Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Jácint napja van. Holnap Ilona napja lesz.
A+ A A-

Veleszületett szívproblémákra figyelmeztet a serdülőkori ájulás

Bővebben...Kánikulában a gyerekek körében is megszaporodnak az ájulásos esetek, főként a serdülők között, akiknél a hirtelen növekedés is a kiváltó okok között szerepel – mondja Dr. Krivácsy Péter. A Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának osztályvezető főorvosa szerint megijedni ugyan nem kell, de fontos feltárni a rosszullét hátterét, mert akár veleszületett szívproblémák előjele is lehet az ájuláshoz hasonló szívritmus- vagy keringészavar. Hozzáteszi, minden negyedik hirtelen szívhalált elszenvedett fiatalról derül ki utólag, hogy a kórelőzmények között volt ájuláshoz hasonló rosszullét.

Utolsó frissítés: 2017. augusztus 10. csütörtök, 05:25

Találatok: 144

Az amerikai kontinens megszabadult a kanyarótól

Bővebben...Az amerikai kontinenst a világon elsőként nyilvánította kanyarómentesnek az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO).

Utolsó frissítés: 2016. szeptember 28. szerda, 15:24

Találatok: 607

Rekordokat dönt a bárányhimlős megbetegedések száma

Bővebben...Rekordokat dönt idén a bárányhimlős megbetegedések száma Magyarországon, az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb adatai szerint október közepéig mintegy 34,5 ezer fertőzést regisztráltak, csaknem tízezerrel többet, mint a múlt év hasonló időszakában - közölték szakemberek a Házi Gyermekorvosok Egyesületének szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva: kulcsfontosságú a védőoltás.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 960

Kampány indult a bárányhimlő megelőzéséért

Bővebben...A bárányhimlő súlyos következményeinek megelőzésére hívja fel a figyelmet a március elején elindított "Védőoltással a bárányhimlő ellen" program. A Házi Gyermekorvosok Egyesülete (HGYE) által támogatott információs kampányban óvodapedagógusok és szülők kapnak részletes tájékoztatást a még ma is gyakran ártalmatlannak tartott betegségről.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 1946

Hogyan terjed a szamárköhögés?

Bővebben...A szamárköhögés többnyire gyermekközösségekben terjed, így a tinédzserek és a felnőttek oltása teljesen felesleges lehet - állítják amerikai kutatók, akik a betegség terjedésének társadalmi 'mintázatát' vizsgálták, s eredményeiket a Science-ben közölték.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 2380

Még mindig túl sok a kanyaró miatti gyermekhalál

Bővebben...WHO: a kanyaró okozta halálozás 78 százalékkal csökkent egy évtized alatt. Világszerte 78 százalékkal esett vissza a kanyaró okozta halálesetek száma 2000 és 2012 között az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint. A friss adatok alapján a szervezet úgy véli, hogy ezen időszak alatt 13,8 millió halálesetet sikerült megelőzni. A WHO szerint az immunizáció jó szintjének és a gyermekeket célzó védőoltás-kampányoknak köszönhető az eredmény - ismertette pénteken a BBC News.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 4195

Biológiai terápia - Sikeres start a gyermekklinikán

Bővebben...Biológiai terápia - ez az az újdonság, amelyet mostanában kezdtek el alkalmazni a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika gyermekreumatológiai osztályán. Constantin Tamás osztályvezető főorvos közlése szerint itthon elsőként vezették be a külföldön már ismert és eredményes terápiát a szisztémás krónikus, gyermekkori ízületi betegség kezelésére.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 4222

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!