Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

+ Válasz a Témára
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 10
    Zsu77 logója
    Zsu77 jelenleg nem elérhető Veterán
    Regisztrált
    Jul 2008
    Üzenet
    2,588
    Blog bejegyzés
    3
    Köszönet
    4
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Allergiás nátha

Szeretnék azügyben érdeklődni,hogy milyen allergia az,illetve tényleg allergia az,ami nekem most már pár éve minden augusztusban,de csakis augusztusban jelentkezik.Sem előtte,sem utána nem tart,néhány hét alatt vége is,viszont a következő problémákat okozza:szemviszketés->szemszárazság->szemfájás->fejfájás->koncentrálóképesség erős csökkenése,illetve:vízszerű orrcsorgás felváltva "igazi" náthával->köhögés->fulladás.Kb.ilyen intenzitású volt az első 2-3 alkalommal.Idén eddig még megúsztam szemviszketéssel,náthával,de előbbi már nagyon zavar.Mi segítene?És tényleg allergia-e ez?

pulmonológus jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Gödöllő
    Üzenet
    2
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Zsu77 Üzenet megjelenítése
    Szeretnék azügyben érdeklődni,hogy milyen allergia az,illetve tényleg allergia az,ami nekem most már pár éve minden augusztusban,de csakis augusztusban jelentkezik.Sem előtte,sem utána nem tart,néhány hét alatt vége is,viszont a következő problémákat okozza:szemviszketés->szemszárazság->szemfájás->fejfájás->koncentrálóképesség erős csökkenése,illetve:vízszerű orrcsorgás felváltva "igazi" náthával->köhögés->fulladás.Kb.ilyen intenzitású volt az első 2-3 alkalommal.Idén eddig még megúsztam szemviszketéssel,náthával,de előbbi már nagyon zavar.Mi segítene?És tényleg allergia-e ez?
    A tünetei gyomnövények (elsősorban parlagfű és feketeüröm) pollenjére kialakult allergiára utalnak.
    Ha tünetei enyhék, akkor ezt allergiavizsgálattal meg is tudjuk erősíteni, ha a tünetei nem enyhék, akkor először kezeljük, majd ha elmúlt a szezon, akkor gyógyszermentes időszakban elvégzett allergológiai vizsgálattal erősítjük meg a diagnózist.
    A panaszaival a területileg illetékes tüdőgondozóba kérjen beutalót, vagy keresse fel fül-orr-gégészeti szakrendelést (tudomásom szerint ez utóbbi beutaló nélkül is igénybe vehető), amely nyaktól felfelé ugyanolyan kedvezménnyel írhat gyógyszert, mint mi, tüdőgyógyászok.
    MJ

Zsu77 logója
    Regisztrált
    Jul 2008
    Üzenet
    2,588
    Blog bejegyzés
    3
    Köszönet
    4

Alapértelmezett

Köszönöm a hasznos tanácsot,mindenképpen megfogadom!

goyo logója
    goyo jelenleg nem elérhető Technikai támogatás
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    315
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    4
    24 alkalommal
    14 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Zsu77 Üzenet megjelenítése
    Nem vagy egyedul...nalam pontosan ugyanez a helyzet. Minden evben Augusztus 5-10.-e korul kezdodik es szeptember 5-10.-en er veget. Amig kanadaban eltem kimaradt (de legalabb volt helyette, az ott elviselhetetlenul paras augusztus). En ilyenkor napi ketto Claritine-t szedek (minden allergia problemamat orvosolja), vagy - ha tehetem - erre az idoszakra idozitek kulfoldi nyaralast (sajnos ez a ritkabb ).

Zsu77 logója
    Regisztrált
    Jul 2008
    Üzenet
    2,588
    Blog bejegyzés
    3
    Köszönet
    4

Alapértelmezett

Az utóbbi megoldás nagyon tetszik! De tényleg költséges. Hát,ez pech,eddig olyan boldog voltam,hogy én nem vagyok semmire sem allergiás.Egyébként,lehet idén megúszom egy kis calciummal,mert tegnap este ittam egy Béres pezsgőst,és ma már nem vakartam egésznap véresre a szemem,csak nagy ritkán... És:eltelt a mai nap Cataflam nélkül! Pedig már este van.Pedig már napi 3-nál tartottam,annyira sikerült szétnyúznom a szemeim.A visine enyhítette a gondot,de mást nem csinált.Szóval ez most enyhe allergia,vagy nem...ki tudja?De kénytelen vagyok szembenézni vele,felkötni a gatyamadzagot és még ezügyben is taposni az sztk folyosóit.Má uncsi,hogy mindig van valami...

kolomotyo jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    May 2009
    Üzenet
    10
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Valaki meg tudja mondani, hogy előfordulhat-e az, hogy egyik évről a másikra eltűnik az allergiám?
    4-5 évig szedtem nyaranta különféle gyógyszereket, mindig akkor kezdtem amikor az első tünetek jelentkeztek májusban, és tavaly, és idén sem volt semmi. Lehet hogy csak a lakóhelyem körül eltűntek azok a növények, vagy már nem is vagyok allergiás?

axbea jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Apr 2009
    Üzenet
    5
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szerintem inkább a növények tűntek el. A gyógyszerek inkább tüneti kezelésre jók, nem hinném, hogy 4-5 év után pikk-pakk meggyógyulnál.

mekcsi jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Apr 2009
    Üzenet
    10
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kolomotyo Üzenet megjelenítése
    Valaki meg tudja mondani, hogy előfordulhat-e az, hogy egyik évről a másikra eltűnik az allergiám?
    4-5 évig szedtem nyaranta különféle gyógyszereket, mindig akkor kezdtem amikor az első tünetek jelentkeztek májusban, és tavaly, és idén sem volt semmi. Lehet hogy csak a lakóhelyem körül eltűntek azok a növények, vagy már nem is vagyok allergiás?
    szia!

Szerintem igen, előfordulhat hogy annyira kicsi már a koncentrációja, hogy nem váltja ki az allergiás tüneteket.

morsemarci jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Apr 2009
    Üzenet
    8
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

nem akarlak elkeseríteni, de én szinte elképzelhetetlennek tartom, hogy megszűnjön az allergia magától.. maximum annyi történhetett, hogy amire allergiás vagy, az valamiért megritkult a környezetedben, ahogy azt mekcsi is írta, de ha olyan helyen leszel, ugyanúgy vissza fog jönni...

kolomotyo jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    May 2009
    Üzenet
    10
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Hát akkor így jártam, de végülis az a lényeg hogy érzem magam, és az biztos hogy jobban mint a korábbi években.

Hasonló témák

1. [tüdőbeteg hír] Egy molekula a kulcs az allergiás betegségekhez
    dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss hírei
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2008-09-02, 03:50
  2. [tüdőbeteg hír] Nyári tábor asztmás és allergiás gyermekeknek
    Utolsó üzenet: 2008-05-19, 05:04
  3. [tüdőbeteg hír] Ki is allergiás kire? Mi a macskákra vagy fordítva?
    Utolsó üzenet: 2008-05-04, 07:40
  4. [tüdőbeteg hír] Új stratégia az allergiás betegségek ellen
    Utolsó üzenet: 2008-03-03, 10:24

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!