Az üzenet egyedüli megjelenítése
  #7 (állandó link)  
Régebbi üzenet 2010-01-15
kmolli logója
kmolli kmolli jelenleg elérhető
Moderátor

Regisztráció dátuma: Aug 2006
Hol: Budapest
Üzenet: 1,426
Blog bejegyzés: 5
Alapértelmezett

Idézet:
Eredeti szerző umbra08 Üzenet megjelenítése
Kedves DG, vighkata, kmolli!
Nagyon köszönöm, hogy hárman is ilyen gyorsan válaszoltatok!!!
Kezdem az elején: Kisfiam 5,5 hónapos koráig kizárólag csak szopott, 6 hónapot betöltötte, amikor kiderült a cukorbetegség ténye. Sajnos ketoacidosis kómáma esett, 3 hétig voltunk kórházban, de hála a Bethesda intenzín osztályán dolgozó orvosoknak, nővéreknek, rendbe jöttünk. Ezután átkerültünk az I. sz. gyerekklinikára, ahonnan szintén csak pozitív tapasztalataim vannak. Hamarosan inzulinpumpát kaptunk, Humalog inzulint kap. Kisfiam jelenleg is szopik még, mellette próbálok hozzátáplálni, de elég bátortalanul, mivel nem tudom, hogy egyes ételekre hogyan fog reagálni, kísérletezni meg annyira nincs szívem, de muszáj lesz. Szopik, mellette kap bolti bébiételt (ami ellen voltam mindig, de most ez könnyíti az életünket), 1-2 gyümölcsöt, gabonapépet gyümölccsel. Szóval nem egy változatos étrend eddig még. Pár embertől azt a tanácsot kaptam, hogy ne hagyjam abba a szoptatást, de sajnos azzal az a baj, hogy mindig megdobja a cukrát. Már azon gondolkoztam, hogy áttérek tápszerre, az mégiscsak 3x annyi idő alatt szívódik fel a szervezetben, hátha könnyebb lenne. Hihetetlen, hogy más ember örülne, ha még 8,5 hónaposan szoptatni tudna, én meg itt vagyok ebben a nehéz helyzetben, hogy az anyatej jelen esetben nem a legjobb. Másik érdekesség, hogy mindenhol olvasni, hogy szoptassa az ember a gyermekét és akkor megelőzhető, kevésbé alakul ki a gyermeknél cukorbetegség. Na bumm!!! Ez az elmélet nálunk, az 5,5 hónaposan kizárólag szopós gyereknél megdőlt!!
Nagyon klassz, hogy rátok találtam ,ill. ti ránk. Próbáltam visszaolvasni a levelezéseteket, de sajna nincs rá időm, de azért próbálkozom.
Köszönöm a kedves szavakat, nagyon elkel az most nekünk.
Tímeácskával is mindenképp fel akarom venni a kapcsolatot, biztosan tud nekünk segíteni.
Kmolli! Nem tudnál esetleg azzal a szomszédoddal beszélni, akinél csecsemőkorban fedezték fel a betegséget és kinőtte 1 éves korára?? Annyira jó lenne, ha felkereshetném! Tudom, hogy ez csak egy ici-pici remény, de mint tudjuk "a remény hal meg utoljára". Ilyenről még nem is hallottam. Hihetelen. Olyan jó lenne velük beszélni!!
Még írok ma nektek!
Mindent előre köszönök!!!!
Üdv
Régi szomszédaink voltak, de most utánanézek a telefonszámának, mert megvan. Viszont megkérdeztem apukámat (ő ismerte őket jobban) és náluk úgy volt, hogy újszülöttként már azonnal a kórházban inzulint kapott és 6 hónapos volt, mire kinőtte - egy speciális anyagcserezavarral született, ez valami adaptációs probléma volt, tehát ha jól sejtem, nálatok nem ez áll fenn (az adaptációs zavarok azonnal születés után jönnek elő), de mindenképpen megírom neked priviben a számát, amint megtaláltuk.

Sajnos nem a ti esetetek az egyetlen, amikor nem az anyatej a legjobb. De, ha ez nyugtat, 8 hónaposan már az anyatejnek a pozitív hatása 2 dologban nyilvánul meg, az egyik az immunanyagok, a másik a cukotbetegség megelőzése. De mivel nálatok már sajnos ez értelmetlen, az immunanyagokkal kapcsolatban meg annyit tudok mondani, hogy 8 hósan már szinte semmit nem véd az anyatej. Persze, valamilyen minimálisan segít egy-egy betegség lekűzdésében vagy az ellenállásban, de tapasztalatból mondom, hogy 6 hós kor fölött már az a mennyiségű immunanyag, ami átjuk a babához, már nem számít. Ami nagyon számít az az első 6 hónap, nektek ez megvan, szuper! Én biztosan átállnék tápra, mert az valóban jóval lassabban szívódik fel, nemcsak cukor van benne, ha nem lassan felszívódó CH is. Nagyon sok allergiás csecsemőnek (meg refluxosnak) kell átállnia tápra, sokaknak még 6 hós koruk előtt is, szóval egyáltalán nem vagytok egyedül! Igazából mostmár nem az anyatej maga, ami annyira jó ilyenkor már, hanem a szoptatás, de attól nem lesz pszichopata senki, mert 8 hósan le kellett állnia a ciciről A legtöbb nőnek már nincs is teje ilyenkor. Azt is megteheted, hogy fejed a tejet és elviszed gyűjtőbe, így legalább segíthetsz olyan babákon, ahol anyukának nincs teje.
Mellesleg sok előnye van a tápnak is

Amit a Babázós topikban írtunk, az szerintem neked már nem számít (bocs, Kata ), mert ott a megelőzés trükkejiről hoztunk össze egy kisebb disszertációt De ott is írtuk többen is, hogy sajnos a szoptatás nem véd meg, mint ahogyan az a gyerek sem lesz mindig cukros, aki korán kapott tejterméket és nem szoptatták. Ti is azon csoportot gazdagítjátok, ahol a baba szoptatás ellenére is cukros lett, ebből is látszik, hogy mennyire fogalma sincs még mindig senkinek, hogy pontosan, mi is hozza ki a cukorbetegséget valakiben és másban miért nem...

És a pumpát hogy viseli? Nem akarja kihúzni folyton?
Válasz idézettel