Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.
A+ A A-

Az első tüdőtranszplantáció Magyarországon

Bővebben...Először hajtottak végre tüdőtranszplantációt Magyarországon, a műtét sikeres volt - jelentették be az operációt végző szakemberek és az Országos Onkológiai Intézet vezetője szombaton Budapesten. A sajtótájékoztatón Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter azt mondta: a kormány 900 millió forinttal támogatta az operációhoz szükséges infrastruktúra kiépítését.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 670

Harc a tüdőgyulladás ellen

Bővebben...A tüdőgyulladás egy nehezen kezelhető, súlyos, életveszélyes betegség, amely világszerte a legtöbb halálesetet okozza a gyermekek körében, de az idősebb korosztály is fokozott fertőzésveszélynek van kitéve. A fertőzések megelőzésével azonban akár egy kisváros teljes lakosságát is megmenthetjük évente Magyarországon.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 987

Egyesek ezért dohányozhatnak „büntetlenül”

Bővebben...A DNS kedvező mutációinak köszönhető, hogy a dohányosok egy részének tüdeje egészséges marad az akár egész életen át tartó káros szenvedély ellenére - állapították meg a brit kutatók, akik szerint eredményeik segíthetnek a tüdőbetegségek kezelését célzó új gyógyszerek kifejlesztésében.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 985

„Az allergiás asztma csapdájában”

Bővebben...Az Európai Allergológiai és Klinikai Immunológiai Akadémia (EAACI) idén nyáron kezdődött kampánya következő állomásához érkezett: a felhívás középpontjában ezúttal az asztma áll.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 2314

„Figyelj a tüdődre!” - ha dohányzol, most tedd le!

Bővebben...Megszívlelendő mottó a Kor Kontroll Társaság és az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet nyílt napjához, melynek fő témája az a furcsa nevű betegség volt, amiről keveset hallottunk, s amit inkább áruházláncnak vélnek az emberek, mint betegségnek. Bár jelenleg a 4. helyen áll a WHO halálozási listáján, Magyarországon, kevéssé ismerjük a COPD-t. Az egészségnap folyamán többször is elhangzott, hogy egy pályázatot kellene kiírni, a betegség fogalmának pontos leírására, illetve nevének magyarosítására.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 3465

Figyelj a tüdődre! - Nyílt nap a Korányiban

Bővebben...Tudod, hogy mi az a COPD? Lehet, hogy most nemmel válaszolsz, de a nyílt nap végére egészen biztosan tudni fogod. Ha pedig dohányzol, feltétlenül gyere el a Kor Kontroll Társaság és az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet nyílt napjára!

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 2912

Napi egyszeri fenntartó inhalációs kezelés COPD-s betegeknek

Bővebben...A COPD egy olyan krónikus betegség, amelyet leginkább a légutakat beszűkítő visszafordíthatatlan gyulladás jellemez. A betegség az esetek túlnyomó többségében dohányosok körében alakul ki, és rendkívül alattomosan, akár évtizedekig tartó tüdőkárosítás, légzésfunkció-vesztés után okoz annyi panaszt, hogy azzal a beteg orvoshoz fordul. Ilyenkor gyakran a légzésfunkció több mint fele visszafordíthatatlanul odaveszett. Magyarországon a becslések szerint több mint 500.000 COPD-s él, közülük majdnem 200 ezren rendszeresen felkeresik a tüdőgyógyász orvosokat, hogy segítsenek rajtuk.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 3157

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!