Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Eufrozina és Kende napja van. Holnap Jusztina napja lesz.
A+ A A-

Egyre gyakoribb az ismeretlen eredetű tüdőfibrózis

Bővebben...Kezelés nélkül végzetes kimenetelű lehet, de korai diagnózissal és gyógyszeres kezeléssel lényegesen javíthatók a kilátások.

Utolsó frissítés: 2017. szeptember 19. kedd, 15:09

Találatok: 76

Tartós orrdugulás, amikor az orrcsepp sem segít

Bővebben...A nátha, az allergia és az arcüreggyulladás gyakori tünete az orrdugulás. Ilyen esetekben sokat segít a kezelőorvos által jól megválasztott orrcsepp, mely akár hosszú távon is biztonsággal alkalmazható. Vannak azonban olyan esetek, amikor az orrdugulás tartósan fennáll és gyógyszerek, orrspray-k segítségével sem mulasztható el. Ha ilyen panaszunk jelentkezik, mindenképp forduljunk fül-orr-gégészhez, aki alapos kivizsgálás során tudja feltárni a kellemetlen tünet kiváltó okát. Ne várja meg amíg függővé válik az orrcseppektől.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. április 30. vasárnap, 03:59

Találatok: 485

Az első tüdőtranszplantáció Magyarországon

Bővebben...Először hajtottak végre tüdőtranszplantációt Magyarországon, a műtét sikeres volt - jelentették be az operációt végző szakemberek és az Országos Onkológiai Intézet vezetője szombaton Budapesten. A sajtótájékoztatón Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter azt mondta: a kormány 900 millió forinttal támogatta az operációhoz szükséges infrastruktúra kiépítését.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 848

Harc a tüdőgyulladás ellen

Bővebben...A tüdőgyulladás egy nehezen kezelhető, súlyos, életveszélyes betegség, amely világszerte a legtöbb halálesetet okozza a gyermekek körében, de az idősebb korosztály is fokozott fertőzésveszélynek van kitéve. A fertőzések megelőzésével azonban akár egy kisváros teljes lakosságát is megmenthetjük évente Magyarországon.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 1224

Egyesek ezért dohányozhatnak „büntetlenül”

Bővebben...A DNS kedvező mutációinak köszönhető, hogy a dohányosok egy részének tüdeje egészséges marad az akár egész életen át tartó káros szenvedély ellenére - állapították meg a brit kutatók, akik szerint eredményeik segíthetnek a tüdőbetegségek kezelését célzó új gyógyszerek kifejlesztésében.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 1277

„Az allergiás asztma csapdájában”

Bővebben...Az Európai Allergológiai és Klinikai Immunológiai Akadémia (EAACI) idén nyáron kezdődött kampánya következő állomásához érkezett: a felhívás középpontjában ezúttal az asztma áll.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 2537

„Figyelj a tüdődre!” - ha dohányzol, most tedd le!

Bővebben...Megszívlelendő mottó a Kor Kontroll Társaság és az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet nyílt napjához, melynek fő témája az a furcsa nevű betegség volt, amiről keveset hallottunk, s amit inkább áruházláncnak vélnek az emberek, mint betegségnek. Bár jelenleg a 4. helyen áll a WHO halálozási listáján, Magyarországon, kevéssé ismerjük a COPD-t. Az egészségnap folyamán többször is elhangzott, hogy egy pályázatot kellene kiírni, a betegség fogalmának pontos leírására, illetve nevének magyarosítására.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 3775

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!