Ja nekem annó azt mondta egy doki, hogy az alacsony vérnyomás még nem mentesít az agyvérzéstől.Olyan alacsony volt fiatal koromban, hogy az ágyból felkelés többször ájulással járt, ma meg vérnyomás csökkentőt szedek. Igaz eltelt 30 év azóta.
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 67
Téma: Alacsony vérnyomás
-
2008-08-23 #1
- Regisztrált
- Jul 2008
- Üzenet
- 2,588
- Blog bejegyzés
- 3
- Köszönet
- 4
- 1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
Alacsony vérnyomás
Nagyon szép lett a megújult dr.info.És annak is nagyon örülök,hogy találkozhattam ezzel a témával.Már megszoktam,hogy mindenhol,csak a hiper számít és minden hipodolognak nekem nagyon kellene örülnöm.Mégsem teszem,mert közérzeti gondjaimat nekem kell rendbetenni és ezügyben mindent megmozgatok,hiszen rendkívül energikus és lendületes voltam mindig,ezt vissza akarom szerezni.Mondják,hogy a hipotonia szerencse,ha nem okoz gondot.Nálam a velejáró összes kellemetlen tünetet magával hordja és az már csak hab a tortán,ha azt mondom,hogy ha lenézek a cipőmre és utána felemelem a fejem már az is szédítő élmény tud lenni olykor.Olvastam,hogy elvileg kétféle vérnyomásemelő létezik.Az egyik az ún. sympathomimeticumokat alkalmazza,a másik pedig a dihydroergotamint,illetve lehetséges a kettő kombinációja is.Hogy lehet az,hogy nálunk egyetlen egy ilyen szer létezik,a sympatomim cseppek (korábban pulsotyl)?Azt is olvastam,hogy 1 hétnél tovább nem érdemes alkalmazni.Akkor velem mi a helyzet?Mondjuk én amúgy sem vagyok a gyógyszeren élés híve,ezért a cseppeket kerülve inkább napi két fekete teával ügyeskedek.És ha azt mondom,hogy a nagymamám ilyen idős korában szintén hipotoniás volt,anyám is szintúgy,akkor azt mondhatjuk,hogy:"á,öröklött!"Igen,de a sor úgy folytatódik,hogy a nagymamám idős korára hipertóniás lett,és agyvérzésben meghalt,és anyám is már komoly gyógyszeres kezelés alatt áll hipertónia miatt.Rám is ez vár?Miért tud a szervezet csak végletekben gondolkodni,ha már valamiben nem a normális?Vagy nincs a kettő között összefüggés?
Utoljára Zsu77 módosította 2008-08-23, 10:10-kor Ok: elgépelés
-
2008-08-23 #2
Szolnok
------------------------------------------
Aegroto dum anima est, spes est
-
2008-08-23 #3
Szia Zsu!

Köszi az elismerést, Goyo is biztos örülni fog neki
Sokat dolgoztunk vele, és a hibákat is látjuk, csak reménykedünk, hogy nem veszitek észre, amíg gyorsan ki nem javítjuk...
Az alacsony vérnyomáshoz: Én évek óta úgy érzem (de nem tudom), hogy extrém alacsony lehet az enyém is. Naponta kb. 10 kávét iszom, mondjuk sok tejjel, de nem pörgök tőle soha, inkább az ízét szeretem, üresen képtelen vagyok meginni... A lényeg: két hete nem dohányzom (leszoktam?
) és a kávét is mintha elvágták volna... nem is hiányzik, reggel egy (vagy se) és délután egy... gondolom megszokásból. Szóval a vérnyomásom semmit nem változott, pedig ezek a dolgok egyik napról a másikra történtek. Ezeket a cseppeket, amit írtál, nem ismerem, jó lenne kicsit felpörögni, energikusabbnak lenni... nekem kávéval sem sikerül ügyeskednem.
