem és akkor kerültem a Lászlóba is - ha akkor pumpán vagyok, nem kerültem volna kórházba. Igy nyugodt most a lelkiismeretem, hogy ezeket leírtam
-
2009-03-18 #1009
Egyértelmű!
A pumpa utolérhetetlen a hirtelen helyzetkezelésben! Vitathatatlanul ez a csúcs, ami manapság egy diabosnak elérhető! Ahogy olvasom a pumpásokat itt a fórumon, meg ismerőseim között is akad néhány, lassan már a pumpa is régi ismerősnek tűnik, köszönhetően a beszámolóknak!
-
2009-03-25 #1010
Gólya
- Regisztrált
- Mar 2009
- Üzenet
- 1
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Sziasztok!
Én egy Egészségügyi Főiskolás hallgató vagyok és a Szakdolgozatomhoz szeretnék segítséget kérni. Szakdolgozatom témája a cukorbeteg gyermekek oktatása! Várom 10-18 éves korig olyan gyerekek jelentkezését akik szívesen segítenének nekem egy kérdőív kitöltésével!
A kérdőív kitöltése 5 percet vesz igénybe és nekem óriási segítség lenne!
Ha szeretnél segíteni küldj egy e-mailt a következő címre: erdos.dora0806@gmail.com és én küldök egy kérdőívet az e-mail címedre!
Segítségedet előre is köszönöm!
Hasonló témák
-
Diabeteses gyermek lelki világa...
Tímeácska által, fórum: InzulinpumpaVálasz: 234Utolsó üzenet: 2012-03-11, 02:57 -
Cukorbeteg gondozó/gondozás
tímeácska által, fórum: Általános kérdések, hozzászólásokVálasz: 1041Utolsó üzenet: 2012-02-26, 02:40 -
Cukorbeteg kamasz
Sani által, fórum: Általános kérdések, hozzászólásokVálasz: 270Utolsó üzenet: 2011-05-05, 03:12 -
[tüdőbeteg hír] Az asztmás gyermek gyógyulásában kulcsfontosságú a szülő hozzállása
dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-10-16, 08:20 -
[tüdőbeteg hír] Ha az asztmás gyermek szénanáthás is...
dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-04-30, 12:55

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel