Kedeves Grácia! Andikánál 2008.decemberében kezdődtek azok a tünetek amik arra utaltak,hogy lisztérzékeny,bár akkor még ezt nem is sejtettük.A doktórnénik is vírusfertőzésre gyanakodtak a sok hasfájás, haspuffadás és a rengeteg hányás miatt,majd azt mondták,hogy biztosan pszihés eredetű ez az étvágytalanság,elhúzott evészet és az étel kihányása,mivel januárban született meg a kistesója.Ezzel megváltozott a helyzete,meg még a szülés utáni kórházi tartózkodás miatti anyahiánnyal is összefüggésbe hozták.Már voltunk nevelési tanácsadóba is,de ott semmi különöset nem tapasztaltak.Persze Andika meg 1-2 hetes szünetekkel továbbra is pociját fájdította 4-5 napon keresztül szinte minden nap hányt 1-szer,2-szer,mire azt mondtam,ez így nem állapot,vizsgálják ki teljesen.Ekkor vért vettek,tőle 3-4 széktetmintát kellett vinnünk,Megcsinállták a H2 kilégzéses tesztet./Ami pozítiv lett/A gasztron ajánlották a lisztérzékenységi gyorstesztet.Ennek az eredménye is pozítiv lett és ezek után jött az endoszkópos vizsgálat és biopszia.Közben utánaolvastam a lisztérzékenység tüneteinek stb. és Andikánál is megfigyeltem,hogy nagy mennyiségű és zsírosan fénylő a széklete,többszőr van hasmenése és 2kg -ot fogyott is.Az endoszkópos vizsgálat óta tartjuk a gluténmentes diétát /5-6 hónapja /és azóta csak 1x hányt,csak néhányszór fájdítja a pociját és már 4 kg-ot hízott.Az étvágya is jobb lett és remélem ezek után megszünnek a pocifájások is,és minden rendbe lesz vele.
|