Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Eufrozina és Kende napja van. Holnap Jusztina napja lesz.
A+ A A-

Receptek a következő kezdettel S

Sajtos karfiol
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Sajtos karfiol

A jól megmosott kelvirágot rózsáira szedjük, és gyengén sós, forró vízben majdnem puhára főzzük. Leszűrve jól lecsepegtetjük, és margarinnal kikent tűzálló tálra téve megszórjuk reszelt szerecsendióval.

Sajtos nyári saláta
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Sajtos nyári saláta

A főtt zellergumót, az étkezési paprikát, a paradicsomot, a kovászos uborkát, a vöröshagymát, a sajtokat kockákra, a fejes salátát pedig – pár levelet félre téve – metéltre vágjuk. Egy megfelelő nagyságú edényben az egészet összekeverjük.

Sertésszelet Óvári módon
  • Elkészítési idő: 2 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Sertésszelet Óvári módon

A felszeletelt, kivert hús széleit bevagdossuk, sózzuk, rozmaringgal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd kevés zsiradékban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Sóskaleves
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Sóskaleves

A karikákra vágott, étolajon megfonnyasztott hagymához hozzáadjuk a megtisztított, jól megmosott sóskát. Saját levében puhára párolva szitán áttörjük, vagy turmixgéppel pépesítjük.

Sertéssült  Duna módon
  • Elkészítési idő: 2 óra
  • Származás: Magyar

Sertéssült Duna módon

A sertésszeletet kiverjük, széleit bevagdossuk, és lisztbe forgatva, felmelegített olajon mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd egy nagyobb teflonbevonatú lábasban vagy AMC edényben lerakjuk.

Spárga csőben sütve
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Spárga csőben sütve

A megtisztított spárgát enyhén sós, forró vízben puhára főzzük. Leszűrve jól leszárítjuk, és kivajazott tűzálló edénybe rakjuk. Vajból, lisztből világos rántást készítünk.

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!