Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Emánuel napja van. Holnap Hajnalka napja lesz.
A+ A A-

A szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Rákellenes Liga

Bővebben...A szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Rákellenes Liga az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében, kiemelt hangsúlyt helyezve a prosztatarákra.

Utolsó frissítés: 2017. január 05. csütörtök, 18:53

Találatok: 414

Mit okozhat a cigi és az alkohol? - nyílt nap az OOI-ban

Bővebben...Zsúfolásig megtelt a Kék Golyó utcai intézet 3. épületének aulája, számos érdeklődő, szakmabeli, egyetemista és középiskolás volt kíváncsi az előadókra az Országos Onkológiai Intézet és a Kor Kontroll Társaság októberi nyílt napján. A rendezvénnyel a szervezők fel kívánták hívni a figyelmet, arra, hogy a kulcscsont és a fejtető között keletkező daganatok száma a világon talán Magyarországon a legnagyobb, s – ez volt a szimpózium másik kapcsolódó témája –, a szájüregi és gégedaganatok fő okozója a dohányzás, illetve a ráépülő alkoholizmus.

Utolsó frissítés: 2017. január 05. csütörtök, 17:20

Találatok: 465

Limfóma világnap: egyre nagyobb szerepet kap az immunterápia a gyógyításban

Bővebben...A kemoterápiát kiegészítő célzott immunterápia legalább harmadával képes megnövelni a gyógyultak arányát a limfóma agresszívebb típusaiban szenvedő betegeknél. Emellett a korszerű patológiai és képalkotó diagnosztika, a PET-CT alkalmazása is hozzájárul ahhoz, hogy ezen betegcsoport kezelése egyre eredményesebb. A nyirokrendszer daganatos megbetegedéseinek másik csoportjában, a mérsékelten agresszív, úgynevezett indolens limfómákban a kemoterápia mellőzhetővé válhat az immunterápia és az új gyógyszerek alkalmazása révén – mondja Dr. Demeter Judit, az I. Sz. Belgyógyászati Klinika hematológus professzora a Limfóma Világnap alkalmából. Hozzáteszi: évente több ezer esetben diagnosztizálnak limfómát Magyarországon; sokarcú betegségről van szó, csaknem hatvan alfaja ismert.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2016. szeptember 12. hétfő, 11:11

Találatok: 456

A melanoma rövid idő alatt az egész szervezetben áttéteket képezhet

Bővebben...A bőrrák legagresszívebb formája, a melanoma rövid idő alatt az egész szervezetben áttéteket képezhet - közölte Balatoni Tímea onkológus és bőrgyógyász az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2016. augusztus 25. csütörtök, 06:26

Találatok: 505

Online lehet rendelni HPV-szűrőcsomagot

Bővebben...A méhnyakrák kockázatát növelő humán papillomavírus (HPV) szűréséhez szükséges mintavételi eszközöket tartalmazó csomag online megrendelhető, a szűrés eredményét laboratóriumi vizsgálat állapítja meg - számolt be Benczik Márta laboratóriumvezető szombaton az M1 aktuális csatornán.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2016. július 02. szombat, 15:45

Találatok: 427

„(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen”

Bővebben...Idén a Nemzetközi Rákellenes Unió (UICC) ajánlása alapján a címben szereplő szlogent választotta a Magyar Rákellenes Liga jelmondatául a február 4-i Rákellenes Világnapra. Az ebből az alkalomból szervezett esemény egyik fő mondanivalója a megelőzés jelentősége mellett az volt, hogy legyen mindenki számára elérhető az innovatív és minőségi onkológiai ellátás, melynek köszönhetően soha nem látott túlélési eredmények érhetők már el egyes ráktípusok kezelésében.

Utolsó frissítés: 2016. február 04. csütörtök, 05:12

Találatok: 566

Továbbra is minden 4. ember rákban hal meg az EU-ban

Bővebben...Az összes halálozás 26 százalékának rákos megbetegedés volt az oka 2013-ban az Európai Unióban, közel 1,3 millió ember halt meg rákban ebben az évben - derül ki az unió statisztikai hivatalának (Eurostat) legfrisssebb adataiból.

Utolsó frissítés: 2016. február 04. csütörtök, 05:12

Találatok: 562

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!