Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Emil és Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
A+ A A-

Dióhéjban: tej és tejtermékek

Bővebben...A legújabb magyar táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR® szerint naponta fél liter tejet vagy ennek megfelelő tejterméket javasolt fogyasztani. Ennek oka, hogy a tejben és tejtermékekben számos értékes tápanyag – fehérjék, zsírok, szénhidrátok, vitaminok és ásványi anyagok – található, melyekre a szervezetnek szüksége van, bizonyos összetevői (kalcium) pedig ebből az élelmiszercsoportból hasznosulnak a legjobban. A tej és tejtermékek minden korcsoport számára ajánlottak, különösen a növekedésben lévő gyerekeknek az erős, egészséges fogak és a megfelelő csonttömeg kialakulása érdekében - írja az MDOSZ Táplálkozási Akadémia aktuális hírlevele..

Utolsó frissítés: 2017. április 28. péntek, 11:29

Találatok: 129

TÉT Platform: szegényesek a táplálkozással kapcsolatos ismereteink

Bővebben...Hiányosak, szegényesek a táplálkozással kapcsolatos ismereteink annak ellenére, hogy a többség úgy véli, tájékozott ebben a kérdésben - derül ki a TÉT Platform Egyesület átfogó lakossági felmérésének eredményéből, amelyet szerdán ismertettek Budapesten.

Utolsó frissítés: 2017. április 23. vasárnap, 11:31

Találatok: 116

Kisiskolások állítottak rekordot egészséges szendvicskészítésben!

Bővebben...124 általános iskolás, egészséges alapanyagokból 5 perc alatt összesen 860 db szendvicset készített a Lidl Magyarország iskolai egészségkampányának keretében. A cél, hogy felhívják a szülők figyelmét a gyermekek egészséges táplálkozásának fontosságára. A Magyar Rekord Egyesület közreműködésével zajló rekordállítással maguk a diákok mutatták meg, hogy gyorsan és egyszerűen is lehet egészséges, mégis finom reggelit készíteni.

Utolsó frissítés: 2017. január 05. csütörtök, 19:06

Találatok: 307

Uniós határérték bevezetését sürgetik az ipari transzzsírsavakra

Bővebben...Az Európai Uniónak (EU) kötelező határértéket kell felállítania az egészségre potenciálisan veszélyes, iparilag előállított úgynevezett transzzsírokra - írták az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén résztvevő képviselők szerdán elfogadott állásfoglalásukban.

Utolsó frissítés: 2017. január 05. csütörtök, 17:55

Találatok: 348

Dióhéjban a telített és a telítetlen zsírsavakról

Bővebben...A zsiradékok egy háromágú villához hasonlóan elágazó glicerinből és a hozzá kapcsolódó zsírsavakból épülnek fel. Maguknak a zsírsavaknak az alapját pedig egy zsírsavanként eltérő hosszúságú szénlánc adja, amihez hidrogén és oxigén atomok kapcsolódnak. A zsírsavakat három fő csoportra tudjuk osztani, annak alapján, hogy tartalmaznak-e kettős kötéseket. Ennek értelmében telített, egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakról beszélhetünk.

Utolsó frissítés: 2016. október 24. hétfő, 12:52

Találatok: 646

December közepétől kötelező a tápértékjelölés az élelmiszereken

Bővebben...Kötelező lesz a tápértékadatok feltüntetése az előrecsomagolt élelmiszereken december 13-tól - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel.

Utolsó frissítés: 2016. augusztus 16. kedd, 17:47

Találatok: 264

Nyári folyadékpótlás - kerüljük el a veszélyes kiszáradást!

Bővebben...Rengeteg tévhit kering arról, hogy mennyi folyadékot kellene naponta elfogyasztani, különösen egy forró nyári napon, amikor még jobban oda kell figyelnünk az ivásra. Mit és mennyit igyunk általában, illetve kánikula esetén? – erről kérdeztük dr. Gajdács Ágnes belgyógyász, obezitológus (testsúlygyógyász) szakorvost.

Utolsó frissítés: 2016. július 23. szombat, 16:01

Találatok: 323

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!