Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Eufrozina és Kende napja van. Holnap Jusztina napja lesz.
A+ A A-

A táplálkozás és a genetika találkozása

Bővebben...Milyen tulajdonságokat kaptunk a szüleinktől, felmenőinktől? Mit fogunk átadni utódainknak másod- és harmadiziglen? Ki miért marad egészséges? Öröklődhet a humor és a kreativitás? Alacsony szülőknek alacsony gyermekeik lesznek? Csak néhány molekula eltérésén múlik, hogy egyesek exhibicionisták, mások pedig visszahúzódóak? Képesek vagyunk arra, hogy öröklött adottságaink ellenére ne hízzunk el? Megannyi kérdés, melyek mindenkit érdekelnek és minden ember számára izgalmassá teszik a genetikát.

Utolsó frissítés: 2017. szeptember 04. hétfő, 16:18

Találatok: 69

Élelmiszercímke - iránytű az okos választáshoz

Bővebben...Az egészséges táplálkozás már jóval azelőtt elkezdődik, hogy leülnénk az asztalhoz és a szánkba vennénk az első falat ételt, az első korty italt. Jóval megelőzi a tervezett menü és a bevásárló lista összeállítása, illetve maga a bevásárlás. Az, hogy milyen termékek kerülnek a kosarunkba nagyban meghatározza étrendünk minőségét. Az élelmiszerek címkéin számos olyan értékes információt megtalálunk, amelyek segíthetnek az egészséges táplálkozás okos megvalósításában.

Utolsó frissítés: 2017. június 29. csütörtök, 14:50

Találatok: 215

Megváltozott a kenyerek összetétele péntektől

Bővebben...Péntektől megváltozott a kenyerek összetétele, a rozskenyérnek például minimum 60 százalék, míg a rozsos kenyérnek legalább 30 százalék rozslisztet kell tartalmaznia.

Utolsó frissítés: 2017. június 26. hétfő, 12:51

Találatok: 214

A fruktóz emésztési zavarról

Bővebben...A fruktózzal édesített és a koncentráltan fruktózt tartalmazó élelmiszerek egyoldalú fogyasztásával sokkal több fruktózt fogyasztunk, mint a friss zöldségekkel és gyümölcsökkel.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. június 06. kedd, 07:49

Találatok: 320

Dióhéjban: tej és tejtermékek

Bővebben...A legújabb magyar táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR® szerint naponta fél liter tejet vagy ennek megfelelő tejterméket javasolt fogyasztani. Ennek oka, hogy a tejben és tejtermékekben számos értékes tápanyag – fehérjék, zsírok, szénhidrátok, vitaminok és ásványi anyagok – található, melyekre a szervezetnek szüksége van, bizonyos összetevői (kalcium) pedig ebből az élelmiszercsoportból hasznosulnak a legjobban. A tej és tejtermékek minden korcsoport számára ajánlottak, különösen a növekedésben lévő gyerekeknek az erős, egészséges fogak és a megfelelő csonttömeg kialakulása érdekében - írja az MDOSZ Táplálkozási Akadémia aktuális hírlevele..

Utolsó frissítés: 2017. április 28. péntek, 11:29

Találatok: 435

TÉT Platform: szegényesek a táplálkozással kapcsolatos ismereteink

Bővebben...Hiányosak, szegényesek a táplálkozással kapcsolatos ismereteink annak ellenére, hogy a többség úgy véli, tájékozott ebben a kérdésben - derül ki a TÉT Platform Egyesület átfogó lakossági felmérésének eredményéből, amelyet szerdán ismertettek Budapesten.

Utolsó frissítés: 2017. április 23. vasárnap, 11:31

Találatok: 264

Kisiskolások állítottak rekordot egészséges szendvicskészítésben!

Bővebben...124 általános iskolás, egészséges alapanyagokból 5 perc alatt összesen 860 db szendvicset készített a Lidl Magyarország iskolai egészségkampányának keretében. A cél, hogy felhívják a szülők figyelmét a gyermekek egészséges táplálkozásának fontosságára. A Magyar Rekord Egyesület közreműködésével zajló rekordállítással maguk a diákok mutatták meg, hogy gyorsan és egyszerűen is lehet egészséges, mégis finom reggelit készíteni.

Utolsó frissítés: 2017. január 05. csütörtök, 19:06

Találatok: 433

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!