Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Vendel és Irén napja van. Holnap Orsolya napja lesz.
A+ A A-

SE: jelentősen nőtt a melanómások száma az elmúlt évtizedben

Bővebben...Ugrásszerűen nőtt a bőr daganatos elváltozásainak gyakorisága az elmúlt egy évtizedben, ezen belül a legsúlyosabb ráktípus, a melanóma előfordulása emelkedett a legnagyobb mértékben, csaknem másfélszeresére - olvasható a Semmelweis Egyetem (SE) MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. június 16. péntek, 16:20

Találatok: 379

Tüdőrák - Magyarország európai aranyérmes

Bővebben...Az Európai Unió (EU) tagországai közül Magyarországon volt a legmagasabb, 27 százalékos a tüdőrák okozta halálesetek aránya a daganatos betegségekkel összefüggő összes elhalálozásban 2014-ben - közölte kedden az Eurostat.

Utolsó frissítés: 2017. június 03. szombat, 05:21

Találatok: 400

Az alkoholfogyasztás növeli a mellrák kockázatát

Bővebben...További bizonyítékot találtak arra, hogy az alkoholfogyasztás, akár napi fél pohár bor is növeli a mellrák kialakulásának kockázatát - írja a BBC.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. máj. 24. szerda, 07:49

Találatok: 582

Golflabda-kampány a lágyrész daganatok korai felismeréséért

Bővebben...Figyelemfelkeltő, edukációs kampány indult a háziorvosok felé fordulva a lágyrész szarkómák korai felismerése érdekében. Ortopéd szakorvosok szerint ugyanis a betegek többsége csak akkor kerül szakorvoshoz, amikor már a megfelelő, kombinált onkológiai és sebészi ellátás után sem gyógyítható hatékonyan a daganat. Két hazai intézmény összefogásával indult el a „golflabda-kampány”: egy golflabda segítségével szeretnék a szervezők érzékeltetni, mekkora tumorméret az, amely felett már nagy valószínűséggel rosszindulatú elváltozásról van szó.

Utolsó frissítés: 2017. április 27. csütörtök, 03:39

Találatok: 360

Tüdőrák - új szájon át szedhető terápiákat fogadott be az OEP

Bővebben...Az eddig kizárólag egyedi méltányossági kérelemmel alkalmazható készítmények társadalombiztosítási támogatással 2017. április 1-től érhetők el.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. április 24. hétfő, 05:37

Találatok: 452

Nem mellékes mellünk egészsége - Önvizsgálat, magadért!

Bővebben...Mi a közös Christina Applegateben, Kylie Minogueban, Anastaciaban és Tallós Ritában? Az, hogy mindegyikük leküzdötte a mellrákot, amely a WHO felmérése szerint évente több mint 500.000 nő életét oltja ki. Pedig, ha idejében diagnosztizálják a mellben a rosszindulatú daganatot, akkor a betegeknek 75% esélyük van arra, hogy akár 15 év múlva is egészségesen élhessenek. A mellrák már a fiatalabb korosztályt is egyre inkább érinti, ezért is fontos, hogy minél előbb kialakuljon az egészségtudatos szemléletmód.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. április 03. hétfő, 04:05

Találatok: 295

A szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Rákellenes Liga

Bővebben...A szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Rákellenes Liga az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében, kiemelt hangsúlyt helyezve a prosztatarákra.

Utolsó frissítés: 2017. január 05. csütörtök, 18:53

Találatok: 722

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!