Hűha! Jó vacsorapartner lehet. Anorexiás étrend, g.lom friss diabos és fél a szénhidráttól. Vagy túlsúlyos?
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 222
Téma: Beszélgessünk, csak úgy
-
2006-09-14 #1
Beszélgessünk, csak úgy
Sziasztok!
Egy másik fórumon olvastam ezt és ott próbáljuk magyarázni az illetőnek, hogy nagyon rosszul csinálja. mi a véleményetek? :
Megvallom,nem számolom,mert kb tudom fejből mindennek a szénhidrát értékét,és azt is,hogy az általam fogyasztott ételek és azok mennyisége nem éri el az orvos által engedélyezett mértéket.
kaptam Diaprel Mr-t.Abból szedek be regeli közben 2 szemet és lehetőség szerint eszem minimális hust,mert nem esik jól,viszont sok salátát és gyümölcsből a leirt lehetőleg éretlent.Ezenkivül napi 1 szelet kenyeret sajttal pl.paradicsommyal,margarinnal-Savanyu káposztát legalább napi 3O dkg-ot.Este pedog tökmagot.És iszom minimum 2 liter vizet.
-
2006-09-14 #2
Gólya
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Komárom-Esztergom megye
- Üzenet
- 76
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
-
2006-09-14 #3
Gólya
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Üzenet
- 76
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Az imént megzavartak. Bevallom, a kezdet kezdetén nálam is volt hasonló agymenés: a kiegészítő étkezések CH-i rendben voltak, de a déli-esti főzeléknél (vagy más, idő után már saccra adható ételnél) csak-azért-is kevesebb lisztet használtam, biztosítva ezzel az alacsonyabb értéket. Ez max. 5-10g mínusz volt naponta, ha éppen olyan volt a menü. Alacsonyabb inzulinigényt nem értem el vele, hiszen a reggeli Mixtard minden étkezésre kihat. A hölgy talán hasnyálmirigyét kívánja kímélni, de ebbe az étrendbe gyorsan belebetegszik, az tuti (a tablettától egyébként uo. súlyosan behipózhat?)
-
2006-09-14 #4
kicsit durva az étrendje,de én már nem lepődök meg semmin...ha neki ez működik,akkor tudjátok mit?-csinálja!
bogácsa
-
2006-09-16 #5
Gólya
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Üzenet
- 76
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Nem pörög a fórum
Oszlassatok homályt: a pen mellé kapott sárga színű Novo Nordisk könyvecskében - miután ezerszer olvasgattam - felfedeztem, h. az élelmiszerek mellett percben feltüntetik a CH (vagyis a termékekét, hiszen a marhahúst is fesorolja 100 perc fölötti idővel) gyaloglási idejét.
Máshol aszongya, részesítsük előnyben a gyalogló cukrokat a futókkal szemben. Nagyon megörültem neki, majd nem találtam benne logikát. A legalacsonyabb GI-s paradicsom pl. 7 perc alatt fut be, a barna rizs 86 körül, míg a hántolt rizs 69, a barna kenyérnek magasabb, mint a fehérnek, stb.
Vagy a két dolog teljesen másra vonatkozik?
-
2006-09-16 #6
nekem ez logikus...a marhahúsban sznte nincs is CH,ezért lasan szívódik fel,vagy ahogy irtad gyalogol
Eredeti szerző mamago

ez teljesen összefügg a GI-vel ..az alacsony GI-sek lassan gyalogolnak,a magas GI-sek gyorsan!
világos?
vagy lehet h félreértettelek?
bogácsa
-
2006-09-16 #7
Gólya
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Üzenet
- 76
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Így lenne logikus. Azonban a GI-je miatt leginkább ajánlott zöldségek néhány perc alatt "begyalogolnak" - igaz, arról nincs szó, h. ezt követően mennyi ideig tart a teljes felszívódásuk - viszont fentiek és a barna termékek között vannak a fehérek. És egyáltalán, nem logikus az egész. Ha több időm lesz, leírom konkrétabban.
Nem akarok pánikot kelteni, de: hallottatok olyanról, hogy védőoltás szövődményeként kialakulhat cukorbetegség? A legutóbbi felülvizsgálaton épp egy magát ilyennek vélő(?) "csapat" jött össze, bár kiskorban mindig lehet egy-egy oltáshoz kötni, amilyen gyakran kapnak.
-
2006-09-27 #8
Gólya
- Regisztrált
- Sep 2006
- Üzenet
- 25
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Tegnap estefele lattam egy adast a Duna Tv-n vagy az Autonomia Tv-n , az igazsag az , hogy a musor cimet se tudom , de a lenyeg az , hogy Debrecenben nyulakon vegzett kiserletek eredmenyekent par ev mulva ( 5 ev ) gyogyithato lez a 2-es tipusu cukorbetegseg .
Latta meg valaki ? Ha igen , hogy ertelmezi ?
Tusor Ildi-nek meg a Cukorbeteg Eletnek is : lehet valami konkretabbat tudni a dologrol ?
-
2006-09-29 #9
Adminisztrátor
- Regisztrált
- May 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 79
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Sziasztok!
gy.zsolt: Sajnos nem láttam a műsort, de megpróbálom kideríteni, mi lehetett.
Már készül az új lap, jövő hét végén (remélem) olvasható lesz a neten.
Szép hétvégét kívánok mindenkinek!
Ildiko
-
2006-10-01 #10
Gólya
- Regisztrált
- Sep 2006
- Üzenet
- 25
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
koszonom
Hasonló témák
-
Csak az alvás zavara-e az alvászavar?
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-12-03, 03:21 -
[szexdoktor hír] Egyik nap dús haj, másnap már csak az emléke
dr.info team által, fórum: Szexdoktor.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-10-16, 12:00 -
[diabetes hír] Túra az egészségért - nem csak diabéteszeseknek
dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-09-04, 01:10 -
[tüdőbeteg hír] Csak illúzió a cigarettafogyasztás csökkenése
dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-06-16, 09:02

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel