Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.
A+ A A-

Receptek a következő kezdettel H

Húsgombóc
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Húsgombóc

A lezsírozott, finomra darált sertéshúst a felütött egész tojással és az áztatott, kinyomkodott zsemlével, a fűszerekkel, a finomra vágott petrezselyemzölddel összedolgozzuk. 15-20 percig pihentetjük, majd apró gombócokat formálunk belőle, amiket külön, a levesben vagy sós vízben megfőzünk. Erő-, hús- és csontlevesben adjuk.

Heringsaláta
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Elkészítés nehézsége:

Heringsaláta

A pácolt heringet leszűrjük, a hagymát és a páclevet külön tesszük. A heringeket keresztben felszeleteljük. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, kihűtve, vékony karikákra vágjuk. A keményre főzött tojásokat tojásvágóval felkarikázzuk.

Halászlé pontyból
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Halászlé pontyból

A megtisztított, filézett halat felszeleteljük, és besózva állni hagyjuk. A halcsontot és a fejeket a félfőre vágott vöröshagymával és a cseresznyepaprikával öt liter hideg vízben feltesszük főni, s megsózva legalább másfél, két órán keresztül lassan, egyenletesen forraljuk, majd leszűrjük.

Hideg meggyleves
  • Elkészítési idő: 3/4 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Hideg meggyleves

A kimagozott meggyet saját levével, cukorral és fûszerzacskóba helyezett fahéjjal, szegfûszeggel, citromhéjjal ízesített 2,5 liter hideg vízben feltesszük fõni.

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!