Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Vendel és Irén napja van. Holnap Orsolya napja lesz.
A+ A A-

Egyre gyakoribb a hámsejtekből kiinduló bőrrák

Bővebben...Nemcsak pigmentfoltok vagy megváltozott anyajegyek esetén kell bőrrákra gyanakodni, vannak ugyanis bőrszínű kinövések formájában jelentkező, hámsejtekből kiinduló daganatok is, ráadásul egyre gyakoribb az előfordulásuk – hívta fel a figyelmet Dr. Wikonkál Norbert.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. október 18. szerda, 15:03

Találatok: 46

Sokat fejlődött a pikkelysömör gyógyítása

Bővebben...Sokat fejlődött a pikkelysömör (psoriasis) gyógyítása - közölte a Semmelweis Egyetem psoriasis centrumának vezetője az M1 aktuális csatorna keddi műsorában a pikkelysömör közelgő, október 29-ei világnapja alkalmából.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2016. október 25. kedd, 13:22

Találatok: 1567

Nem minden bőrkiütés ekcéma

Bővebben...Különböző bőrbetegségek nagyon hasonló tüneteket produkálhatnak. A pontos diagnózis megállapítása nagyon fontos, mert az egyes elváltozások eltérő terápiákat igényelnek.

Utolsó frissítés: 2016. máj. 03. kedd, 17:12

Találatok: 4977

Ultrahanggal gyógyíthatók a krónikus fekélyek?

Bővebben...Krónikus fekélyek esetében harmadával csökkenthető ultrahang segítségével a sebgyógyulási idő - erre a következtetésre jutottak egérkísérletek során a Sheffieldi és a Bristoli Egyetem kutatói, akik eredményeiket a Journal of Investigative Dermatology című bőrgyógyászati szaklapban ismertetik.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 2056

Fényterápiás kabin segíti a bőrbetegségek kezelését Pécsett

Bővebben...Fényterápiás kabint helyezett üzembe és tanácsadó programot indított a pszoriázisban, azaz pikkelysömörben szenvedő betegek kezelésére a Pécsi Tudományegyetem (PTE) bőrgyógyászati klinikája kedden a baranyai megyeszékhelyen.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 3233

Csecsemőkori ekcéma - mit tehetünk ellene?

Bővebben...Az ekcéma a csecsemő- és kisdedkor leggyakoribb krónikus bőrbetegsége. Gyakorisága 8-15 százalék és ez az arány egyre nő. Dr. Vincze Ildikó, a Dermatica bőrgyógyász-kozmetológusának segítségével utána jártunk, mi okozhatja a panaszokat és hogyan kezeljük a tüneteket.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 3423

UV kamera bizonyítja a naptej hatásosságát

Bővebben...Több kutatás is bebizonyította már, hogy a napfény számlájára írható a bőröregedési folyamatok döntő többsége. Ezek szerint az UV-sugarak annál nagyobb kárt tesznek a bőrben, minél idősebb valaki.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 2421

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!