Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.
A+ A A-

Receptek a következő kezdettel B

Burgonya csőben sütve
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Burgonya csőben sütve

A héjában megfőzött, meghámozott burgonyát vékony karikákra vagy apró kockákra vágjuk, margarinnal kikent, lapos tűzálló edénybe tesszük, egyenletesen elrendezzük, és a tetejére tojáshabbal lazított gratin-mártást öntünk.

Burgonyagombóc spenóttal
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Burgonyagombóc spenóttal

Készítése megegyezik a burgonyagombócéval, de összeállításakor a burgonyához jól lecsurgatott spenótpürét is adhatunk. Csont vagy húsleveshez javasoljuk.

Burgonyaleves
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Burgonyaleves

A megmosott és kisebb kockákra vágott burgonyát hideg vízben vagy natúr csontléten feltesszük főni. Megsózzuk, hozzáadjuk az étkezési paprikát és a paradicsomot.

Burgonyakrémleves
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Burgonyakrémleves

A megtisztított burgonyát és a zellert felszeleteljük, majd natúr csontléten, sóval feltesszük főni. Vajas, világos rántást készítünk, és – ha a burgonya megfőtt – berántjuk.

Borscs
  • Elkészítési idő: 2 óra
  • Elkészítés nehézsége:

Borscs

A megmosott marhahúst és csontot 2,5 liter hideg vízben feltesszük főni. Megsózzuk, fűszerzacskóban babérlevelet, fokhagymát, vöröshagymát és szemes borsot főzünk bele.

Borjúbecsinált leves
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Borjúbecsinált leves

A borjúcombot vagy - lapockát kockákra vágjuk, a felmelegített olajon átfuttatva, enyhén megsózva, fedő alatt pároljuk.

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!