-
2008-08-23 #4
- Regisztrált
- Nov 2007
- Hol
- Dorog
- Üzenet
- 1,097
- Blog bejegyzés
- 21
- Köszönet
- 6
- 57 alkalommal
25 üzenetét köszönték meg
Nofre kitartás dohányzás ügyben.Örülök hogy sikrült letenni.van egy gyógyszer aza neve hogy ha jó írom hogy:Chimpix(csimpix).A hatása nem olyan mint a tapaszoké hogy nikotint juttat a szervezetbe.Az orvos úgy magyarázta hogy udort kelt amikor rá akar gyújtani valaki mert a nikotin helyére kötődik.Állítólag sokan leszoktak vele.Meli
Nekem mindig alacsony a vérnyomásom de nekem ez a normális,már megszoktam hogy néha szédelgek de napi egy kávé belefér,tejjel.Meli
-
2008-08-23 #5
-
2008-08-23 #6
- Regisztrált
- Jul 2008
- Üzenet
- 2,588
- Blog bejegyzés
- 3
- Köszönet
- 4
-
2008-08-23 #7
- Regisztrált
- Jul 2008
- Üzenet
- 2,588
- Blog bejegyzés
- 3
- Köszönet
- 4
Hát,a kávé nekem sem vált be,mert csak jól megdolgoztatta a szívem és rövidesen álmosabb voltam,mint előtte.A fekete tea kíméletesebb nekem és hosszabban hat,de a napi kettő,de min.1 az nagyon kell,különben totál leállok.Egyébként gratulálok,hogy sikerült a dohányzást is és bizony a kávézást is letenni,mivel mondják a szakik,hogy az nem tartozik az egészséges dolgok közé,bár olvastam tanulmányt,ami valami miatt dícsérte,nem emlékszem mi volt az,de az tuti,hogy nem a vérnyomásra kifejtett hatás volt...
Egyébként nagyon csodálkozom,hogy cigaretta és sok kávé mellett nem lett hipertóniád,hiszen a cigi összehúzza az alsóvégtagi ereket,ha jól tudom,és te még erre raktál nagy adag vérnyomástuningot,hát tudod...Nagyon szerencsés vagy,hogy kibírtad!
-
2008-08-23 #8
-
2008-08-23 #9
- Regisztrált
- Jul 2008
- Üzenet
- 2,588
- Blog bejegyzés
- 3
- Köszönet
- 4
Hát,ezt annyira nem látom be,hogy miért kéne a kobakot falba verni.Olyan jó optimista mondandód első fele,szerintem maradjunk ennél.
Egyébként tényleg örülök,hogy a cigarettát sikerült letenned és egy kis visszaesés,nem is esett jól.A szokásokat talán sikerül racionalitással meggyőzni,hiszen ha újra és újra számbaveszed,nincs jó pont,amit a dohányzás számlájára lehetne írni.Büdös,káros(!),méregdrága.Mondják,hogy de a stressz!De mondcsak:kint csücsülve a teraszon,vagy a természet szépségeit csodálva milyen stressz ösztönzi az embereket,hogy még ott is,akkor is rágyújtsanak?Szerintem inkább a nikotin-függőség betöltése jelentkezik,mint stressz-oldás.Szóval ne hagyd magad legyőzni,kitartás,drukkolok neked!
-
2008-08-24 #10
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,780
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 198
- 274 alkalommal
183 üzenetét köszönték meg
A vérnyomásom nekem is mindig alacsony volt. Volt, hogy méréskor megkérdezte a doki, hogy nem szédülök-e, vagy nincs-e rosszullétem. Soha semmi bajom nem volt. Én is vödörszámra iszom a kávét, este, éjszaka ha nem tudok elaludni, akkor kávét iszom, az segít. Amikor én is leszoktam a cigiről (5x 6x, aztán vissza), akkor nekem is úgy tűnt el a kávé a napjaimból, mintha soha nem is ittam volna.
Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
Inzulin: Humalog
Hasonló témák
-
Magas vérnyomás
Zsu77 által, fórum: Magas vérnyomásVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-09-18, 08:14 -
[diabetes hír] Internettel a vérnyomás is jobban kontrollálható
dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-06-30, 11:42 -
[diabetes hír] Az 1-es típusú diabéteszben veszélyes a magas vérnyomás
dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-04-26, 02:53 -
[diabetes hír] A statinok segíthetnek a vérnyomás csökkentésében
dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-04-19, 01:30 -
[diabetes hír] A tejfogyasztás segíthet a vérnyomás rendezésében
dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-02-25, 02:43

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel
Szóval szívesen megúsznám!