Ádám! ezek a mérési eredmények még belül vannak a megengedhető normális mértékeken. A cukorfeldolgozás a szervezetben nagyon sok , számbavehetetlenül sok tényező együttesén, KÖLCSÖNHATÁSÁN múlik éjszaka is. Azt méred, hogy mennyi a szénhidrát (CH) a véredben. Ez nemcsak attól függ, hogy mit és mennyit ettél, hanem: bélműködés, veseműködés, vérnyomás, elvégzett mozgás (azaz a CH elégetése az izmokban), hormonhelyzet (pl. pajzsmirigy-működés), idegesség, izgalom,az alvás jellemzői, álom-működés. Ezek, és még rengeteg egyéb tényező a belső tényezők. Ehhez kivülről még egy csomó minden járul pl időjárás, front, eső, légnyomás, szél, a szobád hőmérséklete, és a jó isten tudja, hogy mi minden. Szerintem ne mérd annyit a vércukrodat, mert egy mérési neurózis is lehetséges!! Hagyd a fenébe, egyszer egy héten mérd meg éhgyomorra reggel és slussz! Amit mértél, az teljesen természetes.Egyáltalán nem biztos, hogy muszáj Neked is cukorbetegnek lenned! Inkább legközelebb kérj a Kaudától egy terheléses cukor vizsgálatot, nézesd meg a koleszterin és főként a triglicerid szintedet, esetleg egy HbA1c-t (ez kb 3 havi cukoremésztést mutat). Ezek együtt többet fognak mondani a nagyon is labilis vércukor-mérésnél a vércukor mérés + - 2 és 3 egységgel hibahatáros (pl attól is függ, hogy a tesztcsik mennyire régi..) Csak sok, nagyszámú mérés mutat tendenciákat és nem többet!Sok üdv! nővéred
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 21
-
2008-11-15 #1
Gólya
- Regisztrált
- Nov 2008
- Üzenet
- 1
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Betegség vagy valami más?
Családomban több cukorbeteg van, így régóta veszélyeztetettnek számítok. Cukrot, kenyeret, szőlőcukrot tartalmaző gyümölcsöt nem eszem. Emellett rendszeresen mérem a vércukorszintemet.Általában reggel, a felkelés után kb. fél órával szoktam mérni, de néha más időpontban is. Megfigyeltem, hogy reggel mindig magasabb értéket mérek, mint máskor. (A legmagasabb mérték 7,8 volt, átlagosan 6,3-6,7 szokott lenni). Azt is megfigyeltem, hogy ha valami más bajom van (megfázás, fertőzés), akkor szintén felmegy a cukrom.
Ami viszont meglepett, és arra indított, hogy itt megkérdezzem, egy számomra furcsa mérési eredmény. Az utóbbi időben - nemcsak a cukor miatt - délután 4-5 órakor eszem utoljára. Este még beveszem az obligát gyógyszreeket (Alfetim Uno, Simvastatin és Omeprazol). Az egyik este ezt követően, 10 óra körül megmértem a cukromat, 5,3 volt. Ezután lefeküdtem aludni, másnap reggel szokás szerint reggeli előtt mértem: 6,6-ot. Teljesen biztos, hogy közben nem ettem semmit. Máskor is megismétlődött ez, ha nem is ilyen szélsőséges értékekkel. Vajon mi lehet az okat, és hogyan kell erre reagálni?
-
2008-12-04 #2
-
2009-02-11 #3
A véleményetekre lennék kíváncsi. Dani a nagyobbik fiam (15), aki nem cukorbeteg (és nem is lesz) a hétvége óta lázas beteg. Nem nagyon eszik inkább csak eszeget, egész nap fekszik. Tegnap ebéd közben rosszul érezte magát (olyan ájulás közeli érzés) Megmértük a cukrát és 2.6 volt (?) hypokezelés és rendbe jött. Estére meg jött az étvégy és benyomott egy kakaós csigát. 2 óra múlva 9.5 (?) volt a cukra.
Ma reggel pedig az éhomi 3.
Esetleg hallotatok már ilyet hogy a lázas betegség a normál tartományon kívülre dobja a cukrot?
Mrobi/Tim

n
HAKUNA MATATA
-
2009-02-11 #4
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
184 üzenetét köszönték meg
Robi, az én fiamnál régebben volt olyan, hogy nem tudott enni, szédelgett, émelygett. Én is megmértem a cukrát, és neki is 3 alatt volt.
Ezt megbeszéltem a z én diab dokimmal, és azt mondta, hogy semmi baj nincs, ez gyerekeknél, amikor fejlődnek, elő szokott fordulni. De az én fiam akkor gyerek volt, a tied pedig serdülő. Javaslom, hogy beszéld meg Patrik diab dokijával, hogy mi a véleménye. több méréssel ki tudod zárni a diab eshetőségét. Ha nem fordul elő többször, akkor kiválthatja a fejlődés, vagy akár lázas állapot is, főleg ha nem volt étvágy.
Azóta is volt, hogy nem volt étvágya Deninek, megmértem a cukrát, 3 körüli volt. A legmagasabb, amit nála mértem 7,9 volt.Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
Inzulin: Humalog
-
2009-02-11 #5
Fejlődő szervezetről jut eszembe, tavaly mentem egy sajtótájékoztatóra, épp a vércukormérés fontosságáról volt szó, egy szűrési kampány kapcsán. Mi, újságírók voltunk az első állomás, szépen megmérték mindenkinek a cukrát. Nekem délben 2,7 volt... kedvesen mosolygott a hölgy, majd szólt a büfé a szomszéd szobában... egyek ugyan már valamit
szóval azt gondolom akkor nálam a kajamentesség miatt volt. Egyébként mindig megmérik a rendezvényeken és leginkább 5 vagy 5,1 szokott lenni, így egyenlőre nem akasztják még a hóhért.
-
2009-02-11 #6
Köszönöm a válaszokat.
Egy kicsit utána néztem a neten, és azt találtam, hogy lázas állapot kiválthat átmeneti IR-t (inzulin rezisztenciát) Az eredeti cikk ha valakit érdekel:http://www.pcos.hu/pcos_belgyogy3.html
Nagyon remélem, hogy nálunk is csak erről van szó. Ha túl leszünk a betegségen, majd sűrűbben ellenőrzünk.Mrobi/Tim

n
HAKUNA MATATA
-
2009-02-11 #7
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
-
2009-02-11 #8
-
2009-02-11 #9
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
85 üzenetét köszönték meg
Pont ezt akartam írni... remek

Én azt tenném, hogy mérném kaják után egyszer-egyszer, főleg a nagyon cukros cuccok után 1 órával. Mert nem az alacsony volt itt az érdekes, hanem a 9 feletti érték! De szerintem is átmeneti, betegség miatti IR volt.
Zsu, kedves, olvasod te is a cikket?
Látod, az IR ilyen, hipó-magas...
-
2009-02-11 #10
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
Hasonló témák
-
Hétköznapi betegség a cukorbetegek életében
naty77 által, fórum: Általános kérdések, hozzászólásokVálasz: 51Utolsó üzenet: 2011-03-24, 12:44 -
[szexdoktor hír] HIV: az elbizakodottság rosszabb, mint a betegség maga
dr.info team által, fórum: Szexdoktor.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-12-01, 10:31 -
Aszexualitás: betegség vagy életmód?
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-11-30, 10:56 -
[szexdoktor hír] Aszexualitás: betegség vagy életmód?
dr.info team által, fórum: Szexdoktor.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-09-14, 08:20 -
[diabetes hír] Betegség-menedzsment: valóban hasznos?
dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-05-15, 11:00

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel