Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Eufrozina és Kende napja van. Holnap Jusztina napja lesz.
A+ A A-

Receptek a következő kezdettel F

Frankfurti saláta
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Elkészítés nehézsége:

Frankfurti saláta

A virslit megfőzzük, bőrét – fajtájától függően főzés előtt vagy után lehúzzuk, és vékony karikákra vágjuk. A héjában megfőzött apró, lehetőleg kifliburgonyát meghámozva, a virslivel azonos vastagságúra karikázzuk.

Fűszeres pirított csirke
  • Elkészítési idő: 1,5 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Fűszeres pirított csirke

A finomra vágott vöröshagymát a felmelegített margarinban átfuttatjuk, s hozzátéve az ízekre szedett csirkét, együtt pirítjuk. Fűszerezzük kakukkfűvel, néhány szem borókabogyóval, kevés édes curryporral, zúzott fokhagymával, reszelt citromhéjjal és sóval.

Fogas bakonyi módon
  • Elkészítési idő: 1,5 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Fogas bakonyi módon

A megtisztított, felszeletelt halat legalább egy órán át besózva állni hagyjuk, majd felmelegített olajban a halszeletek mindkét oldalát átsütjük, és egy nagyobb lábosban félretesszük.

Finom vegyesköret
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Finom vegyesköret

A megtisztított, megmosott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és karalábét apró kockákra vágjuk, majd a felmelegített margarinon átfuttatjuk.

Franciasaláta
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Francia

Franciasaláta

A megtisztított, megmosott sárgarépát és petrezselyemgyökeret enyhén sós, meleg vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, saját levében hagyjuk kihűlni.

Francia sertésborda

Francia sertésborda

A sertésbordát kiverjük, széleit bevagdossuk, sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük, és mindkét oldalát lisztbe mártva, teflonserpenyőben felmelegített olajban hirtelen átsütjük, majd egy edényben félretesszük.

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!